Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie Renault Scenic 2008, Se schimba kitul de distributie ?

BigRic
post 12 Mar 2012, 20:18
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutari tuturor mandri posesori de R.Scenic. N-am mai intrat pe acest forum de o gramada de timp si sper sa nu deranjez cu intrebarea, in caz in care s-a mai discutat. Asa ca, VA ROG, ajutati-ma !!

Problema: Scenic II 2008, benzinar, full fara trapa si piele, 57.500 km. In aprilie expira garantia de 4 ani si perioada pt. schimbul de ulei.

Intrebarea: se schimba in mod obligatoriu kitul de distributie si pompa de apa ? Sunt intre 2 pareri:

1. Masina este facuta pe comanda in Franta, luata direct de la mama ei si mi-e mila sa desfac distributia in RO, unde la ultima revizie la reprezentanta Renault in Bucuresti imi pusese 4 l ulei benzina si 1 l ulei motorina, noroc ca am observat. (mecanicul a zis ca oricum nu avea nimic, ca este mai gros cel pt. diesel - biggrin.gif hai sa facem salata, nu !!)

2. Am o cunostinta care are un RMegane si are deja 82.000 km, tot motor de 1.6 si nu i-a facut nimic. Nu ca m-ar da banii afara din casa (la service mi s-au cerut 2.500 lei aprox) iar daca ii intrebi pe cei de la Renault ti-ar schimba kitul si pompa si la 50.000 numai sa-ti ia banii.

Asa ca, ce fac o desfac sau nu ? Gurile rele spun ca in RO o sa mi monteze piese mai putin bune decat sunt acum pe masina!!

In speranta ca nu am deranjat pe nimeni, astept un sfat de la voi !!

--------------------
Renault Scenic 2008 / II - B-84-BCK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
edv_ro
post 12 Mar 2012, 21:44
Post #2

Membru autentic

From: Hamburg

Chiar daca pe alte piete sunt diferente destul de mari intre intervalele reviziilor (inclusiv schimbarea distributiei) fata de cele din RO, am preferat sa schimb distributia la 60.000 km, conform manualului de service. Am insistat sa-mi fie schimbata si pompa de apa, desi mi s-a spus ca nu e necesar. Procedezi cum crezi ca este mai bine pentru masina ta. Am 95.000 km in acest moment. Toate reviziile le-am facut numai la service-uri autorizate (reprezentante).

Cat despre costul reviziilor, te sfatuiesc sa ceri oferte de la mai multe service-uri, nu numai din Bucuresti, ci si din alte zone. Am intalnit diferente destul de mari, de la 1700 lei pana la 2600 lei, pentru aceeasi operatiune!!!

--------------------
Skoda / Renault Octavia 3 FL Combi / Twingo 3 1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017 - HH / HH
+
defrag
post 12 Mar 2012, 22:12
Post #3

Membru autentic

From: BUCURESTI

Si eu am schimbat distributia la 60.000 si 120.000. De fiecare data cureaua arata impecabil si cred ca mai ducea 30.000 fara emotii. Varianta aleasa de mine:
-achizitionare de piese -kit distributie Contitech +pompa apa Hepu +curea accesorii Contitech = 650 ron
-schimbarea lor in service(nu reprezentanta) -350 ron
Totalul de 1000 ron cred ca e rezonabil la motorul de 2.0 16v

--------------------
renault Scenic 3. 1.6 dci 2015/ Bose - IL 65 DRA
+
BiGBearRO
post 13 Mar 2012, 08:52
Post #4

Membru autentic

From: de unde se da ora exacta

Toate Scenicurile II sunt facute in Franta smile.gif
Ar fi bine sa o schimbi a atins ambele limite (timp si km), daca se rupe daunele pot fi mult mai mari
Care e reprezentanta cu uleiul?

--------------------
Toyota AURIS Touring Sport 2015 - IF-94-URS
+
BigRic
post 13 Mar 2012, 13:55
Post #5

Membru incepator

Reprezentanta din Pantelimon

--------------------
Renault Scenic 2008 / II - B-84-BCK
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 20:58
Dacia