Faruri Xenon din fabrica - probleme lupa, probleme lupe faruri?
![]() ![]() ![]() |
Faruri Xenon din fabrica - probleme lupa, probleme lupe faruri?
loc_jeca |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 13 June 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2006 2006/1.5DCI/106cp
Black Stam |
|||
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
Tot ce pot sa iti spun este ca eu am pe masina mea xenon din fabrica, iar in 7 ani nu am schimbat niciodata nimic la faruri (cu atat mai putin lupa), iar noaptea in continuare vad pe unde merg. Asadar consider ca cine te-a informat, a spus o prostie.
Apropo, este adevarat ca farurile cu xenon emana mult mai putina caldura decat cele cu halogen, motiv pentru care este foarte posibil ca aceasta sa fie cauza pentru care xenonul tau se vede asa de slab. This post has been edited by crazybogdan: 29 Jun 2012, 22:14 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
Nu de la becul cu halogen ti-a ars oglinda, ci mai degraba e o probema generala la toti producatorii.
Cu timpu' datorita temperaturii foarte mari se exfoliaza oglinda, si chiar daca schimbi becul tot prost se vede. Marele avantaj la megane 2 e ca sunt foarte foarte ieftine farurile noi cu xenon. Aprox 750 ron bucata. Megane 2.2 are bec D1S. D2S are megane fara facelift. Apropo, becurile cu xenon emana mult mai multa caldura decat cele cu halogen. In functionare D1S ajunge la 500 grade sticla in zona arcului si 160 grade la baza tubului, pe cand un halogen nu trece de 300 grade. Cam asa arata oglinzile din fostele faruri.13042012055.jpg ( Size: 234.88k ) Number of downloads: 3801 13042012053.jpg ( Size: 191.86k ) Number of downloads: 1438 This post has been edited by cristian_nechita: 29 Jun 2012, 23:49 |
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
cristian_nechita, imi cer scuze, ai dreptate.
Stiam gresit, xenonul emana o caldura mai mare - m-am uitat pe mai multe site-uri. |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
|
|
loc_jeca |
![]()
|
multumesc pentru pareri, acum ma gandesc poate kitul de xenon e devina? sau poate becurile halogen instalate candva au stricat oglinda din lupa. Oricum mi sa propus schimbatul lupelor din far cu lupe bi-xenon (200$ cu tot cu manopera) cred ca e mai bine decat faruri noi cu 750/buc
![]() Si-a instalat cineva lupe bixenon? crazybogdan daca ma poti ajuta cu niste date tehnice, daca ai si tu xenon din fabrica trebuie sa ai si autoleveng, la meganul meu la mecanismul din fata care ajusteaza farul (roata fata stanga) sa pierdut legatura intre sasiu si mecanismul de ajustare, in sensul ca lipseste "bratul" de legatura. Nu stiu sigur daca lungimea lui se potriveste cu bratul din spate. Daca poti sa imi dai detalii despre lungime, eventual poze.?! |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2006 2006/1.5DCI/106cp
Black Stam |
|
crazybogdan |
![]()
|
Din pacate nu pot sa te ajut. La mine, bratul de care pomenesti lipseste, s-a rupt de mult. Dar, im mod curios, masina isi face autoleveling si farurile mereu raman la pozitia corecta, iar cand masina este lasata in partea din spate, farurile isi corecteaza pozitia si coboara la un nivel corect, fara a afecta soferii ce vin din sens opus.
Teoretic, daca sistemul detecteaza ca unul dintre captatorii de inaltime ai masinii e defect, farurile coboara si lumineaza la cativa metri in fata. Dar, repet, nu e cazul la mine. Ce sa zic....dubios. Si imi lipseste captatorul respectiv de 3 ani ![]() Tot ce pot spune e sa te duci la dezmembrari specializate pe Renault, sau sa vorbesti la Renault la service. Ei sigur au dimensiunea bratului in baza de date... This post has been edited by crazybogdan: 2 Jul 2012, 17:53 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
|
|
tpv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 12 February 09 From: Oradea ![]() |
Am o intrebare, am cautat pe forum aici si pe alte, dar nu am gasit raspuns.
Daca as dori sa trec de la xenonul de fabrica (autoleveling, spalatoare, senzori)la halogen, in afara de schimbatul farurilor evident cu mufe cu tot, ar mai fi nevoie de alte schimbari, blocul de lumini ar necesita inlocuire sau poate fi folosit? |
--------------------
Nissan
X Trail Automat T 31 4x4
2007, 2.0 dci 150 cp distributie lant
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Blocul de lumini poate ramane....dar la farul cu halogen trebuie montat motorasul de reglaj+butonul in bord+instalatia aferenta.
