Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cutia de Viteze, zgomot la cutie

zeu_4u_sweety
post 28 Jul 2011, 14:16
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Am de ceva vreme un zgomot in mers care incepe sa zic asa cam de pe la 30-40 km/h si se amplifica treptat pana la 80 km/h cand dispare!
Acest zgomot a aparut dupa 2 saptamani de zacut in parcare masina plus innaintea acestor 2 saptamani un mic offroad pt ca m-a prins o ploaie pe un drum neasfaltat!
Initial am zis ca este de la rulment- cum am dedus- am ridicat masina pe cric si am accelerat cu roata suspendata odata pt partea stanga odata pt dreapta iar pe dreapta se auzea zgomotul pe stanga nu! Zis si facut am luat un rulment-FAG- am schimbat pe aprtea dreapta. Am plecat cu masina in proba - paremi-se ca nu mai incepe zgomotul de la 30km/h ci de la 55 km/h, de asemenea eliminandu-se la 80 km/h...total dezamagit-cu toate ca eram sigur ca acel rulment era cauza pt ca era cam uzat!
Urmatorul pas am verificat pierderi pe la cutie-nu sunt, uleiul nu are 1 an si maxim 5000 km- nivelul e bun in cutie.
Anvelopele aveau undeva la 1.5 presiunea, insa dupa ce le am facut presiunea nu am mai iesit intr-o proba cu toate ca nu cred sa fie de acolo!
Astazi vreau sa pun rotile de pe fata pe spate si invers! Poate rezolv ceva!
M am uitat si in dyalogis la rulmentii din cutie si apare ca ar fi unul pt roata din dreapta, dupa cum se vede in poza atasata!
Mentionez ca zgomotul ramane acelasi chiar si cu ambreiajul apasat sau cu motorul oprit la viteza de 60-70 km/h.
Din ce am citit pe aici nu am gasit probleme la astfel de cutii de viteze plus ca nu are multi km masina! Deci ma gandesc ca nu e totusi de la cutie!

Attached thumbnail(s)
C.V..JPG ( Size: 51.06k ) Number of downloads: 2709
CV..JPG ( Size: 70.31k ) Number of downloads: 2947

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zeu_4u_sweety
post 29 Jul 2011, 16:01
Post #2

Membru autentic

chiar nu a umblat nimeni intr-o cutie de acest gen aste tipul j1023.
macar spuneti mi daca trebuie sa o desfac de tot ca sa schimb rulmentul indicat in chenar!

Multumesc!

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
mihai1677
post 31 Jul 2011, 09:15
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca ai anvelope de iarna, sau uzate, sau dezumflate, se aude un zgomot ciudat pana in 80km/h.

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
zeu_4u_sweety
post 31 Jul 2011, 09:52
Post #4

Membru autentic

m-am gandit la treaba asta insa am suspendat masina de fata separat pe fiecare roata in fata si tot asa face! nu-i din anvelope! totusi, sa cedeze rulmentu ala din cutie? ca altceva nu are ce sa mai faca zgomot in timpul mersului decat rulmentul sau alte piese din cutie! o avea siguranta, rulmentul, sa se poata scoate fara sa dai cutia jos?

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
tynn
post 31 Jul 2011, 21:17
Post #5

Membru autentic

From: Constanta

Si eu am un zgomot la cutie (gen piuit), care apare de la 40-50 km/h si se amplifica odata cu crestereaa vitezei. In schimb nu dispare, doar ca il mai acopera zgomotul la rulaj al masinii dupa 100 km/h. La mine a aparut din senin, avand ulei la nivel in cutie. Am luat-o pe rand, am schimbat uleiul - nimic, am schimbat rulmentii fata - la fel. Acum vreo 3 veri m-am apucat sa schimb kit-ul de ambreiaj, ocazie cu care am dat jos cutia. Am desfacut-o, arata impecabil inauntru, curata, fara span. Am schimbat doar pinioanele de la tr.V (imi spusese un mester de cutii ca de acolo ar fi buba - sirenaj de tr.V), insa zgomotul a ramas la fel pana in ziua de azi. Eu tind sa cred ca mai mult ca sigur este un rulment de la diferential, insa nu ma mai incumet sa dau jos cutia aia (numai eu stiu cat m-am chinuit sa demontez juma' de masina)...

