Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cablu ambreiaj rupt

neacsu sandel
post 16 Jun 2012, 14:25
Post #1

Membru

Group: Members

salut, din ce am citit eu pe forum am observat ca se rupe cablul de ambreiaj la 2-3 ani la ale noastre renault-uri... care este motivul? ieri m-i sa rupt si mie si am fost nevoit sa las masina la 50 km. am incercat sa-l repar dar nu am reusit. s-a rupt exact la 10=12 cm de la pedala. acum am facut comanda ptr unul nou, dar imi este groaza cand il schimb...unde vreau sa ajung... imi spuneti pasi pe care tebuie sa-i fac la montarea cablului? e o rotita acolo care cam flencane imi e frica sa nu fie rupt ceva acolo... poate cand prind cablul se ridica si rotita?

--------------------
Renault Laguna , 2001 - OT 01 FNI
Sandel Neacșu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
maryusuku
post 16 Jun 2012, 15:00
Post #2

Membru autentic

Nu e foarte greu ,prima data se prinde la furca din compartimentul motor(te uiti cum e pus cel vechi)de acol il introduci in masina (capatul mai mic),dai scaunul soferului cat mai in spate ,volanul il dai maxim sus ,te bagi cu capul sub bord ,la pedale acolo ,te uit ibine la sistemul ala de semi -rotite dintate,vezi ca trebuie sa fie in final cablul pus ca un S.Ultima rotita e cea care are opritorul pentru pastila cablului ,acolo se termina S-ul.el intra printr-0 gaura la inceput,cred ca rotita de sus si apoi trece prin canalul din ele.
de preferat ar fi sa nu il fixezi in compartimentul motor ca sa ai cat mai lung cablul in interiorul masinii cand te joci u acolo.
Cand pui cablul acolo la rotite o sa impingi de ultima rotita in sus ca sa ajungi cu cablul mai usor la opritor(e cu arc|)
sper ca am fost de folos si ca nu ti-e stricat sistemul acela de rotite.
ma poti suna 0751642136

16 Jun 2012, 16:06:
Nu te speria ca se ridica si rotita dupa ce il pui wink.gif

This post has been edited by maryusuku: 16 Jun 2012, 15:06

--------------------
renault 19 1989/phase1/1721 txe - BT 04 CVR
+
neacsu sandel
post 16 Jun 2012, 15:20
Post #3

Membru

multumesc mult... am notat nr tau de tel si daca am probleme la montaj o sa sun.

--------------------
Sandel Neacșu
+
neacsu sandel
post 19 Jun 2012, 15:55
Post #4

Membru

Salut, in primul rand vreau sa-i multumesc lui maryusuku ptr ajutor la montarea cablului de ambreiaj,..... chiar daca m-am chinuit 2 ore si tot nu am reusit sa-l montez (la pedala), am chemat un mecanic de la ceva distanta si a reusit ..dar ff greu. acesta a demontat pedala cu tot cu acele rotite a schimbat si un arc de acolo (acesta era buba..a zis el) dupa care s-a chinuit o ora sa puna pedala la loc...dar a reusit si totul a fost ok. sincer ...se schimba ff greu , nu stiu cum altii au schimbat cablul asa de simplu...asta e... Toate cele bune.

--------------------
Sandel Neacșu
+
john reno
post 19 Jun 2012, 17:28
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Se monteaza usor si repede, dar eu faceam invers fata de colegul marysuku.
Il agatam intai de pedala mi se parea mai usor.
Umblam si cu un cablu nou in portbagaj.

--------------------
renault19 hatchback 1993 - PH10ZME
+
vepman_ro
post 19 Jun 2012, 22:21
Post #6

VEPman

From: Bucuresti

la manual spune intai pedala , hexagon bagat prin inelul de pe pedala , apoi se trage de el si se prinde de furca. apoi se apasa pedala de 2-3 ori pt autoreglare. durata de schimb 10-15min maxim , daca ai idee cum sunt pe la pedala , pt ca lucrezi prin pipaire.

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 2015 Dinamique / 1988 GTS - IF-80-VEP
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
+
maryusuku
post 20 Jun 2012, 17:18
Post #7

Membru autentic

Ma bucur ca ai reusit!
O zi buna tuturor!

--------------------
renault 19 1989/phase1/1721 txe - BT 04 CVR
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 17:19
Dacia