Diesel vs. Benzina, inlicuire motor 1.8i16v cu motor Diesel sau GPL
![]() ![]() ![]() |
Diesel vs. Benzina, inlicuire motor 1.8i16v cu motor Diesel sau GPL
siriteanu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
-
Dynamique 2006
|
|||
AdyF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 23 August 08 From: Baia Mare ![]() |
Salut, mai este un topic asemanator in care am scris depesre instalatia de GPL. Si eu am aceeasi motorizare si am pus GPL , sunt multimit de cum merge. Ca si performante nu o sa simti diferanta foarte tare daca instalatia va fi reglata corespunzator.
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=184075&hl= |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16V
- MM-07-CVR
2001/Privilege Oltcit Club 1.3 12TRS 1987 - MM-03-JIG
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
Salut
Pentru schimbarea motorului, e foarte multa munca, si multi bani ! Doar daca iei una de la dezmembrari si sa iti ieu tu toate piesele Trebuie motor , injectoare, pompa de inalte, ambreiajul, cutia viteze, computer bord, ceasuri bord, planetare, etc etc Toate piesele pot sa te duca si pana la 1000 euro, si foarte multa bataie de cap + manopera Alege solutia GPL-ului sau, daca ai in plan, schimbul masini cu una diesel Sal |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
- HD-88-CAR
2006 1.9 dci - Dynamique Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
siriteanu |
![]()
|
eu ma gandesc daca se merita o investitie si o interventie intr-o instalatie gpl, avand in vedere faptul ca eu fac cu masina MAXIM, dar MAXIM 20 000 km pe an, poate si mai putin ..... din cate am citit, este o interventie destul de serioasa asupra motorului ( gauri chiuloasa...etc. ) si conteaza foarte mult cum este montata instalatia. ca sa nu mai vorbim de problemele care am vazut ca pot aparea in timp.
|
--------------------
Renault
-
Dynamique 2006
|
|
RuNNeRp |
![]()
|
![]() Why not Zoidberg ? Group: Members Posts: 217 Joined: 1 October 09 ![]() |
nu stiu foarte bine cum e traficul in iasi, dar in bucuresti cu 1.9 dci sub 10 nu o scot decat daca merg strict pentru consum si cu clima oprita, ceea ce se intampla foarte rar. In schimb, pe exterior scot si 4.8 ( Bucuresti - Iasi - 2 persoane si o gramada de bagaje, cu clima on - mers la 110-120 in afara si 60 in localitate)
|
--------------------
BMW
318i
1999 Ex : Laguna 2 ph 1 1.9 dCi 120 cp - Hatchback - Dynamique - 2001
|
|
AdyF |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 23 August 08 From: Baia Mare ![]() |
Nu se intervine in chilasa deloc, se intervine in galeria de admisie se fac 4 gauri si se ataseaza 4 furtune ... nimic special. Nu e mare inginerie ... eventual daca optezi pe GPL sa le spui baietilor sa nu puna reductorul de gpl sub cutia de siguirante
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16V
- MM-07-CVR
2001/Privilege Oltcit Club 1.3 12TRS 1987 - MM-03-JIG
|
|
william |
![]()
|
![]() Laguna lover Group: Members Posts: 578 Joined: 7 December 08 From: A r a d ![]() |
Parerea mea e ca in loc sa schimbi motorul cu unul diesel varianta cea mai convenabila ar fi sa vinzi masina ta si cu banii care ar trebui sa ii dai pe motor, sa ii dai diferenta la una cu motor diesel. Inca un motiv in plus ar fi ca la schimbatul motorului mai trebuiesc omologari care si astea costa. Daca circuli in oras mare afacere nu prea cred ca faci consumul intre motorina si benzina in oras e irelevant.
This post has been edited by william: 28 Jun 2011, 22:05 |
--------------------
Renault
Laguna 3 Estate
1.5 dci 2012 110cp Enzo wheels Respectul se castiga nu se impune...
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Varianta schimbului de motor nu este posibila la acest gen de masinii.
Trebuie schimbat cam tot nu doar motorul. La ARO/DACIA se putea face dar la generatia de masinii cu tehnologia"moderna"nu este posibil schimbul de la benzina la diesel. GPL este singura varianta. NB! |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
de ce sa schimbi motorul tau de consuma 10l/100km. cu un 2,2 dci care consuma 12l/100km?
colegii au dreptate .in cazul tau---- gpl |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
- es/4197-BVS
2002 privilege
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Il poate schimba cu 2.0dCi, ca merge cu consumul si spre 14-15/100Km
![]() E drept, iarna, cu drumuri scurte. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
nu fiti rautacios domnul gabizerghean - mie pe ultimi 410 litri de motolina imi arata 6,2 consumul mediu la 2.0 dci
ce e drept asta cam din aprilie asa, deci nu foarte frig. domnul siriteanu - mai ales ca ati achizitionat recent laguna - daca tot va inspaimanta consumul de ce nu ati ales alta motorizare (asta daca terati chitit pe laguna), sau o alta masina mai economica. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
norby_puma |
![]()
|
![]() Inginer in devenire Group: Members Posts: 587 Joined: 3 April 08 From: Satu Mare ![]() |
In zilele noastre, o masina nascuta benzinara este facuta sa moara benzinara si una diesel sa moara una diesel.Iti recomand GPL!
