Furtun Admisie Aer Motor, Megane 1, toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Furtun Admisie Aer Motor, Megane 1, toate motorizarile
Pushu_x |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 6 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Classic
2000, 1.9 DTi
|
|||
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
:-) un amic a avut probleme zilele astea tot cu furtunul de admisie aer la opel omega diesel al lui (cred ca masina a fost vreo 40.000 in 2003) ... furtunul l-a costat un milion jumate, iar manopera 500.000
Ar fi absurd sa accepti oferta cu 3 jumate. Din pacate nu te pot ajuta cu recomandari, insa nu m-am putut abtine sa nu remarc diferenta de pret. Mult succes. |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Incearca la dezmembrari sau la cei care se ocupa cu furtune poate gasesti ceva sa se potriveasca...este doar un furtun pana la urma care trebuie sa ajunga langa far, in mod sigur daca cauti gasesti ceva sa se potriveasca chiar daca nu este original si putin inestetic, important este sa-si faca treaba...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
INFANTERIST |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 146 Joined: 20 January 08 From: Romania ![]() |
eu am cautat peste tot si nu am gasit
unul nou original mi-au spus cei de un magazin d piese ca ar fi 150 euro (aoleu mama) ![]() am incercat sa cumpar de aro raba sau alte masini dar tot nu am gasit This post has been edited by TAPELEALILI: 24 Apr 2008, 12:44 |
--------------------
MEGANE
1400 TCE
BREAK
|
|
INFANTERIST |
![]()
|
AM REZOLVAT PROBLEMA
![]() am cumparat tubulatura de ARO se potriveste (cu putine ajustari facute cu foarfeca) iar calitativ e super pret 18 lei noi |
--------------------
MEGANE
1400 TCE
BREAK
|
|
mojorisin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
Al meu e infasurat in banda adeziva. Asa l-au facut nemtii , eu asa l-am cumparat de la ei. Merge brici si in caz ca se intampla ceva, scoci mai este....
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
valium |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 29 March 07 From: Arad, Timisoara ![]() |
Si eu am probleme cu tubulatura dar am motor pe benzina. Nu este foarte distrus dar are o gaura pe unde mai intra si aer cald. Motor 1.6 16v benzina. Ceva propuneri?
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
2001
- AR-97-SAB
|
|
mojorisin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
Scoci ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
ovy_deo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 December 07 ![]() |
dar ce se intimpla daca circuli fara furtunul asta?
ma refer la motoarele pe benzina. |
--------------------
renault
megane 1,4 16v
2001
|
|
jack |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 4 January 06 From: London ![]() |
incepe motoru' sa traga aer prea cald in piept si isi pierde suflu'...
|
--------------------
Vauxhall
Astra
2004 SRI
|
|
valium |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 29 March 07 From: Arad, Timisoara ![]() |
Dar daca incerci cu scotch nu sunt probleme? pentru ca temperatura este mare sub capota si ala de dezlipeste. Si eu am aceeasi problema si astept solutii.
Merci mult |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
2001
- AR-97-SAB
|
|
INFANTERIST |
![]()
|
solutia v-am spuso eu mai sus
poti sa folosesti bada de izolat pentru cabluri electrice, rezista la temperatura aia la mine a mers cam 6000 km izolata pana am gasit furtun de aro |
--------------------
MEGANE
1400 TCE
BREAK
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Eu am folosit la a mea burduf metalic, cum sunt alea pt. hota. Am luat de 70mm in diametru + 2 coliere din targ la pret de nimic (asta dupa ce am masurat circumferinta cu o ruleta). Fiindca diametrele din cele 2 capete nu sunt identice am umplut intr-o parte cu resturi din burduful existent, care era muci. Am bagat apoi colierele, am pozitionat burduful nou, l-am prins cu coliere si nu a mai avut moarte pana am vandut-o
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
La mine era doar putin in capul spre filtru dezlipit. Am gasit o solutie buna, insa nu prea e la indemana tuturor. Am luat o bucata de furtun de la admisie aer de la o turbina de Mitsubishi si l-am mufat cu vechiul racor. Daca am timp si nu uit am sa fac o fotografie sa vedeti cum a iesit.
Imaginile promise: This post has been edited by ionutt daniel: 2 Jun 2008, 11:04 Attached thumbnail(s) DSC00030.JPG ( Size: 287.62k ) Number of downloads: 3073 DSC00031.JPG ( Size: 298.81k ) Number of downloads: 3347 |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
ovy_deo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 December 07 ![]() |
fain lucrat
|
--------------------
renault
megane 1,4 16v
2001
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Salutari, aseara la -13 grade am umblat unde nu trebuie si mi s-a rupt furtunul de la filtru aer. Unde gasesc in Cluj daca stiti careva inafara de dezmembrari sau e bun si cel de aro ?
