Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Asigurari de viata - beneficii salariale?

vallixx
post 25 Mar 2012, 18:49
Post #1

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

O intrebare pt. cine se pricepe.
Am cateva polite de asigurare de viata a unor persoane care lucreaza la mine in firma.
De curand am schimbat contabilul, iar cel nou, mai bine zis cea noua, de la inceput a cam strambat din nas ca le platesc din firma, ca nu sunt deductibile, ca asa si pe dincolo.

Am luat la cunostiinta dar i-am zis ca voi continua sa le platesc din firma chiar daca nu ma ajuta nefiind deductibile.

Mai nou ma anunta contabila ca de la inceputul anului citez "s-a schimbat codul fiscal si asigurarile se trateaza ca si beneficii salariale si se impoziteaza ca si salariul" si imi lasa de inteles ca nu trebuie sa le mai platesc din firma.

Personal nu am auzit de nicio schimbare a codului fiscal si mi se pare cusuta cu ata alba, mai ales ca de la inceput a cam strambat din nas. Pana sa o acuz insa, intreb si eu pe cineva care este in tema si se pricepe mai bine decat mine. Pe net n-am gasit referiri in sensul asta. O sa mai cer si parerea altor contabili.
Este real sau este doar o metoda prin care sa aiba ea treaba mai putina sau mai usoara de facut?

Fiindca daca este asa, ma pierde de client instant.

Multumesc

This post has been edited by vallixx: 25 Mar 2012, 18:52

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Madriann
post 26 Mar 2012, 14:40
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Tunisia

Eu stiam ca sunt deductibile in limita unei sume:
"(5) Urmatoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
[...]
g) contributiile efectuate in numele angajatilor la fonduri de pensii facultative, in conformitate cu legislatia in vigoare, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru o persoana;
h) prima de asigurare voluntara de sanatate, conform legii, in limita echivalentului in lei a 250 euro anual pentru o persoana;

click
si
click.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
mars
post 27 Mar 2012, 23:04
Post #3

meow or never

Group: Moderatori

Sunt impozabile ca si beneficii (impozit pe venit, contributii). Degeaba le iei nedeductibile, la control te lasa sa le deduci dar iti iau toate taxele mentionate.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 14:38
Dacia