Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie apartament, 2 camere

solidconvert
post 21 Jul 2011, 15:34
Post #1

Donator

Group: Members
From: Bucuresti

Fortat de imprejurari(a crescut kinderul si tre' sa mearga la gradinita) trebuie sa ma mut mult mai aproape de parinti care stau in Drumul Taberei(zona Hanul Drumetul)... prin urmare mi-am vandut casa din Chitila si vreau sa-mi cumpar un apartament de doua camere in catierul mai sus mentionat.
De ce doar doua camere? Pentru ca imi sunt suficiente pentru moment si deoarece cochetam cu ideea de a ne muta din oras(sau de a pleca din tara... de ce nu?), nu vrem sa investim mai mult decat este necesar.
Achizitia se va efectua cu cash, deci nu exista implicari ale bancilor de nici un fel. Caut de aprox 2 luni apartament in cartierul Drumul Taberei, timp in care am vazut tot felul de nebunii, incepand de la apartamente noi sau vechi, aranjate sau mai putin aranjate spre deloc. Am cantarit bine si parca ne trage ata spre ceva construit nou de maxim unu sau doi ani, cu toate ca acestea noi construite(marea majoritate le-am gasit la vanzare in Prelungirea Ghencea-zona care marturisesc ca nu ma incanta deloc) nu sunt parca bine finisate tot timpul si nici nu stiu cat interes si-a dat executantul constructiei.
Nu au in apropiere magazine, lucru care conteaza daca te trezesti la ora 23.00 ca vrei sa-ti cumperi ceva... defapt minusuri sunt mai multe dar nu mai stau sa le insir acum pe toate.
De partea cealalta apartamentele vechi sunt mult mai bine pozitionate vizavi de mijloacele de transport in comun, magazine, gradinite, etc. In concluzie sa n-o mai lungesc prea mult ne-am hotarat asupra unui apartament situata in Valea Furcii in complexul Atlas Residence(sper sa nu se considere reclama-complex fiind mult spus pentru ca este compus dintr-un singur bloc), cu o suprafata de 60mp si este situat la etajul 1/3. Pretul cerut de catre dezvoltator a fost de 60000EUR prima data + parcarea 2000EUR. Ulterior 57000EUR + 2000EUR locul de parcare, din care discountul obtinut a fost de 3000EUR pentru cash doar la apartament... asta asa pentru prima strigare(am considerat eu)... mai departe am insistat si am oferit 51000EUR pentru apartament + 2000EUR parcarea si am ajuns in final la 52000EUR + 2000EUR parcarea. Nu sunt implicate comisioane pentru agentii de nici un fel. Asta ar fi costul final pentru apartament, care este dotat cu toate instalatiile sanitare, centrala termica si tot restul mai putin mobila evident.
Cum vi se pare pretul?
Sa mai stau si poate mai scad preturile?(si aici nu ma refer la acest apartament neaparat...)
Sa caut mai bine intr-un bloc vechi tinand cont de pozitia mai buna?
Voi ce ziceti?

P.S.: scuze pentru postul destul de lung, dar sper sa se inteleaga importanta deciziei... smile.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
PhilipMorris
post 21 Jul 2011, 15:47
Post #2

dependent de internet banking

From: Where the streets have no name

Bai tata, bafta la cautat. Noi de prin provincie ne cam pierdem la numarat zerouri multe la euroi.

--------------------
MK2 Black panther, sexiest hatchback ever TiVCT
Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
+
aleksanders
post 21 Jul 2011, 16:02
Post #3

.

From: ...

eu zic ca e super ok pentru un apartament nou - vezi ca trece vara si preturile tind sa creasca - bafta

