"asa face toate?, pacanit la plecarea de pe loc
![]() ![]() ![]() |
"asa face toate?, pacanit la plecarea de pe loc
filipt |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 7 February 12 ![]() |
|
||
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Daca era numai la rece era o bucsa de la motor (tampon). Mie imi clampanea mereu la rece, in primele trepte. Am schimbat-o la revizie si s-a facut liniste...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
filipt |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
misu.cj |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 30 January 12 ![]() |
nu e de la capetele de planetare?alea cand virezi ar trebui sa se auda cand scapa
twingo astea cam tremura majoritatea,fie de la tampoane,evacuarea care rasufla.mie de ex imi tremura un pic capota si baraie cand se atinge de far.daca pun un deget pe ea tace;)) 7 Feb 2012, 15:20: asteapta ca o sa vina si pareri mai bune,de la baietii pro:) This post has been edited by misu.cj: 7 Feb 2012, 15:20 |
--------------------
Renault
Twingo
1998,d7f
|
|
filipt |
![]()
|
m-am gandit si eu la planetare, dar treaba e ca la viraje nu se petrece nimic! cat despre zgomotele ce le produce acesta masina, stiu sunt multe
![]() |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
misu.cj |
![]()
|
daca zici ca suna tare inseamna ca are ea ceva.tremuratu ala nu ar trebui sa se auda asa deranjant
7 Feb 2012, 15:28: si da,is cu lipici masinile astea.nu mi-ar mai trebui alta ,poate ceva mai nou:P This post has been edited by misu.cj: 7 Feb 2012, 15:28 |
--------------------
Renault
Twingo
1998,d7f
|
|
filipt |
![]()
|
sa vina dr house sa dea un diacnostic!!!:P poate cumva sa fie fulia alternatorului:-?
|
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
misu.cj |
![]()
|
aia mai degraba scartaie,nicidecum pacanit
|
--------------------
Renault
Twingo
1998,d7f
|
|
filipt |
![]()
|
am ridicat azi capota la motor. SOC! zgomotul vine din zona distributiei!
mai socant e ca roata incercuita(nu am avut alta poza) oscileaza destul de tare, celelalte invartindu-se perfect! o avea vreun ruliment ceva acolo? ce o fi?? 9 Feb 2012, 11:06: va rog o idee o parere:D ![]() This post has been edited by filipt: 9 Feb 2012, 10:06 Attached thumbnail(s) motor1tw_1941.JPG ( Size: 179.73k ) Number of downloads: 424 |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
"ruliment" nu este 100% acolo
![]() In mod normal acolo este o pana care tine fixata fulia si un surub care o strange pe capatul vibrochenului. Poate surubul este slabit. Sau pana este terminata (pe portiunea de prindere a fuliei). Vezi si tu pozele atasate si o sa intelegi. PS pentru a strange acel surub trebuie blocat vibrochenul pentru a nu se mai roti, asta se face prin introducerea unui ax (surub ceva...) intr-o gaura special prevazuta in zona electromotorului, care comunica cu un punct de blocare (alta gaura) de pe volanta (nu inainte de a scoate bujiile din motor, altfel vibrochenul se roteste extrem de greu). Dar eu cred altceva...zgomotul ala provine de la tamponul de motor de pe partea distributiei. Eu am schimbat TOATE 3 tampoanele si pot sa zic ca nu recunosc masina - DELOC! Adica nu se aude nimic din ea...este super silentioasa. This post has been edited by bubu782001: 9 Feb 2012, 12:22 Attached thumbnail(s) jim160877_1121361725_dscf0020.jpg ( Size: 49.69k ) Number of downloads: 433 jim160877_1121361974_dscf0026.jpg ( Size: 47.74k ) Number of downloads: 406 jim160877_1121362065_dscf0027.jpg ( Size: 49.78k ) Number of downloads: 405 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
filipt |
![]()
|
va multumesc pentru ajutor!
in legatura cu tamponul din stanga al motorului...! am incercat o chestie: am cautat un punct mai zdravan al matorului si am inceput sa-l hatan saaanatos, rezultatul: in acel loc, in zona tamponului motorul se misca simtitor de tare!! inteleg ca e de cauciuc..dar asa de tare sa se miste?? deci poate si tamponul!:-? ceva preturi? sfaturi? |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Nu are voie sa se miste asa de tare....acuma depinde prin ce intelegi tu "tare".