Am o poza din oser cand am vrut sa iau masina aceasta si tipu avea un furtun fain de plastic. Sa fie dedicat pt reno sau de la alt model de masina? P.S. daca luam masina lui nu mai aveam problema cu furtunul ![]() ![]() This post has been edited by IonutGligan: 1 Feb 2011, 20:52 Attached thumbnail(s) DSC00870.JPG ( Size: 844.29k ) Number of downloads: 2859 |
--------------------
Renault
Megane 3 Estate SPORT TOURER dCi 1.9-130 ponei
2010
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Am folosit in locul unui furtun de air care a crapat un furtun mai gros siliconat.
Este bucata cea mica din poza atasata. Daca vrei o piesa de origine Renault(de pe Laguna dar compatibila cu Megane)am de vanzare furtunul din imagine. Cod tub piesa original:8200166104 Detalii de pret pe PM. Numai bine! This post has been edited by espacern: 1 Feb 2011, 21:15 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
IonutGligan |
![]()
|
![]() impatimit marca renault Group: Members Posts: 783 Joined: 7 June 09 From: Cluj Napoca ![]() |
alte idei ? pareri , orice?
|
--------------------
Renault
2010
|
|
dragostns |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 9 September 09 ![]() |
QUOTE(adip @ 1 Jun 2008, 15:46) Eu am folosit la a mea burduf metalic, cum sunt alea pt. hota. Am luat de 70mm in diametru + 2 coliere din targ la pret de nimic (asta dupa ce am masurat circumferinta cu o ruleta). Fiindca diametrele din cele 2 capete nu sunt identice am umplut intr-o parte cu resturi din burduful existent, care era muci. Am bagat apoi colierele, am pozitionat burduful nou, l-am prins cu coliere si nu a mai avut moarte pana am vandut-o ![]() Cu furtun de genul asta am incercat si eu. Fiind metalic l-am turtit la un capat sase potriveasca, nu am avut probleme din punctul asta de vedere. Acum, de la trepidatiile motorului banuiesc, furtunul a cedat la oboseala, si atarna in 2-3 bucati. Am cautat furtun de la ARO dar inca nu am gasit. Mi-a mai fost propusa o solutie sa renunt la tubulatura si sa montez un filtru de genul: filtru1.JPG ( Size: 931.93k ) Number of downloads: 2661 filtru2.JPG ( Size: 817.48k ) Number of downloads: 1458 filtru3.JPG ( Size: 290.55k ) Number of downloads: 843 This post has been edited by dragostns: 3 Feb 2011, 19:34 |
--------------------
Renault
Megane
M I Dec.2002 1.6 16v
- WWD
|
|
INFANTERIST |
![]()
|
Nu sunt de acord cu aceste filtre.
Uite ce scrie la postarea 10 . incepe motoru' sa traga aer prea cald in piept si isi pierde suflu'... Daca te apuci de "sport" fao pana la capat. Attached thumbnail(s) dacia_ppc01_log_priza_capota_logan_04.jpg ( Size: 2.46mb ) Number of downloads: 644 |
--------------------
MEGANE
1400 TCE
BREAK
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Salutari,
Ma simt nevoit sa intervin cu niste precizari. Motivul principal este ca in postul precedent se afla 2 imagini cu masina mea. Ca utilizator al sistemului de mai sus de mai bine de 25.000 km va pot spune ca nu se simte in nici un fel ca motorul trage " aer prea cald" punct! Sintagma potrivit careia toata lumea isi da cu parerea ca motorul ar trage aer mai cald este nefondata. Va puteti intreba ce temperatura are aerul la intrare in chiulasa (varianta stock)?? Daca aerul este mai cald, cu cat? Va dau ocazia sa raspundeti tinand cont de traseul original trece prin cateva elemente de admisie, toate expuse caldurii din compartimentul motor, unele fiind chiar montate pe chiulasa. Asadar varianta benzina: -Priza de aer de deasupra radiatorului trage aer din fata dar si preia caldura de la acelasi radiator. Ce temperatura are aerul la nivelul prizei vara? Dar iarna? - furtunul de legatura (in discutie) este izolat de exterior dar in acelasi timp pastreaza temperatura aerul deja intrat pe el. In timpul functionarii motorului puteti constata ca este cald; - cutia de rezonanta este montata in imediata vecinatate a chiulasei. Ce temperatura are aerul la nivelul prizei vara? Dar iarna? - cutia filtrului de aer... idem; - cutia de conexiune la clapeta de acceleratie este montata fix deasupra galeriei de evacuare. Are o forma elaborata si permite acumularea unei cantitati de aer suficiente pentru regimul de tranzitie. Este conectata la corpul de aluminiu al clapetei de acceleratie (va pot spune ca se incinge destul de tare). Estimari?? - galeria de admisie. Trecere exact peste chiulasa, pe deasupra si se fixeaza pe aceasta. Ce temperatura sa fie? - rampa de injectie. Ca doar nu va inchipuiti ca avem injectie directa! Raspunsul este simplu. Temperatura este ridicata dar in limitele permise de constructor. Ideea ar fi ca daca doriti sa va refaceti acel tub o puteti face in foarte multe feluri. Este chiar indicat. Si estetic. Numai ca nu va inchiupuiti ca stiti cat de mult influenteaza temperatura! Nu in cazul asta. La diesel este si mai clar. Daca aveti probleme cu acel furtun una din solutii ar fi tubulatura de la alte auto cum s-a si prezentat mai jos. Sau orice bricolaj facut cu materiale termoizolante eventual la aceeasi culoare negru/gri inchis. |
--------------------
Renault
Megane
2000 1,6 16 v rxe bicorp
- PH 07 KKA
|
|
georgel_28 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 19 March 09 ![]() |
Si la mine sa rupt furtunul de aer si am renuntat de tot la el. Am montat filtru de aer sport, am incercat mai multe modele de filtre de aer si mai multe pozitii de amplasare si vreau sa spun k nu se simte nici o diferenta la mersul motorului!(cum ca ar trage aer mai cald si nu ar functiona in parametri normali motorul).Ceea ce se modifica este sunetul mai agresiv al motorului,produs de filtrul de aer.