--------------------
. . - . .
....
+
T.rac3Er
post 21 Jul 2011, 16:11
Post #4

cr8or

care e complexul ala?
eu sunt pe valea furcii mai in adancime la blocurile din spatele "primavara"
blocuri noi, contruite pe persoana fizica.
sub orice critica.
pentru linistea ta vezi cati locatari ai de obicei pe acolo si cum sunt cheltuielile divizate. daca ai centrala proprie pt apa calda si caldura, atunci cand se ia curentul o sa cam ramai complet in epoca de piatra.
in ultimul an s-a oprit curentul de vreo 4 ori. cel putin cartierul unde stau eu e pe alta faza cu restul zonei, ceea ce se traduce printr-o insula de intuneric cand peste drum campul are lumina stradata.
de asemenea sa verifici daca tevile de caldura au aerisiri sus. asta se traduce prin lipsa caldurii iarna, daca sunt pocketuri de aer. degeaba aerisesti si pe tur si pe retur, si totul la maxim
tamplaria nu totdeauna e montata cu sarg, cu pvc cu tot
pompa de apa la ce adancime este amplasata. normal tre sa fie undeva jos la a 3-a panza freatica, gen peste 30-40m adancime
avand in vedere ca blocurile noi sunt contruite pt profitul maxim al dezvoltatorului aceasta adancime e mult mai mica. la mine e a fost 11m pana s-a stricat (ghici de ce era plin filtrul de mizerie) si anul trecut la final s-a sapat la 18m adancime. (DOAR)
un m de sapat in jos costa undeva la 1000lei +tva, si daca nu ai fond de rulment ai supt-o

aaa, mai sunt multe de zis, dar aparatament in bloc nou NU cumpar cat o fi viata mea de lunga. cel putin in romania unde respectul economic nu exista si responsabilitatea dezvoltatorului e minima
iti recomand in bloculet vechi de 4 etaje

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
solidconvert
post 21 Jul 2011, 16:16
Post #5

Donator

este fix ultimul bloc din Valea Furcii pe partea stg cum te duci... de unde se termina asfaltul mai sunt vreo 20m zic eu... tocmai de aceea am scris ca nu am gasit nimic pe forumuri despre el...
daca poti te rog sa-mi dai mai multe detalii sau eventual un nr de tel pe PM sa te sun si sa vb... dezvoltatorul spune ca este legat la reteau de apa si canalizare a orasului...
LE: exclus bloculete vechi de 4 nivele pentru ca sunt foarte vechi(cele mai noi dar si mai rare sunt din '78)si sunt fix ca niste cutii de chibrituri...

This post has been edited by solidconvert: 21 Jul 2011, 16:19

--------------------
. . .
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
T.rac3Er
post 21 Jul 2011, 16:31
Post #6

cr8or

http://www.norc.ro/pano/hmsmvUjT/
eu aici locuiesc. sper ca nu ai ales aceste bloculete. daca da, iti voi face un review imediat biggrin.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
aleksanders
post 21 Jul 2011, 16:36
Post #7

.

a ales aici http://www.norc.ro/pano/hmsmvUjT/ biggrin.gif

mad.gif nu merge

This post has been edited by aleksanders: 21 Jul 2011, 16:38

--------------------
. . - . .
....
+
solidconvert
post 21 Jul 2011, 16:43
Post #8

Donator

Nu sunt alea dar am gasit si acolo apartament de vanzare... oricum daca poti sa-mi dai mai multe detalii chiar si despre ele ma intereseaza...

Cum te duci tu acasa si faci stg spre bloculetele alea din spate de la Primavara eu nu fac stg, mai merg putin mai sus vreo 20 m si blocul este pe partea stg... cidat este ca nu apare in Norc...

--------------------
. . .
+
aleksanders
post 21 Jul 2011, 16:58
Post #9

.

apare - dar nu am cont si nu pot da linkul exact

--------------------
. . - . .
....
+
solidconvert
post 21 Jul 2011, 17:06
Post #10

Donator

Gata l-am vazut si eu...
Asa este nu merge fara cont... sad.gif

This post has been edited by solidconvert: 21 Jul 2011, 17:08

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 21 Jul 2011, 17:16
Post #11

cr8or

ai cumva denumirea blocului, nr ceva?
sa ma interesez sa vad cum pot sa te ajut

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
solidconvert
post 21 Jul 2011, 17:24
Post #12

Donator

pe site-ul lor (atlas residence - google) apare ca adresa Valea Furcii nr 117-123...

