consum diferit de motorina
![]() ![]() ![]() |
consum diferit de motorina
s_ionut01 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 8 November 10 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|||
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
poate calitatea motorinei, .....altceva nu imi explic, sau vre-o problema de functionare.
banuiesc ca vb despre o laguna 2 din 2003 , 1,9 dci de 79 kw? |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
s_ionut01 |
![]()
|
ca sa fiu mai explicid;
merg foarte des pe ruta cernavoda - fetesti sosea dreapta cam acelasi gen de sofat pentru a obtine un consum bun deobicei o tin undeva 2000-2200de ture in trapta a 5 suu a 6 a cu un consum mediu de 6 la suta la un momendat am lasat masina in trapta a 4 la 2700de ture zic eu sa nu mai schib a 5 a si am observat ca consumul instant era la 5,2 si nu sa mai schimbat pana la destinatie in sinea mea mam bucura zic asa am sa merg deacum incolo dar surpriza a doua zi in aceleasi coditii nu scadea de 7la suta tin sa precizez ca am mai prins-o sa consume la fel la turati de la 2500 in sus dar foarte rar cred ca si asa e si corect sa o conduci dar pentru a obtine un consum bun trbuie in general sa ma apropi de 2000ture are vreo buba oare si numi dau eu seama? 18 Mar 2012, 16:28: pishky;motorina da dar nu asa de mare diferenta si 2-a zi cand m-am intors nu tot aceiasi motorina avea in rezervor? de ce nu era la fel corect modelui masini 18 Mar 2012, 16:31: si care ar fi problema ca nu intrrupe trage foarte bine nu scoate fum filtre scimbate la timp ulei de calitate etc? 18 Mar 2012, 16:39: era sa uit in decembrie am dus-o la tester la reno constanta nimic deosebit gasise o bujie si o bucsa la suport motor la voi se conporta la fel? This post has been edited by s_ionut01: 18 Mar 2012, 16:39 |
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|
mihnis |
![]()
|
![]() MeMbRu normal Group: Members Posts: 502 Joined: 2 September 07 From: Tirgu Mures ![]() |
temperatura a fost aceeasi? exterioara.....
|
--------------------
Renault
Laguna II Dinamique
2003/1,9 Dci, 88 KW,Carminat Nav
- MS xx yyy
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Vorbesti cumva de consumul instant? Asta e irelevant.
Consumul mediu ce zice? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
s_ionut01 |
![]()
|
mihnis;temperatura eramai mare cand consuma mai mult
$$ilvviu;vorbeam de consumul mediu abia am venit acasa si surpriza 4,1-,4,3consum instant iar mediaa fost de 4,6bine dar a fost si mai cald azi specific aceiasi viteza ,aceiasi treapta etc cred ca are ea ceva dar ce oare? vi sa mai intamplat si voua? cu consumul asta parca tot sa te plimbi dar daca nu mereu tot degeaba |
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Motoarele pe motorina la Renault pe drum extraurban sa zicem in viteza a 4-a iti consuma mai putin la 2600-2800 rpm decat daca mergi tot in viteza a 4-a dar cu 2000-2200 rpm.
Acelasi lucru este valabil si la motoarele de 1.5 dCi 83 CP (cum il am eu). Sa zicem ca merg in viteza a 4-a la 2800 rpm imi consuma 3.8-4 % si daca merg in viteza a 4-a la 2000-2200 rpm imi consum 4.8-5 %. Este valabil si in alte trepte de viteza dar eu vorbesc despre consum extraurban mergi constant cu aceeasi viteza mai mult de 200 m. In alta ordine de idei si eu fac naveta in fiecare zi 80 km/zi Snagov-Bucuresti (Metalurgiei) si retur, dar niciodata nu mi-sa intamplat ca in aceeasi treapta de viteza si mergand cu aceeasi viteza, pe aceeasi bucata de drum sa am diferente asa semnificative de consum. Singurele diferente de consum care le-am avut au fost nesemnificative, adica in loc de 4% au fost 4,2%. This post has been edited by TheSting: 19 Mar 2012, 19:14 |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
s_ionut01 |
![]()
|
corect ce spui dar eu tin 18 km si nu scade consumul si de unde aceste diferente?
19 Mar 2012, 19:22: thesting:asta imi intareste idea ca are ceva dar ce? unde sa ma duc daca cei de la reno spun ca nu are nimic This post has been edited by s_ionut01: 19 Mar 2012, 19:22 |
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Mergi in spatele unei coloane?
Daca mergi in sir cu altii, vei vedea consum si mai mic. Testat, ptr consum optim, fara AC sau geam deschis, a 4-a, 90km/h, cam 5 m in spatele unui tir. 2.8-3.2l/100 instantaneu, medie putin peste 4. Depinde si de temperatura exterioara, si cea a motorului. Valori ridicate duc la randament mai mare. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
curatarea filtrului de particule poate fi o cauza a consumului putin marit, dar nu cred ca e cazul.
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Vant lateral, frontal, cauze de natura mecanica ma indoiesc ca pot fi. Cred ca urmaresti tu prea mult consumul de pe bord. Si incearca sa mai cauti pe forum care este diferenta intre consumul mediu si cel instant, ca am observat ca le confunzi
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
s_ionut01 |
![]()
|
vant frontal crezi ca asta explica diferenta de 3-4 litri consumati in plus la suta de km
stiu foarte bine diferenta dintre consumuri;ia zi si mie daca mergi cu un consum instant de 8 la suta (asta iarna) la 140km/h toata autostrada a2 cat crezi ca va arata consumul mediu(in nici un caz cu mult mai putin) da intradevar ma uit des la cb din cauza pretului motorinei insa a venit caldura si intradevar consuma mult mai putin(sub 6 la suta media) la exterior iarna insa ma dispera cat consuma si in oras de la 10 in sus ce vreau eu insa nu mia explicat nimeni de ce nu consum la fel la aceiasi turati ,incarcatura ,sosea treapta de viteze,temperatura etc la fel si e vorba de cel putin 3 litri diferenta mentionez ca cat arata ca am consumat atata motorina intra(merg ful pe ful) |
--------------------
renault
laguna 2
2003 , 1,9dci 79kw
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(s_ionut01 @ 18 Mar 2012, 17:01) QUOTE(s_ionut01 @ 18 Mar 2012, 17:22) Prietene, nu cred ca masina are o problema, ci tu. Diferenta intre 5.3 si 7 nu este 3-4. Si ti-am citat si o fraza care denota clar ca nu stii diferenta intre consum instant si consum mediu. P.S.: Ceea ce vrei tu nici nu iti poate explica nimeni. Bafta! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
william |
![]()
|
![]() Laguna lover Group: Members Posts: 578 Joined: 7 December 08 From: A r a d ![]() |
QUOTE(s_ionut01 @ 18 Mar 2012, 16:22) obtine un consum bun deobicei o tin undeva 2000-2200de ture in trapta a 5 suu a 6 a cu un consum mediu de 6 la suta la un momendat am lasat masina in trapta a 4 la 2700de ture zic eu sa nu mai schib a 5 a si am observat ca consumul instant era la 5,2 si nu sa mai schimbat pana la destinatie in sinea mea mam bucura zic asa am sa merg deacum incolo dar surpriza a doua zi in aceleasi coditii nu scadea de 7la suta tin sa precizez ca am mai prins-o sa consume la fel la turati de la 2500 in sus dar foarte rar Si eu tind sa cred ca nu faci diferenta intre consum mediu si consum instant. |
--------------------
Renault
Laguna 3 Estate
1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels Respectul se castiga nu se impune...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 01:41 |