La xenon se face reglajul respectiv automat prin intermediul senzorilor de planeitate montati pe puntea fata+spate.......dar la halogen se face manual. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
1.6 16V |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 24 July 11 ![]() |
am un megan 2.2 si am becuri cu halogen...am vazut la o ruda, tot pe un megan 2.2 care are xenon, becurile au un fel de drosel in care intra mufa...intrebarea e daca pot sa pun si eu becurile acelea! mai am nevoie de o alta instalatie separat sau orice altceva? sau se pot potrivi direct fara a avea probleme pe baza instalatiei? multumesc
|
--------------------
Renault
Megane
2007 2.2 110 CP Privilege
|
|
Alex_Judoka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 474 Joined: 9 September 10 ![]() |
Daca se poate sa-mi răspundă si mie cineva. Am cumpărat un far SH care are lupa foarte prafuita. Cum pot sa-mi dau seama daca acest far emana intensitatea mai mică datorită Lupei sau oglinzii?
Multumes |
--------------------
Jeep
Grand Cherokee Limited -
2008 ...............................................................................
|
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Curata lupa si verifica intensitatea.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
Nu e praf, e fum.
|
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
nonic |
![]()
|
![]() Together we can do more Group: Members Posts: 3.964 Joined: 22 May 09 From: Ploiesti ![]() |
Corect, in 99% din cazuri pe lupa se depune o pelicula subtire dar sunt si cazuri cand nu este inchis ''ermetic'' capacelul din spatele farului si intra praf.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
loc_jeca |
![]()
|
QUOTE(Alex_Judoka @ 23 Nov 2012, 23:35) Daca se poate sa-mi răspundă si mie cineva. Am cumpărat un far SH care are lupa foarte prafuita. Cum pot sa-mi dau seama daca acest far emana intensitatea mai mică datorită Lupei sau oglinzii? Multumes Mare grija la faruri SH si lupe "prafuite", intradevar poate sa nimereasca si praful dar poate sa fie uzata lupa (care nu se poate schimba asa usor). Poti verifica farul la un aparat special de masurat intensitatea luminii pe care il gasesti la cenre ITP, RAR. |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2006 2006/1.5DCI/106cp
Black Stam |
|
Alex_Judoka |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 474 Joined: 9 September 10 ![]() |
Se vede clar multă mizerie pe lupa . MULTĂ!
Cand am cumpărat farul era ținut undeva intr-un garaj si era fără capacele din spate . Mizez pe asta . Mi-a explicat colegul Cristi_nechita cum sa demontez lupa iar in weekend împreuna cu un meserias îl voi desface . Sper sa rezolv , altfel nu știu ce sa-i mai fac... |
--------------------
Jeep
Grand Cherokee Limited -
2008 ...............................................................................
|
|
menyayto2 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 3 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut, se poate demonta doar lupa din farul de megane 2.2?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 1.5 DCI 86CP
|
|
nonic |
![]()
|
Da.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.5 dci
2004 Privilege Sedan
|
|
florin_olf |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 9 September 12 ![]() |
salut. am si eu o intrebare...a pus cineva xenoane de fabrica pe megane 2.1, sau a desfacut faru de xenon la 2.1? cand spun xenon ma refer sa faca sa mearga auto leveling nu sa aprinda becu. multumesc
|
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
victor89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 19 December 11 ![]() |
si eu am o problema cu asta nu face auto levelingu si bat farurile foarte jos ce le pot face ??? sa fiu mai explict am xenon de fabrica si sau ars drosarele si le-am schimbat cu unule aftar market cum le pot regla ca reglaju acela manual se regleaza foarteputin
This post has been edited by victor89: 14 Mar 2014, 18:29 |
--------------------
renault
megane cc
2006
|
|
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
daca ai faruri xenon din fabrica nu ar trebui sa ai reglaj manual , daca ai acel panou cu reglaj sigur nu ai faruri cu xenon original .