Mercic anticipat... wink.gif

--------------------
. . .
+
Dan73
post 21 Jul 2011, 19:16
Post #13

Membru autentic

Eu zic sa te gandesti un pic daca e o fi bine sau nu sa zici pe un forum public ca platesti cash fara implicatia bancilor tongue.gif In Drumul Taberei sunt si blocuri mai vechi dar bine facute, care au inclusiv parcare subterana....au fost construite pt oameni oameni mai deosebiti biggrin.gif

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
solidconvert
post 21 Jul 2011, 20:35
Post #14

Donator

Banii sunt in banca si chiar daca voi cumpara cu cash vor fi virati in contul vanzatorului... nu se mai complica nimeni in ziua de astazi cu manipularea banilor... poate doar Becali sau alti ca el... si mai cred ca nu poate fi cineva suficient de tampit in ziua de astazi sa stea cu banii in casa... wink.gif
ON: stiu blocurile despre care vorbesti dar nu fac cati bani se cer pe ele... ca si exemplu pentru un garaj la parter se cere si 10000EUR... scump tata... scump... laugh.gif

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 22 Jul 2011, 08:18
Post #15

cr8or

am localizat blocul impricinat
http://www.norc.ro/pano/wqDFvxnG/
este un loc mult prea izolat.
nu ii vad nici un fel de plus.
- accesul la transport public este zero, tre sa parcurgi 1km pe jos, printre mai multe haite de caini.
- desi esti la o aruncatura de bat de prelungirea ghencea, nu vei ajunge repede acolo, ci tre sa ocolesti mult si bine (si prost adica dry.gif )
- mediu complet neadecvat de cresterea a unui copil. daca e temporar, pt 1 an doi, cat e micut atunci da, dar nu mai mult.
- mediu infect de trai. nu vezi decat campii mizere si vile.
- daca ai masina proprie e bine, dar daca si 1% din cazuri se intampla sa fii fortat pe jos, o sa iti blestemi restul 99%. (si daca ai fi avut doar asfalt, fara sa mai parcurgi 40m de noroaie cu santuri)
- deci logistic, este un dezastru amplasamentul, si multi vor sa scape de apartamentele astea.
nu cred ca ai garaj la subsol asigurat.
aaa...nu mai stiu
ce iti recomand este sa te duci acolo, de preferat la orele de sfarsit de program sa vezi cam prin ce trafic tre sa razbati pana acasa. odata ajuns acolo, vezi de aerisiri sa fie in casa scarii la ultimul etaj, caci altfel vei avea complicatii iarna.

PS: eu am serviciul aproape si stau in chirie acum. in plus am si garaj asigurat la subsol. garsoniera unde stau e full dotata, caci altfel chiar nu mai aveam argumente sa ard gazul aiurea aici.
bafta si spor,
asteptam parerile tale

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
solidconvert
post 22 Jul 2011, 14:50
Post #16

Donator

Eu nu vad diferenta intre cele in care locuiesti tu acum si asta (din punct de vedere al accesului la mijloacele de transport in comun)... wink.gif
NU sunt 100% hotarat inca sa cumpar acolo in zona... investitia va fi pe maxim doi ani de zile... evident ca nu ma gandesc sa-mi cresc copilul acolo... sambata mai dau o tura pe acolo si revin cu impresii...

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 22 Jul 2011, 15:15
Post #17

cr8or

eu merg pe asfalt pana acasa (lasand ca e doar un termen teoretic, caci la cat de bombardat este e destul de naspa) pe cand la blocul de care zici tu, wah, intrii direct in epoca de piatra. direct in pamant si noroaie, santuri transversale si gropi mari in pamant. folosesti tr.1 si ai impresia ca mergi pe o mare furtunoasa.
eu acum ti-am dat imput-ul meu. multi proprietari chiar se chinuie sa scape de apartamentele de aici, regretand achizitia initiala.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
solidconvert
post 22 Jul 2011, 15:45
Post #18

Donator

Asta este bine de stiut... mie mi-a atras atentia un tip care vinde in complxul tau un apartament de doua camere achizitionat in urma cu doi ani cu (am vazut actele in original ale casei)90000 EUR + 7000 EUR locul de parcare si acum mi-a lasat la 55000 EUR apartamentul + locul de parcare... tocmai de aceea am si scris, ca nu vreau sa imi para rau dupa... wink.gif
Mercic oricum pentru ajutor/sfat...

