Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

tremurat volan

calin_87
post 24 Sep 2011, 18:56
Post #1

Membru incepator

Group: Members

buna seara. am o problemă.când frânez,tremura volanul destul de tare. precizez k am schimbat discurile fată și placutele, echilibrat roți și tot aceeași problemă care persista. mă poate ajuta cineva cu un sfat?

--------------------
renault laguna 2 2004 privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fazer
post 24 Sep 2011, 19:03
Post #2

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Ai verificat caseta de directie,posibil bucsele alea de teflon din caseta sa aibe uzura...la reglatul unghiului de fuga cel care o verificat o spus ceva de o eventuala uzura a bieletelor de directie sau a capetilor de bara?Ce discuri de frana ai pus si ce placute,sunt Stan Patitul cu discurile si placutele de frana fabricate, cum se zice...,,pe vapor,,.Numa bine!

This post has been edited by fazer: 24 Sep 2011, 19:03

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour - De ...TM. 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
+
claudiuvoinescu
post 25 Sep 2011, 09:11
Post #3

Membru de oroare

From: Bucuresti

aceeasi problema o am si eu. schimbat discuri fata (febi), spate (skf), placute fata-spate (febi), bucsi, bielete antiruliu, amortizoare, arcuri, flanse si intre 80-110 imi tremura volanul (tremuratul se simte bine in accelerare si mers continuu, iar pe frana senzatia se reduce considerabil).
mai schimb si captele de bara (au 20.000 km) si daca tot nu se rezolva imi indrept atentia catre jante (curatat si roluit) si dupa aceea catre cauciucuri.
totusi nu vad cum influenteaza caseta de directie tremuratul volanului, daca caseta ar avea probleme cred ca volanul ar juca stg-dr nu ar tremura. fazer fii un pic mai explicit.

calin_87 problema ta e la discuri. daca ai schimbat recent discurile e normal sa tremure pe frana. la mine abia dupa 2500 de km(80% extraurban) mi s-au "asezat" placutele pe discuri (exprimarea mecanicului). in tot acest timp am avut un suierat cand franam, trepidatii ale volanului, pedala de frana elastica si tot asa. mai ai putina rabdare, eu o luasem razna dupa 1000 km si am tot intrebat in stanga si in dreapta si toti mecanicii mi-au spus sa mai am rabdare.

This post has been edited by claudiuvoinescu: 25 Sep 2011, 09:23

--------------------
Renault Laguna 2 - cl 03 wzm 2001 - Estate - 79kw
+
bad_x
post 25 Sep 2011, 09:20
Post #4

Membru autentic

Decat sa te apuci sa schimbi o droaie de piese si tot sa nu rezolvi problema eu zic sa pui 2 roti de proba de la un prieten si faci o proba de drum,am patit cu un taxi care a luat o denivelare de asfalt si a indoit jantele pe fata si la viteza mica parca schiopata masina si bineinteles taximetristu nu a crezut ca din cauza aia face ca doar el ii sofer batran si am pus 2 jante de proba de pe alta masina si dupaia a inteles

--------------------
Renault laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP 2004
+
$$ilvviu
post 25 Sep 2011, 09:30
Post #5

Membru autentic

From: Roman/NT

Claudiu, la tine cred ca e de la rotile dezechilibrate.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
claudiuvoinescu
post 25 Sep 2011, 09:41
Post #6

Membru de oroare

From: Bucuresti

rotile echilibrate de 2 ori in cei 2500 km de la schimbari(am dat si capacele jos).
pe jenti am observat mizerii depuse pe interior, am sa le curat bine si duc jentile la roluit.
cu toate ca merg foarte mult pe autostrazi si drumuri europene de fiecare data cand am echilibrat rotile tipul de la vulcanizare nu s-a putut abtine si a mai indreptat jentile la ciocan.

This post has been edited by claudiuvoinescu: 25 Sep 2011, 09:45

--------------------
Renault Laguna 2 - cl 03 wzm 2001 - Estate - 79kw
+
fazer
post 25 Sep 2011, 13:19
Post #7

Rider and Driver!

From: TIMISOARA

Claudiu...vizavi de caseta,mda cred ca nu ar trebui sa se simta in volan uzura bucselor teflonate,ar trebui sa se auda o eventuala bataie...dar stii cum e...putina uzura aci putina dincolo se transmite si de aci buba...faza e ca o faza nasoala o patit un preten...o pus discuri noi,placute noi,o bagat un drum de vreo 100 de km pe serpentine pe munte in coborare dupa care jos ploua cu galeata,discuri incinse rau ,cand o trecut prin cateva balti discurile s au decalibrat ,o simtit cum tremura la franare...erau oricum ceva fabricatie italiana...oricum sunt de acord si cu faza ,,lasatului,,placutelor pe discuri,pana isi face o eventuala oglinda,eu am schimbat recent placutele de frana pe discurile vechi ,inainte la franare tremura volanul,acum vad ca nu mai tremura deloc,oricum e bine de verificat si jentile,sunt meseriasi care au stand pt acest lucru!Inca o chestiune...apropo de jenti,unele modele de L2 au jentile de aliaj char daca ele seamana cu cele de tabla,eu asa ceva am,unii se pun cu ciocanul pe ele pt a indrepta,ma refer la cei de la vulcanizari, crezand ca sunt de tabla si de aci unele belele.Numa bine!,

This post has been edited by fazer: 25 Sep 2011, 18:23

--------------------
Renault Megane III 1.5 dci 110 cp Grandtour - De ...TM. 2012, K9K 636, Bose, Honda VFR 800 Fi
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th August 2025 - 00:02
Dacia