Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault - Efficient Dual Clutch

Bwwlan
post 22 Jan 2012, 20:56
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: .de, ex Cluj

Daca mai exista un topic pe aceasta tema, imi cer scuze si rog un moderator sa le uneasca.

Renault pune la punct o cutie robotizata cu dublu ambreiaj, 99% identica DSG. Mai eficienta decat un CVT sau o automata clasica, are un ambreiaj uscat (la fel cu DSG7), insa doar 6 trepte.
Sunt curios de trei lucruri: 1) cat costa, 2) daca vor fi oferite si pe modelele de jucarie (Clio) si 3) daca se va importa si in Romania.

Oricum, bravo.

This post has been edited by Bwwlan: 22 Jan 2012, 20:56

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dsign
post 22 Jan 2012, 21:08
Post #2

Led Tuning Man

From: Bucuresti

Atat de eficienta, ca dupa primii 10-20 000 km te trezesti ca pica un grup de supape, selectorul, calculatorul, senzorul de... samd ! ! !

Altfel, despre conceptie n-am ce zice, ca nu e a lor

--------------------
D Logan - B 48 CUP 2004 Preference 1.6MPI Egee
http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
+
speedman
post 22 Jan 2012, 21:08
Post #3

Membru autentic

Cutia este diponibila pentru Megane 3, Scenic....parca la motorizarile dci, daca nu ma insel. Sunt si teste in revistele de profil... Ar fi fost interesant si un mod Sport care momentan nu se regaseste la actuala cutie EDC
Este disponibila si pe Fluence 18300 e (pretul afisat pe site ul Renault Romania)

This post has been edited by speedman: 22 Jan 2012, 21:16

--------------------
Smart eq forfour 2019
+
ssilviu
post 22 Jan 2012, 21:32
Post #4

F1 Man

From: Nicaieri

Trebuie să ai foarte mare curaj să cumperi așa ceva de la Renault.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
VladSoare
post 22 Jan 2012, 22:12
Post #5

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Vezi și aici o discuție despre ele.
Ideea acestor cutii este foarte bună, dar nu-mi place varianta aleasă de Renault, cu ambreiaje uscate acționate de motorașe electrice. N-am încredere în nimic electric care vine de la Renault - vezi servodirecțiile lor electrice, care la capitolul fiabilitate sînt un dezastru.
Getrag știe să le facă și ca lumea, cu ambreiaje ude acționate hidraulic, dar probabil că Renault a mers pe o variantă mai ieftină, să iasă mașina mai low-cost... biggrin.gif

This post has been edited by VladSoare: 22 Jan 2012, 22:26

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
r_vlad
post 22 Jan 2012, 22:21
Post #6

---

From: Sibiu

Stati linistiti, Renault nu a facut nimic pentru cutia asta de viteze.
Ca fapt divers, ansamblul TCU - actuatori care se fabrica in momentul de fata in Mexic va fi produs de pe la jumatatea anului in Romania.

This post has been edited by r_vlad: 22 Jan 2012, 22:22

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
IRONICK
post 22 Jan 2012, 22:37
Post #7

-

From: Romania

QUOTE(ssilviu @ 22 Jan 2012, 21:32)
Trebuie să ai foarte mare curaj să cumperi ceva de la Renault.
*
Te-am corectat eu.

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
ncristi
post 23 Jan 2012, 10:00
Post #8

Membru autentic

Acum sa spunem adevarul...cate cutii de viteze au picat pe aici pe forum?

Cat despre "dezastrul" directiilor lor electrice nu am auzit pe nimeni caruia sa i de fi blocat ca la alte marci sau macar sa se fi stricat (hyundai accent spre ex.).

Am facut 180000km cu o astfel de directie si in afara de zgomotul ala deranjant pe piatra cubica nu a avut nici cea mai mica problema.

La megane problema singulara raporta la mai toate marcile cu care am intrat in contact a fost nenorocita aia de fulie.

Bobine, macarale si alte rahaturi pica peste tot...asta ca acum descopar in profunzime marcile vw si ford smile.gif . Daca va imaginati ca aici curge lapte si miere va inselati smile.gif

This post has been edited by ncristi: 23 Jan 2012, 10:00

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
IRONICK
post 23 Jan 2012, 10:06
Post #9

-

QUOTE(ncristi @ 23 Jan 2012, 10:00)
Acum sa spunem adevarul...cate cutii de viteze au picat pe aici pe forum? 