This post has been edited by solidconvert: 22 Jul 2011, 15:46

--------------------
. . .
+
T.rac3Er
post 22 Jul 2011, 16:23
Post #19

cr8or

nu stiu altii cum sunt, dar luna trecuta am platit 190 lei, plus ceva regularizari la caldura.
cand e caldura sub 230 lei/luna /pers nu scapi. si nu ai garantata caldura tocmai pe faza aia de rahat din constructie.
aerisirea se face la ultimul etaj la proprietari in casa, si la toti odata, ca sa fie sigura treaba. ori aia nu prea sunt interesati, ori deloc, ori...whatever.
asa ca, am invatat o lectie buna in privinta blocurilor noi.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
ssilviu
post 22 Jul 2011, 16:30
Post #20

F1 Man

From: Nicaieri

Nu mi-aș lua un apartament făcut după 1990 in România nici să mă bați. Dacă tot ai banii, și nici nu vrei să stai pe termen lung in acel apartament, atunci mai bine stai in chirie. Dacă nu-ți place apartamentul, te muți imediat. Găsești mult mai aproape de părinții tăi, nu costă mult. Iar cu banii pe care îi ai, i-aș investi intr-o afacere.

This post has been edited by ssilviu: 22 Jul 2011, 16:32

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
St
post 24 Jul 2011, 22:45
Post #21

Membru

Eu trec aproape in fiecare dimineata pe Valea Oltului si vad strada de care zici tu, din pacate mereu este o coada imensa de masini ce asteapta sa iasa in valea oltului, pe la 8-9 dimineata. Cred ca stau ceva minute acolo pana reusesc sa treaca.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
solidconvert
post 25 Jul 2011, 11:00
Post #22

Donator

Mercic de info! wink.gif

--------------------
. . .
+
Laurentziu83
post 25 Jul 2011, 12:31
Post #23

Membru autentic

Eu nu m-as muta nicaieri in Bucuresti unde nu as avea o gura de metrou la maxim 5 minute de casa. Asta ca proprietar. Ca si chirias, as cauta sa fie aproape de locul de munca. Mai bine ma duc un week-end la mare de banii pe care i-as da intr-o luna pe benzina in Bucuresti.

--------------------
. . .
+
iulia_boris
post 25 Jul 2011, 12:52
Post #24

Membru autentic

la 5 minute de metrou pretu-i pe masura..este una dintre superfacilitati..laurentiziu83,eu pana la 40 de ani am folosit transportu' in comun,cfr-u',etc..dup-aia,nene,n-am mai putut suporta multe la 'comun'..uite asa, prefer sa renunt la mare da' sa ajung la serviciu calma nu un munte de nervi.. mad.gif chestie de prioritati.. smile.gif

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
solidconvert
post 25 Jul 2011, 13:53
Post #25

Donator

Pe mine nu ma avantajeaza sa locuiesc la 5 minute de metrou... in alta ordine de idei am decis sa nu achizitionam apartamentul respectiv... mai cautam... smile.gif

--------------------
. . .
+
mircea_aq
post 25 Jul 2011, 14:13
Post #26

Membru autentic

Mai bine ma duc un week-end la mare de banii pe care i-as da intr-o luna pe benzina in Bucuresti.

Laurentziule, asta e crasa, daca pot trece cu vederea faptul ca m-ai depasit pe autostrada in timp ce rulam linistit la 120 pe cruise, nu pot sa nu ma intreb cum naiba te duci un WE la mare cu banii de benzina pe o luna de Bucuresti.

Eu am aprox 16 km zilnic , dus intors in pana la serviciu, in sect1 si 2.
16 X 20 zile = 320 km, aporx 35 l X 6 = 210 ron , hai 250, pai nici de benzina pana la mare nu iti ajung. Nu mai vorbesc ca o camera dubla la Mamaia e de la 250 / noapte la 2 stele unde-ti curg gandacii la dus si 1500 la vega.

Daca as avea metroul la 5 minute de mers pe jos probabil ca l-as folosi cu incredere, si nu m-as mai enerva cu toti ****** in trafic.