|
--------------------
Renault
Megane
- B-02-TYM
2011 / 150 hp Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(iDoctor @ 15 Mar 2014, 00:26) daca ai faruri xenon din fabrica nu ar trebui sa ai reglaj manual , daca ai acel panou cu reglaj sigur nu ai faruri cu xenon original . clar, la cele cu xenon oem, are senzorii de auto-reglaj pe puntea fata. se vad usor pe sub masina. plus ca nu are butonul de reglaj manual la interior. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- DJC
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
tpv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 588 Joined: 12 February 09 From: Oradea ![]() |
Stie cineva dimensiunile la lupele de pe farurile xenon de fabrica cu becuri D2S pt meganul 2.1, sau ce tip de lupe sunt, sau cu ce lupe pot fi inlocuite?
|
--------------------
Nissan
X Trail Automat T 31 4x4
2007, 2.0 dci 150 cp distributie lant
|
|
ssharky54 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 31 May 14 ![]() |
va rog un raspuns ptr a schimba motorasul de reglare far trebuie dat jos farul sau merge direct de pe masina??
|
--------------------
renault
megane2
2006 1.5 dci 74kw
|
|
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
farul jos obligat .
|
--------------------
Renault
Megane
- B-02-TYM
2011 / 150 hp Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 20 Oct 2014, 11:52) QUOTE(tpv @ 21 Oct 2014, 08:39) Stie cineva dimensiunile la lupele de pe farurile xenon de fabrica cu becuri D2S pt meganul 2.1, sau ce tip de lupe sunt, sau cu ce lupe pot fi inlocuite? vezi in topicul lui @panavision , el a pus morimoto mini h1 (bi-xenon) cu niste adaptari. si eu urmeaza sa pun ceva de genul, la cele de fabrica s-a dus oglinda... e neagra pe o parte, deci nu mai reflecta... This post has been edited by djcristi: 21 Oct 2014, 11:37 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- DJC
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
Nea' Dorel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 March 15 ![]() |
Salutare si ajutor!!! Care sunt pasii pt demontarea si scoaterea din far a ansamblului(lupa-oglinda) faza scurta?
Am cumparat 2 faruri sh si dupa montaj am observat ca sunt de anglia. As putea oare sa le inversez acele obturatoare? Multumesc |
--------------------
Renault
Megane 2
2007
|
|
djcristi |
![]()
|
far cu halogen sau cu xenon?
nu stiu sigur, dar cred ca te referi la acele obturatoare de la jumatea ansamblului lupa-oglinda , si cred ca sunt lafel daca este cu volan pe dreapta, difera doar reglajul initial al inclinarii farului... daca sunt diferite obturatoarele pt volan pe dreapta , nu prea ai cum sa le inversezi, pt ca nu merg dintr-o parte in alta, tb sa iei unele pt volan pe stanga. daca tot ai schimbat farurile cu unele de Anglia , nu mai ai obturatoarele de la farurile vechi? This post has been edited by djcristi: 19 Mar 2015, 18:45 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- DJC
|
|
stiglitz |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 30 December 12 ![]() |
1.Aveti idee daca se poate schimba acea "sticla" care se exfoliaza?
2.Lupa din far se poate scoate pentru a fi curatata? Am vazut undeva o poza cu un far desfacut si arata ca nu are cum sa fie scoasa lupa. Masina e un Megane 2. 2008. Am becuri cu halogen. La farul din stanga se vede clar un strat de praf gros pe lupa. Dar sunt sanse foarte mari ca problema sa fie de la sticla. Farul din dreapta lumineaza perfect. |
--------------------
renault
Megane II
- GL91JTC
2008
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
lupele se schimba...300ron parca, valeo.
pe fb: Faruri custom by Jaf Si la bazar era cineva care facea asta http://www.reno.ro/MONTEZ-LUPE-IN-FARURI-t282321.html This post has been edited by eugenTL: 28 Mar 2015, 22:57 Attached thumbnail(s) 11081131_726746174109489_8662095437368955034_n.jpg ( Size: 107.9k ) Number of downloads: 336 |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
djcristi |
![]()
|
la xenon au decat 1 surub din ce imi aduc aminte, se scot foarte usor, era mai greu sa desfaci ansamblul lupa-obturator-oglinda, sa il cureti, ca are niste cleme (sistem aiurea) , nu stiu in schimb daca la farul cu halogen este prinsa lafel lupa.... banuiesc ca da...
29 Mar 2015, 01:40: sa nu va bata gandul la lupe SH, nici cele noi nu tin mult, se prajeste oglinda. This post has been edited by djcristi: 29 Mar 2015, 01:40 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- DJC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 00:04 |