Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot accelerare, motor 1.2 16v

SandelBS
post 15 Nov 2012, 16:42
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Salutare,

Mai intai de toate, am cautat pe forum sa vad daca s-a mai discutat problema, am vazut ceva chestii la diesel, la laguna pe benzina, dar nu-s aceleasi simptome sau rezolvari la piese pe care eu nu le am.

Asadar, la 3 saptamani ce am schimbat cureaua de la alternator prin martie (posibil sa fie doar o coincidenta, ca alt eveniment important in perioda aia e ca am trecut cu masina pe o strada cu apa, nivel vreo 20-25 cm), in accelerare intre 1800-2200 rpm si doar treapta 2 se aude un scartait ascutit, venit din fata, indiferent de cat de repede accelerez. De asemenea ia din putere , nu mult dar sesizabil si nu se intampla mereu. Situatii in care zgomotul se repeta ar fi cand de la 50 km/h sa zicem, las pe liber pana la turatia si viteza necesara pt treapta 2 si dimineata la plecare , dar repet nu mereu in stiuatiile astea.

Cand am fost la revizie mi-au spus ca au gasit un plastic pe la curea (posibil aia pe care au schimbat-o ei - alternator), insa nu a fost aia cauza. Mi-au zis sa revin, dar nu prea mai am incredere in service-ul respectiv. Sper sa nu spun vreo prostie (am cunostinte putine de mecanica), ar putea avea legatura cu bieleta (antiruliu)? Am mai citit ceva lucruri ca ar putea fi tampon sau suport motor, dar nu stiu daca era acelasi sunet.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
BannedHost
post 15 Nov 2012, 22:23
Post #2

Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva

From: Cluj-Napoca

Mie imi pusca acea bieleta antiruliu. Cand lasam brusc ambreiajul in trapta 1 si in marsalier.. Sarea si se fixa la loc si tot asa. Am fost la service si a strans-o si nu mai pocneste nimic. Deci bieleta nu prea poate scartai... oare nu ramane compresorul de ac cuplat sau chiar de la electromotor :-?

--------------------
Renault Laguna 2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
+
SandelBS
post 28 Dec 2012, 10:09
Post #3

Membru autentic

Deocamdata (si sper sa fie definitiv) problema s-a rezolvat, cureaua de la alternator nu era bine stransa/intinsa (n-am inteles prea bine). In ultimul timp se auzea tot mai des acel scartait, in orice treapta de viteza chiar si in stationare, de ma scotea din sarite.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th July 2025 - 22:41
Dacia