Daca as sta in chirie, probabil ca m-as muta destul de des in functie de serviciu, oricum in drumul taberei, berceni, militari, titan never

@solidconvert avand banutzii in banca, take your time, chiar daca stai cateva luni in chirie, daca cauti insistent sigur vei gasi ceva care sa te multumeasca si la un pret decent. Eu cand l-am cumparat in 2008 am scos aproape 20% off din pretul de strigare. Bine am vandut un apartament, am cumparat altul, nu m-a interesat ca piata era umflata, ca nu faceam specula, dar ca idee, preturile "la raft" sunt serios pompate

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
T.rac3Er
post 25 Jul 2011, 14:41
Post #27

cr8or

cand achizitionezi ceva, cu cat timpul de folosinta e mai indelungat, tre sa satisfaca cat mai bine nevoile pentru care a fost achizitionat. si aici intervin criteriile de cumparare.
- a crescut copilul si are nevoie de spatiu. de aici rezulta ca aveti nevoie de mai multe aspecte socio-culturale. de la accesul la locurile de scolarizare, la mediul inconjurator (nu cred ca vrei copilul sa aiba in jur tiganie si mizerie) plus locuri de joaca, spatii verzi (nu campii necultivate totusi, sau paduri salbatice)...etc...
spor

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
gedan
post 25 Jul 2011, 14:59
Post #28

Membru autentic

From: Dr. Taberei

daca vrei sa cumperi ceva si sa nu-ti para rau de banii dati, alege un bloc vechi pe care poti sa-l revinzi mai tarziu fara sa pierzi prea mult.
acum, in zona in care vrei tu, pretul este de 1050-1100 euro/mp. tranzactiile pe apartamente vechi sunt mai predictibile decat ofertele la ceva ce nu e verificat de piata. succes!

--------------------
renault twingo 1996
+
Laurentziu83
post 25 Jul 2011, 21:25
Post #29

Membru autentic

QUOTE(iulia_boris @ 25 Jul 2011, 13:52)
la 5 minute de metrou pretu-i pe masura..este una dintre superfacilitati..laurentiziu83,eu pana la 40 de ani am folosit transportu' in comun,cfr-u',etc..dup-aia,nene,n-am mai putut suporta multe la 'comun'..uite asa, prefer sa renunt la mare da' sa ajung la serviciu calma nu un munte de nervi..  mad.gif    chestie de prioritati.. smile.gif
*

Eu cu un munte de nervi ajung fix cand trebuie sa iau masina (asta cand plec la drum imediat dupa servici), nu cand merg cu metroul, imi pun castile pe urechi, ascult muzica linistit.
QUOTE(mircea_aq @ 25 Jul 2011, 15:13)
Laurentziule, asta e crasa, daca pot trece cu vederea faptul ca m-ai depasit pe autostrada in timp ce rulam linistit la 120 pe cruise, nu pot sa nu ma intreb cum naiba te duci un WE la mare cu banii de benzina pe o luna de Bucuresti.

Eu am aprox 16 km zilnic , dus intors in pana la serviciu, in sect1 si 2.
16 X 20 zile = 320 km,  aporx 35 l X 6 = 210 ron , hai 250, pai nici de benzina pana la mare nu iti ajung. Nu mai vorbesc ca o camera dubla la Mamaia e de la 250 / noapte la 2 stele unde-ti curg gandacii la dus si 1500 la vega.

Daca as avea metroul la 5 minute de mers pe jos probabil ca l-as folosi cu incredere, si nu m-as mai enerva cu toti ******  in trafic.
*

Eu sigur as minim 1.5 plinuri de benzina pe luna daca nu as folosi metroul si bicicleta, asta fara sa ies din oras. Cum un plin ma duce la 300 de lei, nu mi se pare atat de aiurea sa cheltui 500 de lei de persoana intr-un week-end la mare, atunci cand mergi cu inca 2-3 persoane in masina si se imparte benzina?

A propos, cand te-am depasit, ca nu imi aduc aminte, n-am vazut nici un autocolant pe A2 (nu ca eu as avea tongue.gif)?

--------------------
. . .
+
floricelu71
post 14 Sep 2011, 08:38
Post #30

Membru

Daca tot vrei sa te muti doar pentru un an doi, nu mai bine inchiriezi un apartament pe acea perioada si ramai si cu cash-ul in buzunar, care o sa te ajute pe viitor!!! ????

Succese!

--------------------
Renault Megane Sedan - B 73 UWU 2007/1.9DCi/Privilege
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 16:24
Dacia