bucsa preluare cuplu motor
![]() ![]() ![]() |
bucsa preluare cuplu motor
s_ionut01 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 8 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ai una sub motor si alta deasupra.
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
s_ionut01 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 8 November 10 ![]() |
poi alea nu sant bucsile de la motor ?si nu au nimic
eu am crezut ca e alta |
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
acelea nu-s bucse motor,cele de care iti spunea colegul arata ca niste bielete,ai una in dreapta sus langa oala amortizorului si una sub motor,pe mijloc inspre spate.si la mine face la fel,mi-a aratat un mecanic ca este cauciucul fisurat dar sa le schimb singur ca este foarte usor si nu are rost sa-mi ia el banii.le gasesti in catalogul autokarma
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
Steve From Oradea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.002 Joined: 11 October 04 From: Oradea ![]() |
Despre astea vorbiti:
<span class='edit'>18 Aug 2012, 10:50:</span> Nu inteleg insa ce legatura are suportul motor cu maneta de la schimbator? Poate mecanicul sa referit la acea bucsa care se afla la capatul cablului care vine de la schimbator si se conecteaza la cutie? This post has been edited by Steve From Oradea: 18 Aug 2012, 10:51 Attached thumbnail(s) suport_motor_jos.jpg ( Size: 49.9k ) Number of downloads: 857 bucsa_motor.jpg ( Size: 140.01k ) Number of downloads: 956 |
--------------------
Renault
Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP
- BH
2003
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
E simplu: cutie este prinsa de motor, daca motorul balanseaza, implicit cutia balanseaza si trage dupa ea timoneria si implicit
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
In pozele de mai sus prima e in partea superioara dreapta iar cealalta probabil in partea inferioara stanga. Pe prima am schimbat-o personal si se mai numeste bieleta anticuplu in limbajul mecanicilor.
Pentru a schimba suportul motor superior dreapta (nu bieleta anticuplu) cum se procedeaza? Trebuie dat scutul jos si ridicat motorul cu un cric pentru a demonta mai usor acel tampon? Intreb deoarece as vrea sa schimb in curte si sa nu constat ca trebuie sa fac ceva in plus. PS: am luat SWAG la 360 lei fara transport. This post has been edited by audiofilu': 19 Nov 2012, 11:25 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Eu l-am suspendat . L-am agatat de un scripete , ai o ureche metalica de unde-l poti agata, doi prieteni l-au saltat un pic , scos suportul vechi , bagat cel nou si gata ....
Evident desfaci in prealabil suruburile ca sa nu pierzi timpul cu motorul suspendat . Daca nu ai un scripete poti si cu o coarda de ancorare cu clichet , important este sa ai o grinda solida de care sa te poti agata . |
--------------------
Renault
Laguna 2
- MS 07 NAT
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Nu am scripete, singura varianta ramasa e sa dau jos scutul si sa ridic hidraulic motorul... asta daca nu apelez la vreun nene si-i dau 50 lei.
As putea sa mai ridic motorul fara sa dau scutul jos punand cricul in deschizatura din zona busonului de ulei insa nu stiu daca e suficient de rezistenta zona... eventual sa pun un cauciuc intre pistonul cricului si baia de ulei. Ce ziceti de asta? Multumesc pentru raspuns. PS: am folosit astazi cricul hidraulic in vederea evaluarii situatiei si fara sa demontez tamponul sau sa slabesc vreun surub s-a ridicat cu cca 1,5cm sper sa fie de ajuns. Am clatinat puternic masina si nu avea tendinta de cadere, sper sa fie sigura operatiunea si sa raman cu mainile intregi. This post has been edited by audiofilu': 19 Nov 2012, 16:29 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
siriteanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
eu ma pregatesc sa schimb doua tampoane la motor.
tampon motor superior dreapta ( cel de sus, de langa oala amortizorl ) si mai schimb si tamponul care leaga motorul de cutia de viteze...pentru a mai reduce din acel balans provocad de decelerarea brusca . mai recomandati si altceva ??? |
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
-
Dynamique 2006
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pana la urma e suficient daca ridic motorul cu cca 1,5cm pentru a reusi sa schimb acel tampon/suport motor? As face-o astazi ca maine e sarbatoare si cine stie cum va fi vremea joi-vineri.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am schimbat astazi acel suport motor relativ usor; am profitat de o decupare in scut si "in orb" am fixat cricul hidraulic ridicand putin motorul. Am scos toate suruburile, inclusiv cele de la bieleta anticuplu si am scos acel suport. Din pacate motorul se inclina catre spate asa ca la montaj e bine sa aveti ajutor sau daca nu sa ridicati cricul dar nu foarte mult; exista vizibilitate din lateral suficient cat sa va dati seama de cat e nevoie.
