Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cablu rupt

bubus
post 11 Nov 2011, 16:16
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

IMG_7445.jpg ( Size: 32.25k ) Number of downloads: 287

Va salut !

Am observat ca imi atarna un cablu deasupra rotii dreapta spate . De la ce ar putea fi ? nu-mi apare nici un martor aprins in bord , masina merge normal .

Multumesc !

--------------------
renault Megane 2.2 ,bicorp , 1.6 16v 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
soare_body
post 11 Nov 2011, 16:43
Post #2

Membru autentic

Salut! Am observat si eu un cablu in acelasi loc dupa o vizita la spalatorie. Seful de service de la Cobalcescu Splai a spus ca a fost tras pentru ca masina mea a apartinut Orange Romania/ALD Automobile si au un fel de "inele" care ajuta la recunoasterea masinii intr-o statie de benzinarie, pentru a beneficia de gratuitate. Mi-a aratat niste gauri de fixare in jurul supapei unde intra pompa de benzina(sa verifici asta). Daca te regasesti printre cumparatorii unui astfel de Megane(fiind Hatchback 2.2 din 2007 culoare gri metalizat, cred ca si configuratia este aceeasi uitandu-ma si la capacele de roti), este cel mai probabil ca asta sa fie cauza. Acum urmeaza partea putin mai nasoala, cand am dus masina la revizie le-am amintit si oamenii au spus ca se uita si vad ce pot face cu acel cablu: 1. sa il scoata; 2. am observat ca pe partea dreapta nu am mufa care intra in soclul de stop de ceata asa cum este pe partea stanga, deci am considerat ca de acolo a fost tras cablul. Dupa revizie, mi s-a spus ca nu au mai gasit niciun cablu, si nici eu nu il mai gasesc (bine, nu m-am spetit cu cautatul, dar m-am uitat destul de atent si inainte era destul de evident). Ideea este ca merg de cateva luni bune de cand "s-a evaporat" cablul, cu toate sistemele in regula si fara cea mai mica problema, doar ca nu am stop de ceata decat pe partea stanga. Daca este aceeasi problema sa imi spui si mie cum evolueaza lucrurile te rog. Numai bine!

P.S.: Profit de aceasta ocazie sa intreb, daca exista cineva care se poate uita si sa ii rezolve si mie problema cu stopul de ceata dreapta la costuri cat mai mici desigur i-as fi profund recunoscator. Va multumesc.

Inca ceva, nu garantez pentru ce mi s-a spus de la AutoCobalcescu, se poate sa nu fie de la asta nici la tine si nici la mine, dar atunci aveam incredere in ei. De atunci a mai scazut gradul de incredere dar din moment ce masina merge normal, am si uitat de acest incident. O sa mai verific si eu daca mai exista acel cablu pe la mine, si daca rezolv ceva te anunt.

This post has been edited by soare_body: 11 Nov 2011, 16:47

--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
+
19vik
post 11 Nov 2011, 17:09
Post #3

Membru

Din fabrica nu este nici-un cablu electric pe acolo, doar tubul de scurgere de la gura de alimentare care vine pe sub aparatoarea de plastic din spatele rotii.
Pe dreapta ai bec de ceata, dar nu este tras cablaj, scrie in manualul de utilizare (asa cere o norma europeana: ceata spate doar pe stanga). Iar cablajul stopurilor este tras prin portbagaj, nu prin exteriorul masinii.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
bubus
post 11 Nov 2011, 17:16
Post #4

Membru incepator

Foarte interesant ce zici ! Eu am cumparat masina in decembrie 2010 , la 100k , e hatchback , 2007 , 1.6 16v gri . Primul proprietar e o firma de leasing - masina fiind livrata in Brasov . Cablul in sine nu ma deranjeaza , imi faceam griji daca era vreo pb tehnica !

N-am rezistat si am mers pana la masina sa verific stopul de ceata si e asa cum zici tu , cel din dreapta nu functioneaza. Ma gandesc ca au anulat circuitul sau ceva de genu asta.

11 Nov 2011, 17:20:
Ald Automotive este si primul proprietar al masinii . De la firmele de curierat stiu de acel inel magic pt contorizare .

Daca e asa cum zice 19vik inseamna ca nu-i nici o pb ca nu avem stop ceata pe dreapta.

This post has been edited by bubus: 11 Nov 2011, 17:20

--------------------
+
soare_body
post 11 Nov 2011, 18:09
Post #5

Membru autentic

Daca ALD Automotive este primul proprietar, este fosta masina din flota Orange-ului (ei se ocupa de flotele Orange Romania si pare-mi-se si BRD si multe altele), si inseamna ca este ce am spus eu. Da, Megane 2.2 Hatchback 1.6 16v, gri metalizat, e sora cu a mea. Uita-te ca ai niste gauri date pe acolo atunci cand deschizi cochilia de la locul pe unde se face alimentarea, vreo 4 sau 3 la numar sper sa nu ma insel. Nu au nicio problema gaurile acelea, sa nu te sperie. Imi spui si mie ce ai facut cu cablul, eu l-am "ratacit" pe al meu, dupa cum ti-am spus l-am prins pe acolo pe la roata si apoi nu il mai gaseste nimeni, deci nu am cum sa te ajut. Am inteles ca daca vrei sa il scoti "trebuie scoasa bara spate sau ceva de genul" (citat din AutoCobalcescu).
@vik: Multumesc pentru informatie, nu am citit cartea, decat ce ma interesa. Pacat ca nu folosim si acel bec, daca tot este acolo.

--------------------
Renault Megane 2 2007 Authentique
+
bubus
post 12 Nov 2011, 14:09
Post #6

Membru incepator

Gauri am si eu la alimentare , cablul o sa-l ascund cumva !

19vik multumesc de informatii .

Multi Km fara probleme !

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 17:33
Dacia