Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

VA ROG SA MA AJUTATI CU SFATURI

danghita
post 5 Apr 2012, 23:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

vreau sa achizitionez o laguna 2 din 2002 cu motor de 1.8 imi place foarte mult masina ca si dotari dar am auzit ca cei de la renault au preturi foarte mari la piese va rog sa ma sfatuiti si pe mine daca sa o cumpar sau nu...va multumesc mult pentru timpul acordat

--------------------
renault laguna 2 2003 1.8 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MariusRZR
post 6 Apr 2012, 00:38
Post #2

Membru autentic

E o prostie cu au preturi mari la piese.

Daca vrei Reprezentanta,sunt toti o apa si un pamant.

Mie mi-au cerut scarbele de la Renault 430 de lei pe un cap de bara.

Ca o comparatie intre Laguna II si Passat B5 berlina.

La passat gasesti foarte multe piese ieftine si proaste
La Laguna cele mai ieftine piese au un pret mai ridicat decat cele mai ieftine de la passat,dar si calitatea difera umpic,la fel si producatorul...de unde si pretul mai mare.

Daca vrei rulment FEBI pentru Laguna II sau FEBI pentru passat or sa fie cam la fel la pret.

Set rulment roata FEBI -
Passat
399,44

Laguna
326,09

- Set ambreiaj - Laguna II - De la 755,44 La 3100
- Set ambreiaj - Passat V - De la 631,61 La 2551,48

Turbosuflanta laguna - 2966,43
Turbosuflanta passat - 2812,03
(Aici am dat doar cele mai mici preturi,pentru ca sunt sigur ca nu le vrei pe cele mai mari)

Electromotor Bosch laguna - 747,38
Electromotor Bosch Passat - 676,16

Ai prins ideea si eu m-am plictisit.

Imi pare rau,am observat ca tu vrei 1.8 si eu la pret m-am uitat la 1.9.
E,oricum conteaza sa-ti faci o idee.

intra pe www.autokarma.ro si ia piesele la rand:)

This post has been edited by MariusRZR: 6 Apr 2012, 00:39

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
siriteanu
post 6 Apr 2012, 05:46
Post #3

Membru autentic

From: Iasi

Eu am o laguna din 2004 1.8. O am de un an si sunt multumit de ea. nu e mai scumpa.decat Lte asini din aceeasi clasa. piese gasesti.de tot.felul. eu am pus kit distributie si kit ac esorii pe original cu 7milioane. la un logan era tot.acolo pretul.
Spor

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW Dynamique 2006 -
+
TheSting
post 6 Apr 2012, 08:10
Post #4

Ofera respect pentru a primi respect !

Intradevar, marca Renault are preturi putin mai ridicate la piese dar sunt extrem de multe magazine de unde poti achizitiona piese la preturi accesibile.
La fel ca si la alte marci, gasesti piese la pretul oricarui buzunar, doar trebuie sa ai grija ca piesa respectiva sa fie si calitativa.
Acest lucru nu ar trebui sa fie un impediment in dorinta ta de a achizitiona masina ce iti place,intrucat piese gasesti si scumpe si ieftine.

--------------------
Renault Megan II 2005/sedan
Ofera respect pentru a primi respect
+
postasu
post 6 Apr 2012, 08:30
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara

La fel am fost si eu ca si tine!
Am avut niste dubi inainte sa cumpar o laguna din 2001, diesel, dar tot dupa ce am facut 200 km cu ea am fost foarte multumit.
Cat despre piese ! sunt putin mai piperate piesele dar ... exista aftermarket si chiar si secound Hand.
Ca exemplu la reprezentanta Renault mi s-a cerut 2000 RON schimb distributie fara pompa de apa. Eu am schimbat-o la un mecanic (cunostinta) cu 700 RON si in bani astia era si pompa de apa.

Mentionez ca o am de doar 4 luni!

