Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Set Rulment roata, Dreapta fata

MariusRZR
post 28 Mar 2012, 15:40
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Mi s-a spus astazi la o verificare ca rulmentul este dus si trebuie schimbat.Dar din cate vad este destul de scump. La un service din orasul meu cel mai ieftin este 380 de lei,la Renault este 480 de lei.

Am gasit Asa pe onauto

Se potriveste?

Pot lua rulment din dezmembrari?Sau pe astea e bine sa le pui noi?

Pe autokarma unele piese care nu le gasesc la 1.9 dci 107cp le gasesc la 120cp. Spre exemplu mai multi producatori de rulmenti. Dimensiunile sunt la fel si nu ar trebuii sa difere rulmentii de la 107 cp si 120 cp.

De la 120cp

Si vad ca la cel de 214 lei nu scrie nimic de ABS...difera rulmentii pentru masini cu ABS de masinile fara ABS?S-au produs Laguna 2 fara ABS?

This post has been edited by MariusRZR: 28 Mar 2012, 17:20

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidy
post 28 Mar 2012, 19:18
Post #2

Membru autentic

Nu are treba rulmentul cu ABS-ul. Iti pot da un sfat, daca ai codul rulmentului, te duci la un magazin specializat de rulmenti si il poti gasi mult mai ieftin decat in magazinele de piese auto. Important e sa ai codul si sa iei un rulment SKF sau alt producator mai calitativ. Conteaza si invelisul exterior al rulmentului de pe masina, poate sa fie de metal, plastic, sau poate sa nu aiba invelis. Aspectul asta ar trebui sa se reflecte in codul rulmentului, la final are rs, 2rs, z, zz, etc sau niciuna din terminatiile astea.

This post has been edited by ovidy: 28 Mar 2012, 19:19

--------------------
Renault Laguna II - GJ-16-MSW 2001 1.8 16V + GPL
+
MariusRZR
post 28 Mar 2012, 19:28
Post #3

Membru autentic

Cica asta e codul rulmentului. Mi se par scumpi rau ...erau aia la 214 lei dar ii gaseam pe autokarma la motorizarea de 120 de CP. SI la unii scrie in descriere ca pentru masini cu ABS.

--------------------
Renault Laguna 1.9 dCI
+
victor cristian
post 28 Mar 2012, 19:39
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

cel mai bine este sa-l iei din reprezentanta renault ptr ca manopera va fi destul de scumpa iar piata pieselor contrafacute este foarte dezvoltata si din abundenta in magazinele "de cartier".nu cred ca vrei sa faci operatia la interval de un an,nu?

--------------------
renault LagunaII 1.8,16v 2003limousine
+
ovidy
post 28 Mar 2012, 19:45
Post #5

Membru autentic

Codul unui rulment este scris pe el si este ceva de genul: 6200 sau 6202 sau 6302 etc plus terminatiile amintite mai sus.

@victor cristian am spus sa mearga intr-un magazin specializat pe rulmenti, iar in cazul de fata nu poate sa cumpere ceva contrafacut, pe rulmentul respectiv trebuie sa fie trecut atat codul, cat si producatorul (SKF, IBB etc)

This post has been edited by ovidy: 28 Mar 2012, 19:48

--------------------
Renault Laguna II - GJ-16-MSW 2001 1.8 16V + GPL
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 01:04
Dacia