Cat despre "dezastrul" directiilor lor electrice  nu am auzit pe nimeni caruia sa i de fi blocat ca la alte marci sau macar sa se fi stricat (hyundai accent spre ex.).

Am facut 180000km cu o astfel de directie si in afara de zgomotul ala deranjant pe piatra cubica nu a avut nici cea mai mica problema.

La megane problema  singulara raporta la mai toate marcile cu care am intrat in contact a fost nenorocita aia de fulie.

Bobine, macarale si alte rahaturi pica peste tot...asta ca acum descopar in profunzime marcile vw si ford  smile.gif . Daca va imaginati ca aici curge lapte si miere va inselati  smile.gif
*

La Renault pica multe si mici. De ajuns sa fie sacaitoare si sa te enerveze. Vezi chiar si flanse + rulmenti sarcina. Pentru ca sunt subdimensionate.

Ce vezi in poza sare de 1000RON. De fapt era in jur de 1200RON, ca lipseste inca un furtunas si mai mic.

FordFocus.jpg ( Size: 67.59k ) Number of downloads: 689

This post has been edited by IRONICK: 23 Jan 2012, 10:07

--------------------
+
ncristi
post 23 Jan 2012, 10:15
Post #10

Membru autentic

Flansele pica din cauza mizeriilor de drumuri de la noi. Eu folosind masina pe dn1 (naveta) si in deplasari pe drumuri 95% Ok nu am avut probleme cu flansele. In 180000km le-am gresat o data si schimbat o data.

Eu nu consider flansele la megane 2 o pb.

Legat de poze ce pot spune? La accentul din familie nu exista revizie (la tiriac) sub 10-15 mil si era un rahat de 1.5 benzina...un set de placute era in jur 5-6 mil radmasa.gif

Da tu exemplu de o marca unde gasesti peiese moka? Iar la ford am garantie 4 ani fara limita de km asa ca mi se cam rupe de cat cost un furtun smile.gif

This post has been edited by ncristi: 23 Jan 2012, 10:20

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
VladSoare
post 23 Jan 2012, 11:53
Post #11

Membru autentic

În orice caz, cutiile automatizate cu dublu ambreiaj sînt, cel puțin ca principiu, foarte bune. Eu cred că ăsta-i viitorul automatelor, împreună cu CVT-urile. Nu cred că vor concura cu CVT-urile, ci mai degrabă că se vor completa reciproc. Dacă la Renault vor fi bune sau nu, rămîne de văzut.
Ar fi frumos însă din partea lor dacă ar da cutiile astea pe mai multe motoare. Dacă le pun doar pe tractoare, atunci din partea mea pot să și le bage undeva.
Nu prea înțeleg de ce nu are un mod sport. Modul sport e doar o chestiune de soft. Oare chiar atît de low-cost să fie, încît să se zgîrcească și la o funcție cu cîteva if-uri? radmasa.gif

Flansele pica din cauza mizeriilor de drumuri de la noi.

Știu, aud scuza asta mereu, dar alte mărci merg și ele tot pe aceleași drumuri, și parcă nu crapă chiar atît de ușor și de repede. Sigur că orice marcă are problemele ei, la toate pică una sau alta, dar mai contează și cît de des pică. E ușor să dai vina pe drumuri, dar din punctul meu de vedere, atîta timp cît tu, Renault, ai ales să-ți vinzi marfa la mine în țară, mă aștept ca marfa ta să fie conformă cu condițiile din țara mea. Drumurile proaste nu sînt o scuză. Dacă vinzi în România, atunci trebuie să vinzi ceva care să reziste la drumurile românești.