This post has been edited by postasu: 6 Apr 2012, 08:33

--------------------
Renault Laguna III 2008 - TM ......
Renault Laguna 3 Sport Tourer
2.0dci, 2008, 110kw,

Cand Dumnezeu a impartit mintea a zis " Editie Limitata"
+
william
post 6 Apr 2012, 09:13
Post #6

Laguna lover

From: A r a d

Referitor la pretul pieselor parerea mea e ca la toate masinile de generatie mai noua preturile sunt cam sensibil egale . Cei care probabil au incercat sa te influenteze au idei preconcepute si nefondate.

--------------------
Renault Laguna 3 Estate 1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels
Respectul se castiga nu se impune...
+
postasu
post 6 Apr 2012, 09:19
Post #7

Membru autentic

Sincer si eu am idei preconcepute de VW golf 4 (golf in general) mi se par de rahat ! tot omul are golf si nici nu is cine stie ce masini WAW

--------------------
2.0dci, 2008, 110kw,

+
danghita
post 6 Apr 2012, 15:21
Post #8

Membru incepator

pai ma gandeam sa imi iau in passat din 99 sau 2000 sau un golf 4 din acelasi an dar bbordul si interiorul masinii ma lasa rece sincer ma atrage mult laguna imi place mult si acum sa vedem ce o fi...oricum optez pentru benzina pentru k sincer sa fiu imi e frica de motoarele pe motorina...sunt cam pacatoase..multumesc mult pentru sfaturiSI INCA CEVA CE VREAU SA VA MAI ROG SPER SA NU DERANJEZ CE PARERE AVETI DE MASINILE CU VOLAN PE DREAPTA?EU PLEC IN ANGLIA SI AS OPTA PT O LAGUNA DE ACOLO ACUM SUNT IN DUBII AM VB CU MAI MULTI CARE AU MASINI CU VOLAN PE DREAPTA SI MI-AU ZIS CA TOTUL DEPINDE DE TINE CA SOFER DACA TE CREZI STAPANUL SOSELELOR SFARSESTI INTR-UN POM DAR DACA ESTI BAIAT CU CAPUL PE UMERI NU AI NICI O TREABA ACUM VOI CE CREDETI?CE MA PUTETI SFATUI?MULTUMESC FRUMOS

This post has been edited by danghita: 6 Apr 2012, 15:26

--------------------
+
postasu
post 6 Apr 2012, 15:31
Post #9

Membru autentic

Nu stiu la ce pret ai gasit tu laguna, stiu doar ca passat si golf se invart de la 3500 E in sus.
Eu mi-am cumparat cu 2800 E laguna 2 din 2001 break neinmatriculata , 1.9 dci cu urmatoarele : dublu climatronic, incalzire in scaune, tapiterie jumate piele jumate plus, parbriz incalzit electric, ABS+ ESP, are 200 K km la bord ( sunt reali i-am verificat la reprezentanta Renault), cutie 6 +1, full electric, oglinzi care se rabateaza automat( de la buton) si nu mai stiu ...

Eu zic per total ca si confort si aspect laguna este net superioara golfului sau passatului.

parerea mea

Cat despre volan pe dreapta total de acord cu cei cu care ai vorbit ! depinde de tine daca te vei obisnui!

This post has been edited by postasu: 6 Apr 2012, 15:33

--------------------
2.0dci, 2008, 110kw,

+
danghita
post 6 Apr 2012, 15:41
Post #10

Membru incepator

sunt de acord cu tine postasu am avut placerea sa ma urc intr'o laguna si ca si confort nu ma multumit nici o alta masina...am gasit laguna inmatriculata fara clima la 3400E iar in anglia un laguna privilege ma ajunge la 1000 lire plus drum si taxe maxim 1800 lire...oricum optez mai mult pt una din anglia decat pt una alergata de toti maniacii din romania care se cred mari soferi...