This post has been edited by georgel_28: 5 Feb 2011, 19:14 Attached thumbnail(s) Imag010.jpg ( Size: 565.61k ) Number of downloads: 564 Imag034.jpg ( Size: 554.58k ) Number of downloads: 597 |
--------------------
renault
megane 2
2008 [COLOR=blue]2 fast 4 u!
|
|
IonutGligan |
![]()
|
Ce-mi mai plac capacele acelea pe motor. La mine lipseste. Aveti de vanzare pt. 1.4 16 v?
|
--------------------
Renault
2010
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Capac pentru motor 1.4 16v in stare buna.
Foarte rar pe motorizarea 1.4 16v. Cod original:8200037822 Detalii de pret pe PM sau mail. Numai bine! |
--------------------
.
.
.
|
|
mihai.td |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 26 June 08 ![]() |
Salut,
Mi s-au dezlipit o spira sau doua de la banda elicoildala din care e format tubul de admisie. Stie cineva daca se poate lipi, si daca da, cu ce fel de adeziv? Nu prea imi dau seama din ce fel de material e facuta, ca sa stiu dupa ce sa ma uit. Multumesc This post has been edited by mihai.td: 9 Aug 2011, 16:22 |
--------------------
Renault
Megane
2002, 1.6 16v, Berlina
|
|
UltraDrive |
![]()
|
![]() Membru cu kilometri Group: Members Posts: 442 Joined: 6 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Power Tape
|
--------------------
Renault
Megane
2000 HB 1.6 16V De ce sa bei si sa conduci cand poti sa fumezi si sa zbori ?
|
|
mihai.td |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 26 June 08 ![]() |
M-am gandit si eu la asta, dar nu stiu daca tine la caldura. Deocamdata am ancorat-o de o piesa metalica asa incat sa puna presiune pe zona dezlipita si sa o tina inchisa, si vad ca rezista destul de bine, dar trebuie sa scap la un moment dat de improvizatia asta.
|
--------------------
Renault
Megane
2002, 1.6 16v, Berlina
|
|
fiul |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 14 June 07 ![]() |
Salut. Va rog sa-mi spuneti cu ce se poate inlocui nenorocirea asta de furtun. Nou l-am gasit cu preturi intre 130-156 euro, iar second nu se merita pt. ca e destul de fragil si cam copt dupa inspe mii de km. Chiar nu se poate inlocui cu alfel de furtun? Am mai gasit pe forumuri ca s-ar potrivi de la Aro, dar nu se spunea ce model de aro.
P.S. Mie imi trebuie pentru 1.9 dti, cel din imagine e de la un benzinar, dar furtunul si goarna de plastic sunt identice ca la motorina. Cu multumiri! This post has been edited by fiul: 5 Sep 2011, 10:19 Attached thumbnail(s) 2001_renault_megane_pic_4573.jpg ( Size: 903.27k ) Number of downloads: 600 |
--------------------
Renault
Megane
2001-1.9dti
|
|
espacern |
![]()
|
Vezi ca este discutata problema aici:
http://www.reno.ro/Furtun-Admisie-Aer-Motor-t84927.html La 1.9 DTI cu sunt conducte de plastic? @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Cumperi un tub de hota de 63mm (parca asta era valoarea standard) si inlocuiesti. Dupa care il invelesti in banda izolanta din panza,si arata exact ca nou. Cel putin eu asa am facut. De 2 ani am asa si este ok
![]() |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 21:51 |