Toata distractia a durat cca 15 minute si nu am mai facut asta niciodata. Am testa si totul e ok. La examenul suportului vechi el pare intreg, se misca relativ greu insa surubul de prindere din partea superioara (care iese din suport) este coborat in suport cca 1cm fapt care determina atingerea metal pe metal. M-a costa 385 lei cu transport inclus si e marca SWAG, piesa am schimbat-o la 107000km si la 7 ani vechime a masinii. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Salut,
Prin acea "scobitura" din scut nu te-ai proptit tocmai in baia de ulei ? Intreb pentru ca la mine "gaura" disponibila este exact pe baie ... si nu stiu daca e indicat sa ridici de acolo țâșpe sute de kg. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
audiofilu' |
![]()
|
Nu, in afara de acel decupaj din dreptul busonului mai sunt (la mine) inca doua decupaje spre roata dreapta. In mod sigur nu e nimic periculos, m-am uitat inainte.
Apoi motorul are el sa zicem vreo 150kg insa daca il suspenzi... daca il ridici putin nu are ce sa se intample. Acel decupaj folosit de mine e pe linia curelei de accesorii sau putin spre interior. This post has been edited by audiofilu': 23 Nov 2012, 16:54 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Multumesc. O sa bag un ochi de melc pe acolo sa ma uit .
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- B-33-RTN
2002 Privilege 3.0 V6 CVA Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
De curand am cumparat o laguna din 2001 cu motor de 1.6 16v .... Problema care o are este ca la plecarea de pe loc si la decelerare are o trepidatie . De pe forum am inteles ca este de la tampon motor si bieleta anticuplu . Intrebarea mea este daca se pot schimba "acasa" sau nu are rost sa ma complic ?
Trebuie sa ma mai obisnuiesc cu acceleratia ( fata de dieselul de 120 cp ) , in rest sunt foarte multumit de ea ! |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Da, se poate schimba acasa, la fel si suportul motor dreapta.
PS: se spune problema pe care o are nu care o are... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Atunci am sa incerc sa le inlocuiesc !
Si multumesc de corectura... ![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Daca ai nevoie de consiliere... sunt usor de gasit. Un PM si gata.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
E o neobrazare cu pretul care-l percep pe tampon si pe bieleta anticuplu,asa ca daca va vine vreo idee sunt bucuros sa o ascult.
|
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
gabi. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 3 February 10 ![]() |
Stati sa inteleg si eu...
EU am asa Bieleta anticuplu sau cum se cheama cea din prima poza in stanga sus cum te uiti din fata masinii, si inca una sub masina pe mijloc, intre motor si cutie sau ceva de genul. Din cate am observat eu pentru a le schimba pe aceste 2 bielete nu este nevoie sa ridici motorul... Am dreptate sau nu? Bucsa din poza 2 unde anume este pentru ca mie mi se pare ca este cea care intra in suportul triunghiular de deasupra motorului..pe dedesubt eu nu am vazut aceasta bucsa... |
--------------------
renault
laguna
2003
|
|
audiofilu' |
![]()
|
In partea stanga a motorului (cum privesti la el din fata masinii) exista doua bucse: una de preluare a cuplului (de forma alungita, ca un ecler) si una mare cat o portocala situata in imediata apropiere. In partea dreapta e una situata intre cutie si motor.
Pentru alea din partea stanga ai nevoie sa ridici putin motorul si e recomandat putin ajutor dar te descurci si singur cu putin efort. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
gabi. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 3 February 10 ![]() |
Nu sunt foarte lamurit cu bucsele si bieletele astea...daca are cineva timp si poate pune cate o poza cu fiecare si unde anume se afla as fi recunoscator! Poze se pot gasi pe siteuri de piese auto ... Multumesc!
|
--------------------
renault
laguna
2003
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Bieleta anticuplu arata ca aici:
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=BIELET...iw=1280&bih=687 Suport motor stanga ai in randul 4 primele doua poze: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=BIELET...iw=1280&bih=687 Nu stim ce motorizare ai, mai bine ai pune o poza clara si s-o gasi careva sa incercuiasca... Sau intra pe autokarma.ro si vezi piesele exact pentru motorizarea ta. This post has been edited by audiofilu': 4 Jan 2013, 20:55 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 20:34 |