--------------------
+
postasu
post 6 Apr 2012, 15:44
Post #11

Membru autentic

Daca te muti in anglia ia-ti direct de acolo una.
Daca stai in RO nu e prea ok sa ai cu volan pe dreapta e greu la depasiri, parcari, etc. pana te obisnuiesti.
Oricum de la 1800 la 3400 is 1600 cu care poti da de baut la prieteni sa uzi masina smile.gif)

--------------------
2.0dci, 2008, 110kw,

+
danghita
post 6 Apr 2012, 15:54
Post #12

Membru incepator

nu ma mut acolo dar oricum e o diferenta de cateva zeci de milioane...care in ziua de azi conteaza si daca esti baiat cu capul pe umeri si nu ii dai sa ii sara pistoanele nu mori in primul pom...oricum multumesc pt sfaturi

--------------------
+
postasu
post 6 Apr 2012, 15:59
Post #13

Membru autentic

In germania gasesti cu volan pe stanga la niste preturi foarte mici !
Daca ramai in tara tot te-as sfatui sa iti mai rupi putin de la gura si sa iei cu volan pe stanga.
Sfatul meu! tu stii daca poti sau nu

--------------------
2.0dci, 2008, 110kw,

+
siriteanu
post 6 Apr 2012, 19:39
Post #14

Membru autentic

From: Iasi

laguna este o masina care nu merita sa fie comparata cu un golf 4....
ideile preconcepute ale unora precum ca reno e de kkt si scump au inceput sa ma plictiseasca.
piesele per ansamblu sunt la fel de scumpe ca la orice alta masina din acelasi an , aceeasi clasa ( neaparat aceeasi clasa ...pasat - laguna ... megane - golf 4 .. chiar daca megane e putin mai sus decat un golf 4 .. )
piese se gasesc aftermarket...sh, dezmembrari - exp : la mine s-a rupt un arc ... - 350 ron doo arcuri fata....standard....400 ron+ transport 4 arcuri folosite 10% ( ca noi ) ..sport ... de pe forum
ieri am avut un incident si mi s-a facut zob luneta...250 ron + 100 ron luneta originala reno .. dezmembrari ..
nu-i chiar de speriat...
reno e o marca buna, o marca eleganta... desigur nu-i o masina de darvala ( exc symbol ... etc ) ... laguna e o masina confortabila...eleganta si sportiva in acelasi timp ...tinereasca ... buna ... rezistenta .. si frumoasa...
merita
spor
ps .. mai ales benzina de 1.8 .. fuge bine ..ce-i drept .. putin putin de tot mai des pe la peco .. dar mai rar cu interventiile la motor .. mai ieftin de intretinut ... mai silentioasa ..
mentionez ca am masina de aproape un an

This post has been edited by siriteanu: 6 Apr 2012, 19:41

--------------------
Renault Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW Dynamique 2006 -
+
danghita
post 6 Apr 2012, 21:47
Post #15

Membru incepator

pai va multumesc pt sfaturi in maxim 4 luni va veni si masina de indata ce o voi achizitiona voi posta si eu poze cu ea...va multumesc mult acum au disparut orice urma de indoiala:)

--------------------
+
gsalexandru
post 6 Apr 2012, 22:01
Post #16

Membru autentic

From: Romania-Suceava

Eu nu as schimba niciodata laguna mea cu un passat (golf nici atat). Din partea mea nu exista termen de comparatie intre ele

--------------------
renault laguna 2 2001 1.9 dci expression - sv-07-xjr
Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
+
MariusRZR
post 6 Apr 2012, 22:42
Post #17

Membru autentic

Si eu sunt de aceasi parere. Chiar si cu nervii care mi-i face iubesc masina. Imi place cum stau in ea,imi place cum arata interior si exterior.
Imi place mai ales bordul...

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
RadulescuRomulus
post 6 Apr 2012, 22:54
Post #18

Sunt cu ochii pe voi!