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI 2008
Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
+
zeu_4u_sweety
post 31 Jul 2011, 21:50
Post #6

Membru autentic

pai la diferential ar fi singurul lucru inde ar putea sa fie zgomotul. din pozele postate mai sus ar fi 2 rulmenti...au niste preturi de o iei la fuga! decat sa dau in jur de 400 de ron pe amandoi mai bine imi iau alta cutie! plus ca a mea cutie mai are si un cloncanit la plecarea de pe loc mai ales daca dai innapoi si dupa aceea mergi in fata face un clanc, exact sunetul de cruce de cardan daca aveti idee...probabil satelitii uzati...vre-o planetara uzata...

This post has been edited by zeu_4u_sweety: 31 Jul 2011, 21:54

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
vepman_ro
post 1 Aug 2011, 16:41
Post #7

VEPman

ai incercat sa cauti echivalenti la cod producator SkF?

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 - IF-80-VEP 2015 Dinamique / 1988 GTS
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
+
zeu_4u_sweety
post 1 Aug 2011, 18:38
Post #8

Membru autentic

nu m-am uitat in catalogu skf pt ca nu am dimensiunile. in plus am dat cautare la echivalente dupa codul de original si nimic la nici un furnizor sad.gif.

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
tynn
post 1 Aug 2011, 22:15
Post #9

Membru autentic

From: Constanta

Nu merita sa te apuci sa repari cutii de genul asta, eu m-am convins propria-mi piele... Alta cutie SH si te iese mult mai ieftin. Insa trebuie sa fii foarte atent si cand faci asemenea achizitii. Eu unul am luat una SH mai proasta ca a mea. Cand am dat jos capacul de la a 5-a jos si am vazut ce span si negreala e inauntru, am preferat sa o las pe a mea (cu piutul ei cu tot), macar intra brici in viteze.

--------------------
Dacia Logan 1.4 MPI 2008
Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
+
vepman_ro
post 1 Aug 2011, 22:18
Post #10

VEPman

http://www.dly-auto.ru/view_renault_zapcha...ikul=7703090549
echiv a 250Ron buc :0 original reno
din lor : 100x130x16.5 rulment radial smile.gif

1 Aug 2011, 22:28:
la o cautare sumara se pare ca nu fabrica skf-ul sunt atipici sad.gif
cel mai bine suni la BAdi SA pe b-dul laminorului ( distribuitori SKF ) si te indruma acolo daca exista sau nu si la ce pret smile.gif

This post has been edited by vepman_ro: 1 Aug 2011, 22:28

--------------------
Renault CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740 - IF-80-VEP 2015 Dinamique / 1988 GTS
Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
+
zeu_4u_sweety
post 16 Aug 2011, 22:14
Post #11

Membru autentic

acum m-am intors dupa o plimbare de cam 2000 km cu masinuta! nu m-a lasat in drum si nici zgomotul de la c.v. nu m-a deranjat foarte tare! dupa 100 km/h nu se mai auzea nimic! se pare ca o sa mai merg ceva vreme asa pana cand voi putea face o diagnosticare exacta!

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
renault19tse
post 17 Aug 2011, 07:55
Post #12

Membru autentic

si eu am constatat un zgomot in cutie de ceva vreme, chiar inainte sa ii pun AC.
Atunci am demontat aproape toata masina ..

Se auzea un harait similar cu cel de la rulmentul de presiune si atunci am zis ca rulmentul trebuie sa fie...
Am schimbat kit-ul de ambreiaj zgomotul nu a disparut.
Este f ciudat se aude pe la jumatatea cursei pedalei de ambreiaj si in decelerari sau in frana de motor.
Daca apas ambreiajul dispare sau se mai aude f putin.
Am banuit un semering pe la motor, pe la pompa de ulei am schimbat si acel semering si nimic ! Un semering nu l-am gasit si eram convinsa ca de acolo e.
Dupa ce am schimbt motorul, zgomotul la locul lui mad.gif
Mentionez ca am schimbat si rulmentul din nou la schimbarea motorului !

am zis ca este de la cutie, am schimbat cutia cu una aproape noua...la fel acelasi zgomot.
Nu stiu ce naiba poate fi....mecanicul meu mi-a zis ca singurul reper care poate fi defect este cablul de ambreiaj care intra in vibratie.....nu prea cred...era ultima piesa pe care ma gandeam sa o schimb mai ales ca este nou si de origine dar voi incerca ptr ca este insuportabil zgomotul !
Va tin la curent !

