Schimbare parbriz/luneta
![]() ![]() ![]() |
Schimbare parbriz/luneta
Attreyu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 8 September 09 From: Madrid ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1998/1.6 RT
- HD-08-WKR
|
|||
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Silicon,ventuze si lama.
This post has been edited by xjc0c0: 29 Aug 2011, 12:48 |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
jas2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.382 Joined: 4 December 09 From: BUCURESTI ![]() |
Silicon special ,cablu(cel de frana pentru bicicleta) cu manere,cutter,pricepere.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
|
|
valutu23C |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 6 October 11 ![]() |
La mine au venit baietii de la o firma de parbrize si am vazut cum se face:
se demonteaza stergatoarele si grila apoi se taie solutia cu care este lipit parbrizul cu ajutorul unui fir metalic. Pe urma se curata caroseria si se aplica un strat de adeziv peste care se lipeste geamul. Cam asta e, se face destul de repede din ce am vazut. |
--------------------
dacia
logan
2009 1.5 dci
|
|
Andreiand1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 3 February 06 From: Cluj Napoca/Baia Mare ![]() |
Schimbarea parbrizului/lunetei e ceva mai migaloasa si presupune asa cum zicea si Jas2 si de pricepere sau experienta, as spune eu.
Pe langa adeziv (silicon), fir de taiere, cutter si ventuze, mai sunt necesare cateva elemente esentiale, mai exact primmer si degresant. Dupa demontarea elementelor de caroserie necesare si scoaterea parbrizului vechi, se curata cu o dalta ascutita bine rama pe care este pozitionat parbrizul, dupa curatarea ramei tot conturul se da cu un pamatuf cu degresant pentru eliminarea grasimii si a altor impuritati, la fel se degreseaza si conturul parbrizului pe o zona de 3-5 cm unde va veni aplicat adezivul. Pe rama caroseriei si pe parbriz se aplica tot cu un pamatuf primmerul (numai dupa ce ati degresat) iar cand acesta se usca, se aplica pe rama caroseriei adezivul (degrosimea degetului mic de la mana) dar este foarte important ca adezivul sa nu fie intrerupt sau cel putin dupa aplicare sa nu existe goluri pe contur. Partea cea mai complicata vine la aplicarea parbrizului pe caroserie, peste adezivul aplicat anterior. Aici poti foarte usor sa o dai in bara deoarece parbrizul trebuie sa fie foarte bine centrat si sa nu se fixeze cu presiune inegala pe suprafata lui (poate crapa imediat dupa intarirea adezivului). O alta problema care poate aparea ca urmare a unui montaj defectuos este infiltrarea apei din cauza golurilor din adeziv. Foarte important pe durata intaririi adezivului cu parbrizul montat este ca peste parbriz si stalpii masinii sa fie legata o chinga cu 3 zone in care puneti de exemplu polistiren de 3-5 cm grosime pentru a mentine parbrizul presat pe rama (dar nu presat excesiv) Recomandarea mea din experienta personala a montarii a catorva zeci de parbrize, este ca pentru acest proces sa apelati la un centru de parbrize specializat care ofera garantia lucrarii. Acest proces de inlocuire (eficienta) a parbrizului necesita o anume experienta si simt. Costul achizitionarii unui kit de montaj cu toate accesoriile mentionate mai sus, se apropie de multe ori de valoarea manoperei intr-un atelier specializat. |
--------------------
Renault
Megane
2002 Expression 1.9 Dci
|
|
Raul07 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 11 August 12 ![]() |
vreau sa imi schimb si eu parbrizul pentru ca cel actual e crapat de sus pana jos chiar pe mijlocul lui si as avea nevoie de niste preturi pentru a-mi putea forma o idee sa nu ma arunc ca blegu inainte,daca stiti preturi pt cele noi sau second,pentru manopera,v-as fi recunoscator,mersi.
|
--------------------
renault
megane
1996 Hatchback Renault Megane 1.6e RT 1996 , 66 kW , 90cp Hatchback
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:14 |