This post has been edited by VladSoare: 23 Jan 2012, 12:03

--------------------
+
argon
post 23 Jan 2012, 11:56
Post #12

Mesaj semiautomat

QUOTE(Dsign @ 22 Jan 2012, 22:08)
Atat de eficienta, ca dupa primii 10-20 000 km te trezesti ca pica un grup de supape, selectorul, calculatorul, senzorul de... samd ! ! !
*

Ce treaba are eficienta cu fiabilitatea? Poate sa fie foarte eficienta aia 20.000.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ssilviu
post 23 Jan 2012, 11:58
Post #13

F1 Man

QUOTE(VladSoare @ 23 Jan 2012, 12:53)
încît să se zgîrcească și la o funcție cu cîteva if-uri? radmasa.gif
*

Nici nu stii câtă dreptate ai wink.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
PetruDez
post 24 Jan 2012, 13:13
Post #14

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ 23 Jan 2012, 11:53)
În orice caz, cutiile automatizate cu dublu ambreiaj sînt, cel puțin ca principiu, foarte bune. Eu cred că ăsta-i viitorul automatelor, împreună cu CVT-urile. Nu cred că vor concura cu CVT-urile, ci mai degrabă că se vor completa reciproc. Dacă la Renault vor fi bune sau nu, rămîne de văzut.
Ar fi frumos însă din partea lor dacă ar da cutiile astea pe mai multe motoare. Dacă le pun doar pe tractoare, atunci din partea mea pot să și le bage undeva.
Nu prea înțeleg de ce nu are un mod sport. Modul sport e doar o chestiune de soft. Oare chiar atît de low-cost să fie, încît să se zgîrcească și la o funcție cu cîteva if-uri? radmasa.gif
Știu, aud scuza asta mereu, dar alte mărci merg și ele tot pe aceleași drumuri, și parcă nu crapă chiar atît de ușor și de repede. Sigur că orice marcă are problemele ei, la toate pică una sau alta, dar mai contează și cît de des pică. E ușor să dai vina pe drumuri, dar din punctul meu de vedere, atîta timp cît tu, Renault, ai ales să-ți vinzi marfa la mine în țară, mă aștept ca marfa ta să fie conformă cu condițiile din țara mea. Drumurile proaste nu sînt o scuză. Dacă vinzi în România, atunci trebuie să vinzi ceva care să reziste la drumurile românești.
*

E un pic offtopic dar sa aducem acuma in discutie deja arhicunoscutele 2.0 TDI ?? Sa aducem in discutie injectoarele ce crapa dupa nici 3500 de km facuti ? La o masina noua din reprezentanta luata desigur ! Asa ca bube au cu totii ! Depinde acuma cat de mult vrem noi sa vedem unele bube fata de altele !

Eu zic ca daca in loc de Renault aici venea sa zicem Volkswagen erau la fel de injurati . Ca deh romanu stie una si buna : "tot cei de la noi e de ra**t si tre sa moara" !

Eu unul lucrez la dezmembrari auto si vad zilnic ce se cere. Injectoare de volkswagen Audi Skoda cat incape ! Daca as avea injectoare cat mi se cere as ajunge bogat !

This post has been edited by PetruDez: 24 Jan 2012, 13:15

--------------------
Renault Am schimbat pe dizal si Koleos 2007/2014
+
VladSoare
post 24 Jan 2012, 14:33
Post #15

Membru autentic

Da, toți au bube, sînt de acord. Dar Renault obișnuiește să-și justifice bubele dînd vina pe drumurile proaste din România, pe motorina proastă din România, pe găinațul acid din România, pe praful din România și așa mai departe. Asta mă oftică la ei: nu atît bubele în sine, care nu-s mai mari decît ale altora, cît tupeul cu care dau vina pe condițiile românești pentru orice bubă de-a lor. Păi atunci să nu mai vîndă mașini în România, dacă nu-s în stare să le facă să reziste la condițiile de aici. Să le vîndă numai în Franța, unde nu există gropi, și unde păsările sînt civilizate și-și fac nevoile la toaletă, nu pe mașini. smile.gif

--------------------
+
PetruDez
post 25 Jan 2012, 09:32
Post #16

Membru autentic

La faza cu drumurile si partial cu motorina au mare dreptate sa stii ! Asta nu trebuie in schimb utilizata ca si o scuza ! Aici sunt deacord cu tine !

Deh sa speram ca o sa mearga treaba inainte ! Si cine stie poate or sa le faca la noi in tara ! Deh ceva locuri de munca si de ce nu poate un cost mai bun pentru noi !