From: naufragiat

legat stric de piesele de schimb:
- eu vand si pt alte marci, nu doar reno. sunt dedicat reno ca le cunosc cel mai bine. Pt ca megane 2.1 am. ce vreau sa zic: in esenta, preturile sunt egale.
- faza cu preturi mai mari la reno fata de nemtesti a fost adevarata. candva, in trecut. Si s-a impamantenit => importatorii au speculat si astfel au reusit sa "educe" piata. Insa de cel putin 3 ani, piesele vin aproape la acelasi pret [zic aproape pt ca motorizarile comparate trebuie sa fie apropiate; nu compari un 1.4 cu un 1.9...]
- sa tineti minte: azi piesele in ro ajung la preturi egale. Diferenta este data strict de marca masinii pe care urmeaza sa le montezi: ai reno, la tejghea ti se cere mai mult si esti consolat "frate, reno is cele mai proaste masini. Ia Swag ca-s cele mai bune. Echipeaza passatu' si golfu dom'le". vii insa cu un golf, esti de asemenea consolat: "frate, la ce drumuri sunt la noi, e normal sa pice ..."
- nota bene: randurile de mai sus nu sunt terapie de grup. doar cateva amanunte "din casa"...

This post has been edited by RadulescuRomulus: 6 Apr 2012, 22:55

--------------------
VW Passat berlina 2.0 Tdi CR + DSG 04.2009 - diesel, 140cp - B 69 COI
EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
+
danghita
post 6 Apr 2012, 23:03
Post #19

Membru incepator

pai eu am vorbit cu mai mult persoane si majoritatea ma sfatuiau sa ma orientez spre volkswagen ca piesele de pe ele nu prea pica ca sunt rezistente ca au piese mai ieftine dar la ce borduri au si la ce interior au ma lasa rece nu ma atrag deloc stiu ca nu interiorul e important ci inima masinii adica motorul dar uneori mai conteaza si cum ai in interior cum te simti pe scaun...o sa raman la laguna si vedem pe viitor ce va mai fi...va multumesc pentru ajutor

--------------------
+
Yutcaru
post 7 Apr 2012, 19:08
Post #20

Membru autentic

QUOTE(siriteanu @ 6 Apr 2012, 20:39)
ps .. mai ales benzina de 1.8 .. fuge bine ..ce-i drept .. putin putin de tot mai des pe la peco .. dar mai rar cu interventiile la motor .. mai ieftin de intretinut ... mai silentioasa ..
mentionez ca am masina de aproape un an
*

Daca vrei sa faci liniute,Laguna e o masina lenta,nu se compara cu masinile germane,e si destul de greoaie,parerea mea.

Acuma,daca vrei sa-i simti puterea motorului,fa depasiri/accelerari undeva pe la 3500 - 4000 de ture,si acolo ai sa vezi adevarata valoare a Lagunei.

Motorul de 1.8 e ok,daca e intretinut, si nu e fortat in zadar,nu o sa ai probleme cu el.
Bafta.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP 2001 Expression - TM 24 GBY
+
floryn85
post 8 Apr 2012, 12:44
Post #21

Membru

masina mea e din 2003(1.9 dci 107 cp) iar eu am luat-o in 2006 la 98000 km.pana acum n-am avut nicio problema la motor,schimburi si consumabile facute la timp,multa grija in condus si cam atat.are acum 227000 km si m-a lasat cutia,am gasit sh cu 200 euro si merge ca noua acum.deci in afara de consumabile si bucsaraie(la ce drumuri avem e imposibil sa nu te lase) nu am avut probleme.per total sunt multumit.am umblat si cu passat,si cu golf,insa ca si confort,eleganta,stil,tinuta de drum nu as da laguna mea pe o alta marca de acest gen din aceeasi ani.fiecare cu parerea lui.plus ca facand comparatie ca pret de achizitie un passat din 2002-2003 e mult mai scump ca o laguna din acelasi an.concluzia e a fiecaruia

--------------------
renault laguna 2 2003 expresion
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th May 2025 - 01:15
Dacia