Preturi...in jur de 500 lei aftermarket. (488 lei mai precis si am mai gasit si la 540 lei) la Unix. Deci preturile se invart pe undeva pe acolo. ATENTIE MARE!! Vezi ca tamponul asta difera de la motoarele D7F si D4F (16v). Adica se aseamana dar NU SUNT LA FEL si este imposibil de montat unul in locul celuilalt. Deci sa cumperi EXACT pentru tipul tau de motor. Celelalte 2 tampoane (cutie si cel din spate - tamponul central) sunt la fel la ambele motorizari. Sfaturi...ridica motorul pe ceva si scoate tamponul. Dupa ce il scoti poti vedea daca este rupt sau nu. Nu este greu, este vb doar de 4 suruburi si atat. This post has been edited by bubu782001: 9 Feb 2012, 17:56 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
filipt |
![]()
|
inteleg! operatiunea o va face cu siguranta mecanicul, nu de alta dar nu dispun de macara:D motorizarea e aceeasi ca si a ta din ce vad eu! 1.2 16v 75cp..! din pacate nu dispun acum de banuti asa ca o sa mai astepte:( dar sper ca pana in primavara, cand se va mai incalzi, sa reusesc sa o rezolv! luna asta vreau sa fac schimbul de ulei si filtre( ulei si aer) ca de benzina..nu am vazut, iar la acc..de asemenea..nu am vazut sa aiba:(
9 Feb 2012, 20:04: apropo! intra mai mult de 3 litri de ulei? ca am vazut o gramada de variante..:-O This post has been edited by filipt: 9 Feb 2012, 19:04 |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
bubu782001 |
![]()
|
QUOTE nu de alta dar nu dispun de macara iti trebuie un cric auto nu o macara. Se pune cricul sub baie si se ridica pana cand motorul sta fix (nu se mai zgaltaie cand il impingi cu mana). Apoi poti desface linistit tamponul pentu ca nu se va deplasa motorul (e tinut pe pozitie de celelalte 2 tampoane). Operatiunea se face in maxim 15 minute (dat jos tamponul vechi / montat tamponul nou).Ulei stiam ca intra cam 4 litrii la motorul D4F (asta include si ce intra in filtru) cel putin asa zice in manual. Filtru de benzina se gaseeste la Twingo - insa unele au, altele nu au. Cauta pe forum subiecte legate de filtru de benzina la Twingo si o sa gasesti imagini si raspunsuri. "acc" nu stiu ce inseamna, insa daca te referi la filtru de habitaclu, exista si din ala, dar ca sa ai trebuie sa il cumperi ![]() This post has been edited by bubu782001: 9 Feb 2012, 19:20 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
filipt |
![]()
|
perfect!am exact cric-ul de pe twingo! sper sa fie bun! atunci o voi face cu manauta mea! scuze! am vrut sa zic A.C ! pai si filtrul ala de care zici tu, de habitaclu il cumpar, il cumpar, dar unde il montez:-?
|
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Uite aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=516...dpost&p=1889120
PS cricul de pe Twingo NU este bun pentru asa ceva. Iti trebuie ceva de genul cum era la Dacia 1300 (rombul ala), sau un cric din ala mic hidraulic...ceva sa sustina motorul - nu sa sprijine cum e panarama aia de cric de la Twingo. Celelalte 2 tampoane sunt indeajuns de solide cat sa tina motorul fara sa-ti faci griji - deci nu se pune pb. sa se rupa sau sa cada jos. Problema este sa nu se deplaseze motorul pentru ca pe urma o sa fie ceva mai greu sa il pozitionezi inapoi. This post has been edited by bubu782001: 9 Feb 2012, 20:40 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
filipt |
![]()
|
multumesc pt ajutor! deja am inceput sa-mi fac cateva idei despre ce am de facut!
km multi fara pb!!! |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
filipt |
![]() ![]()
|
va salut!
problema sa agravat cert e ca acel pacanit, huruit, ca de injectoare diesel nu se mai aduce numai la plecarea lenta de pe loc si la turatii de pana in 1800 de rotatie, ci se aude cand accelerez indiferent de viteza..de treapta sau de cat cat e de bun drumul...daca sunt in treapta a treia si ajung la un 50 de km, pastrand constanta aceasta viteza scade semnificativ nivelul zgomotului, insa daca accelerez fie brusc fie lent apare acel zgomot, parca trece de pe benzina pe disesel:( sa fie ambreiaj? cutia nu de semne de nimic..pedala ambreiajului in schimb e grea( nu am condus alt twingo, sa pot compara, dar zic ca e grea, si fata de una de cielo de exemplu..:-??...) ![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Daca ar fi de la ambreiaj, cand apesi ambreiajul ar trebui sa se "simta" sau sa se auda o schimbare in sunetul produs. Sa nu ai o curea care bate - sfasiata...sau sa nu ai bataie de arbore...
Ai verificat tamponul? Atentie TREBUIE scos si tras de el cu mana sa vezi daca are pb. This post has been edited by bubu782001: 17 Feb 2012, 15:40 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
filipt |
![]()
|
da!!! intardevar in momentu in care apas ambreajul se simte ceva...o mica fluctuatie a turatiei motorului, cam ceva de genu, cert e ca se aude..si se simte ceva!!!
in cazul asta ce poate fi??:-? 17 Feb 2012, 18:11: nu din pacate nu am apucat sa scot tamponul pt ca vremea nu-mi permite!!! eu locuiesc in braila, la bloc, iar in spatele blocului unde "lucram" de obicei am zapada de 1 m!!:( This post has been edited by filipt: 17 Feb 2012, 17:11 |
--------------------
renault
twingo
2003 1.2 16v 75 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 20:53 |