Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutie de viteza hidramata

Nightsky
post 22 Nov 2011, 20:23
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare!
Am un Renault Megane 1, din 1996, cutie automata. Ultima data cand am fost in trafic cu ea m-au trecut toate transpiratiile, pentru ca schimba viteza de la treapta intai la a doua foarte urat: motorul se tura zgomotos, acul indicator trecea de 3000 de turatii si motorul nu avea nici un suflu...Parea ca merg impins de cineva de la spate! Cand, totusi schimba foarte greu in viteza a doua, la fel se tura chinuit si pentru a schimba intr-a treia! Era noapte si vroiam sa ajunga acasa cat mai repede, asa ca am abandonat ideea de a o lasa undeva pe margine...In fine, cand acul indica peste 50 km/ora, masina mergea perfect! Daca prindeam semafoare, era jale! Probabil ca s-a dus cutia de viteze...Mai mult ca sigur, zic eu! Ce e de facut? Adica, cel mai putin costisitor!?! Un distribuitor de piese auto mi-a livrat "pontul" ca ar putea face comanda din import pentru 50 milioane...Asa ceva e prea mult pentru buzunarul meu, mai ales ca eu am cumparat-o cu 60! Asta inseamna sa o mai cumpar inca o data! La cat ajunge o cutie de viteza manuala second-hand, ar fi o intrebare? Stie cineva o alta varianta?
Astept raspuns! Multumesc mult! E prima postare...Sper ca nu am plictisit pe nimeni, prea mult!

--------------------
Renault Megane 1996
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RADU__
post 22 Nov 2011, 23:54
Post #2

Membru autentic

From: Brasov

pot sa te ajut eu la Brasov

--------------------
Renault Megane IV Sedan TCE140 2022 - BV 22 ROC
tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede!
+
wilhelm
post 23 Nov 2011, 08:10
Post #3

Membru incepator

Am o masina asemanatoare. Cutia de viteze e stricata momentan si e in service la reparat.
Am tot cautat pe la firme de dezmembrari si concluzia este :
1. o cutie second e intre 400-500 euro, la care se adauga montajul, uleiul si cine mai stie ce piese si nu prea stii cat de buna e cutia.
2. reparatia, in functie de problema aparuta poate costa semnificativ mai putin.
Eu recomand sa o repari. Solutii exista.

--------------------
Renault Megane 1996/2.0 RT - BZ23VLD
+
Nightsky
post 23 Nov 2011, 14:39
Post #4

Membru incepator

Multumesc pentru interventii Radu_ si Wilhelm!
1. Pentru Wilhelm: Masina mea seamana izbitor de mult cu a ta, intr-adevar! Si eu optez tot pentru varianta reparatiei, nicidecum pentru o alta cutie, fie ea noua sau veche; prima varianta nu ma incanta din cauza costului, a doua din cauza neincrederii in ce voi achizitiona second-hand! Eu inca nu am renuntat total la gandul ca ar putea fi o alta problema, care sa dea simptomele respective, pe care le-am descris in primul meu post....De aceea intreb pe Radu_ urmatoarele:
2. Pentru Radu_:
Spune-mi, te rog, e posibil ca simtomele respective sa aiba de-a face cu electrovalvele sau cu solenoidul? Ceea ce ar exclude varianta afectarii fie ea si partiala a cutiei de viteze?
Daca ma hotarasc sa vin la Brasov cu ea, va trebui sa o duc pe platforma sau tractata? Vreau sa imi clarifici, de fapt, daca ceea ce are ma impiedica sa o fortez, asa, chinuit, si sa ajung pana la urma la Brasov sau "am unda verde"!?!
Sunt plin de intrebari, asa ca mai ma inscriu cu inca vreo doua smile.gif : va trebui sa las masina la Brasov sau e o interventie care dureaza...eu, stiu...cateva ore? E nevoie sa cumpar vreo piesa si sa o aduc cu mine? Cam la ce suma s-ar ridica reparatia, daca nu sunt prea pisalog?
Si, nu in ultimul rand am nevoie si de o adresa exacta sau un numar de telefon, ca sa stiu cum sa ajung!

--------------------
Renault Megane 1996
+
wilhelm
post 24 Nov 2011, 16:57
Post #5

Membru incepator

Sunt variante de reparatie cutie automata, trebuie doar sa cauti mai bine aici pe forum sau pe net in : Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara si am aflat de curand in Buzau. Sunt convins ca mai sunt si altele decat astea.
Mai mult trebuie sa stii exact daca e cutia sau e altceva.
De exemplu a mea s-a stricat avand acelasi comportament , in R mergeam fara probleme si reparatia m-a costat 800 de lei + ulei + mana de lucru montare/demontare cutie (350 lei).
Reparatia a fost facuta la Buzau.
Sper ca am fost de ajutor.

--------------------
Renault Megane 1996/2.0 RT - BZ23VLD
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 22:42
Dacia