Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Furtun Admisie, francezii astia..

Bebici
post 5 Jun 2012, 13:17
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Va salut. Ieri am vrut sa dau jos furtunul de admisie(e rupt pe langa colier si in weekend am avut o surpriza..am ramas pe drumuri pt ca masina nu mai tragea+fum de sub capota si alte porcarii-dupa cum ziceam: nu trece o sapt fara sa pateasca ceva masina asta:)) ), dar bineinteles ca nu am reusit..ca sa dai jos un amarat de furtun ar trebui sa demontezi toata masina daca ar fi dupa mintea francezilor de la Renault radmasa.gif . Pe sub masina nu ai nici o sansa, deoarece surubul de la colier e indreptat in sus, si bineinteles ca nu ai acces la el, singura varianta e sa dai jos bateria cu tot cu suport si ce mai este pe sub ea. E normal sa fie ulei in acest furtun? E vorba de furtunul acela cu un senzor pe el. Cum e rupt, a aruncat ulei pe la fisura+pe peretii lui e numai ulei.

--------------------
Renault Laguna 2 2002 1.9 dci Expression - CJ 64 SAD
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Steve From Oradea
post 5 Jun 2012, 14:22
Post #2

Membru autentic

From: Oradea

Din pacate nu e prea ok daca e ulei acolo, inseamna ca la turbo iti scapa ulei, care trece prin intercooler si prin conducta respectiva ajunga in admisie. Acuma depinde si cat ulei ai, ca un pic trebuie sa ai, deoarece acel furtun care vine de la epurator si intra in conducta care intra in turbo, dupa filtrul de aer, acolo ajunge ulei, mai exact stropi de ulei in aerul expirat de turbo, si astfel ajunge si in intercooler, respectiv in admisie. Deci ulei tre sa fie acolo, acum depinde doar cantitatea. Daca intre schimburile de ulei nu pierzi foarte mult ulei la joja, nu e nici o problema, adica sa spun ca e intre limitele "legale" smile.gif

--------------------
Renault Laguna II Dynamique 1.9dCi - 140CP 2003 - BH
+
gsalexandru
post 6 Jun 2012, 06:25
Post #3

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Acel furtun l-am dat jos acum cateva zile si nu a fost foarte greu. Operatiunea a reusit fara sa mai demontez nimic altceva.

--------------------
renault laguna 2 2001 1.9 dci expression - sv-07-xjr
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
Bebici
post 6 Jun 2012, 16:23
Post #4

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Intr-un final am reusit, bineinteles..dupa ce am rupt colierul. Nu am putut desface colierul deoarece surubul era indreptat in sus, iar deasupra lui la vreo 3 cm venea o placa. Important e ca e jos acuma si cel nou ce urmeaza montat il voi pune mult mai usor.
Furtun nou original 345 lei(luat pe firma de piese auto fara nici un adaos, altfel unde am mai incercat era intre 600-800 lei).

--------------------
Renault Laguna 2 2002 1.9 dci Expression - CJ 64 SAD
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 13:29
Dacia