This post has been edited by cmandrei: 25 Jan 2012, 16:39

--------------------
+
IRONICK
post 25 Jan 2012, 12:28
Post #17

-

QUOTE(PetruDez @ 24 Jan 2012, 13:13)
Eu unul lucrez la dezmembrari auto si vad zilnic ce se cere. Injectoare de volkswagen Audi Skoda cat incape ! Daca as avea injectoare cat mi se cere as ajunge bogat !
*
pai atunci dezmembreaza si Renault.

--------------------
+
ncristi
post 25 Jan 2012, 12:59
Post #18

Membru autentic

Carburantul in ro este infect atat benzina cat si motorina. Imi amintesc ca la fostul IPSO Ploiesti ,acum cativa ani, eta un filtru de motorina rulat 15000km si sectionat. In interior era pamant.

Singura jena la dieselul din dotare este viata injectoarelor.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
PetruDez
post 25 Jan 2012, 13:33
Post #19

Membru autentic

Dar am vreo doua renault-uri pe aici sa stii ! Deh cel putin ce a mai ramas din ele ! am vreo 2 Laguna 2 vreo 2 Clio vreo cateva portiere si oglinzi de megane 1 daca nu ma insel am si bara fata ! Deci piese de Renault am ceva dar daca lumea nu cere.... ! Deh probabil cas mai fiabile smile.gif)))

--------------------
+
ssilviu
post 25 Jan 2012, 13:43
Post #20

F1 Man

QUOTE(ncristi @ 25 Jan 2012, 13:59)
Carburantul in ro este infect atat benzina cat si motorina. Imi amintesc ca la fostul IPSO Ploiesti ,acum cativa ani, eta un filtru de motorina rulat 15000km si sectionat. In interior era pamant.

Ia vezi, nu-ți amintești și când au găsit pe la distribuție un strat gros de mâl de 1 cm? Și pet-uri prin camerele de ardere plus un ditamai cal cu o căruță inclusă în filtrul de aer?

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
IRONICK
post 25 Jan 2012, 13:47
Post #21

-

QUOTE(PetruDez @ 25 Jan 2012, 13:33)
Dar am vreo doua renault-uri pe aici sa stii ! Deh cel putin ce a mai ramas din ele ! am vreo 2 Laguna 2 vreo 2 Clio vreo cateva portiere si oglinzi de megane 1 daca nu ma insel am si bara fata ! Deci piese de Renault am ceva dar daca lumea nu cere.... ! Deh probabil cas mai fiabile  smile.gif)))
*
Dacia nu ai?

QUOTE(ssilviu @ 25 Jan 2012, 13:43)
Ia vezi, nu-ți amintești și când au găsit pe la distribuție un strat gros de mâl de 1 cm? Și pet-uri prin camerele de ardere plus un ditamai cal cu o căruță inclusă în filtrul de aer?
*
Doar un cal din filtrul de aer? Si daca era filtru sport erau 5 cai frumosi?

--------------------
+
ncristi
post 25 Jan 2012, 14:00
Post #22

Membru autentic

Nu nu-mi amintesc. Dar este stiut ca la noi motorina in special este curata ca lacrima ... mai ales cea de la petrom sau de la unele statii private.

--------------------
Sandero stepway 0.9 tce
+
PetruDez
post 25 Jan 2012, 14:51
Post #23

Membru autentic

Ba am si Dacia ! Ce nu am e motorina si benzina de calitate !

Nu ai ce face la treaba cu alimentarile din peco. Nu poti sti ce anume bagi in rezervor oricat de noua ar fi statia ! La cate manareli se fac ....! Dar deh nu ar fi asta o problema ca romanu oricum e buba de pr**t si resemnat cu viata lui si serviciile de r**at mai ales din partea marilor companii ! OMV-Petrom , Rompetrol , Lukoil nu mai zic , RCS&RDS ar trebui sa fie cap de lista ! Daca in cazul angajatilor din benzinarii mai precis a carburantilor bagati saracii nu au nici o vina in cazul altor servicii prestate de marile companii din tara petroliere si nu numai nu este scuza.

Dar deh deja sunt offtopic !

--------------------
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 23:17
Dacia