Florin, verifica totusi si cablul smile.gif

--------------------
Renault 19&21 19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara
Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
+
mihai1677
post 18 Aug 2011, 14:25
Post #13

Membru autentic

Am observat la Logan urmatoarea ciudatenie:
- la relanti se simteau in pedala de ambeiaj nici vibratii, sistemul de actionare al ambreiajului este similar renault 19, difera prinderea la pedala, prin lipsa sistemului de autoreglaj.
- dupa ridicarea capotei se observa urmatoarea problema, furca joaca stanga dreapta, problema fiind placa de presiune, nu este uniforma, joaca rulmetul de presiune pe ea inainte si inapoi.

--------------------
Renault 5 Campus, Hyundai Sonata, 1988 / 2001
+
john reno
post 18 Aug 2011, 20:19
Post #14

Membru autentic

Aceeasi problema ca la Adi (renault 19tse) o am si eu plus ca de ceva vreme se aude si un clatanit, o bataie in cutie.

--------------------
renault19 hatchback - PH10ZME 1993
+
zeu_4u_sweety
post 22 Aug 2011, 16:11
Post #15

Membru autentic

aproape mi s-a diminuat zgomotul, da nu stiu explicatia!
si eu am cablu nou original, nu are cum sa vibreze in asa hal in cat sa produca zgomot de rulment.
ideea este ca rulmentul de la roata pe care l am schimbat era uzat...probabil ca era cel original ca foarte greu a iesit! pe asta nou, un istet l-a presat pe camasa interioara nu pe cea exterioara ca nu avea scule...poate l-a deteriorat si am muncit degeaba... radmasa.gif

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
zeu_4u_sweety
post 6 Mar 2012, 13:47
Post #16

Membru autentic

cred ca am descoperit problema.
rulmentul de pe axul planetarei scurte!
nimeni nu s-a gandit la el smile.gif
l-am achizitionat insa urmeaza schimbarea...trebuie sa scot uleiul din cutie care este impecabil de altfel-o sa il pun la loc nu are rost sa l schimb ca nu are mai mult de 2-3 ani.
cand se face frumos afara ma apuc de treaba si va tin la curent!

vad ca nu e complicat de schimbat, 2 suruburi la amortizor, in surub la planetara, dat ulei jos din cutie, 3 suruburi la burduf , un colier si o siguranta la tripoda

This post has been edited by zeu_4u_sweety: 6 Mar 2012, 13:53

Attached thumbnail(s)
1.JPG ( Size: 51.81k ) Number of downloads: 2619

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
conte_hd
post 6 Mar 2012, 21:16
Post #17

Membru

From: Hunedoara

Salut?Cum se verifica nivelul la ulei din cutia viteze?Am un hasait de ceva timp in cutie.....

--------------------
renault 19 - HD-05-ZVT 1991
+
gi2
post 7 Mar 2012, 14:54
Post #18

Membru incepator

From: Bacau,Podis

si la mine curge ulei pe langa acel rulment, poti sa imi spui cat te-a costat piesele? si niste coduri.. merci

si pentru verificat ulei din cutie, trebuie sa pui masina pe terent drept si completezi cu ulei pana da afara pe la surub (fruture) http://www.reno.ro/Ulei-cutie-de-viteza-t165182.html

This post has been edited by gi2: 7 Mar 2012, 15:02

--------------------
Dacia Solenza - NT 07 GLK 2003
+
zeu_4u_sweety
post 7 Mar 2012, 16:54
Post #19

Membru autentic

pt verificarea nivelului- cum deschizi capota te uiti in locul dintre cutie si radiator si trebuie sa gasesti un surub de plastic cu cap fluture, bine daca nu s-a gasit cineva sa rupa acele aripioare cum s-a intamplat la mine! oricum e un surub de plastic nu ai cum sa nu il gasesti. il desfaci cu patentul daca nu mai are aripioarele alea!
iei un pai, un bat, o sarma, etc si o indoi la 90 de grade si il / o bagi in locasul ala si vezi nivelul si implicit culoarea si daca are pilitura etc...

pt rulmentul ala- incearca sa strangi mai tare colierul ala ca poate scapi, daca nu, va trebui inlocuit. ar fi 2 dimensiuni la planetara si de asemenea 2 coduri
-23.8 cm - 7701464129
-25.8 cm - 7701470567
aici iti dau un pont, iei o cheie de 24 , deschizi capota si poti vedea planetara, bagi cheia pe axul planetarei si asa iti dai seama care din burdufe iti trebuiesc! burdufu de 23.8 e 120 de lei, mai mare chinul cu inlocuitul!

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
conte_hd
post 7 Mar 2012, 17:32
Post #20

Membru

From: Hunedoara

Ms.

--------------------
renault 19 - HD-05-ZVT 1991
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 15:35
Dacia