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi
- SM 60 TNG
2004/Emotion
|
|
sserban22 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 1 August 09 ![]() |
Eu zic sa-i puna pedale.........e cel mai ieftin......
![]() |
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
siriteanu |
![]()
|
sserban ... esti cam pe langa subiect.
multumesc, pentru raspunsuri. cu timpul voi investi intr-o instalatie gpl pentru ca vreau sa pastrez performantele motorului pe benzina si sa am alternativa gpl pentru drumuri mai lungi. nu ma inspaimanta consumul , deocamdata, nu am optat pentru diesel din cauza costurilor de intretinere si pentru faptul ca se pare ca au ceva mai multe bube decat motoarele pe benzina iar consumul urban este asemanator, mi-am luat laguna pentru ca imi place masina de foarte mult timp. fiind un forum, sau mai mult spus, o comunitate online, dedicat posesorilor de auto renault, punctez faptul ca am lansat discutia din simpla curiozitate,. ma gandeam la o alternativa mai economica si am vrut sa stiu parerile voastre PE SUBIECT. pedalele nu erau in "vs." cu nimic, asa ca ii rog pe cei cu tendinte "amuzante" sa-si faca un numar de stand-up comedy in dormitorul propriu, si sa-l posteze elegant pe youtube. ar avea mai mult succes. |
--------------------
Renault
-
Dynamique 2006
|
|
gmt97hr |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 11 April 08 ![]() |
Daca faci drumuri lungi, mai mult de 15-20.000 km/an = atunci recomand diesel.
Daca nu, atunci ramai la benzina. Parerea mea. Eu am avut diesel Opel Astra 2.0 16V, dar am revenit la beninara. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2001 1.8 16 V DYNAMIQUE
|
|
siriteanu |
![]()
|
fiind vorba de o masina mai mult "de parada", nu fac in veci mai mult de 20 000 pe an, cred ca vor fi maxim 10 000 poate 15 000 daca se schimba treburile cu job-ul. eu am in masina de servici full time.
ma gandeam doar , ca in timp, sa stiu ce varianta ar fi mai avantajoasa. dar voi ramane la acest motor si am sa investesc intr-o instalatie gpl. |
--------------------
Renault
-
Dynamique 2006
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Mai drag coleg de forum ... dupa cum reiese din multele topicuri de pe forum (daca ai timp citeste) diesel-urile sunt mai problematice decat benzinarele, deci ai facut o alegere buna. Citesc de cateva zile topicul asta si acum chiar nu pot sa ma abtin sa-mi exprim parerea. Nu cred ca aia mai e masina cand vei schimba tu motorul benzinar cu unul diesel, eu unu nu am auzit asa ceva de la batranele daci cu motor de golf 1 pe motorina.
Multi km spui ca nu faci, insa 15k-20k sunt suficienti ca sa-ti recuperezi banii pt o instalatie GPL intr-un an, daca vrei sa ti masina. Mai sunt topicuri despe GPL, citeste-le!! Esti mult mai castigat cu GPL decat cu modificarea care sper sa-ti iese din minte. Asa din experienta cu GPL: 1 AN, 20.000 KM, NICI UN FEL DE PROBLEMA SI IN PLUS NICI NU AM FACUT REVIZIA DE 6 LUNI CUM RECOMANDA CARTEA ![]() Gandeste si nu-ti bate joc de masina ta! Bafta!! |
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
meltean |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 26 February 11 From: Suceava ![]() |
QUOTE(garc3a2000 @ 30 Jun 2011, 19:10) de ce sa schimbi motorul tau de consuma 10l/100km. cu un 2,2 dci care consuma 12l/100km? colegii au dreptate .in cazul tau---- gpl nu consuma nici 10 un 2.2 .... si nu inteleg cum sa te gandesti la schimbarea motorului cu un diesel,nici nu e posibil si tinand cont ca masina abia ai luat-o,iti luai diesel si gata.....ce planuri,inlocuire motor... |
--------------------
Renault / BMW
Laguna II 2.2dCi / 320d
2004 Initiale / 2000
|
|
siriteanu |
![]()
|
repet. era doar o idee, incercam sa imi dau seama care ar fi varianta mai avantajoasa. eu raman la benzina pentru ca asta am vrut . si m-am hotarat ca in cazul in care va fi nevoie, aleg o instalatie gpl.
![]() pana una alta, masina mea va primi o fulie defazoare noua, o distributie completa noua, o curatare clapeta acceleratie si ce senzori mai sunt de curatat, plus un schimb de ulei si filtre. ![]() |
--------------------
Renault
-
Dynamique 2006
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Iti mai dau un sfat pe care l-am dat si unui prieten si mi-a multumit: daca iei in calcul varianta unei instalatii GPL si dispui ACUM de banii necesari, fa-o cat mai repede, cu cat mai repede cu atat iti vei recupera mai rapid banii investiti.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- GJ-16-MSW
2001 1.8 16V + GPL
|
|
siriteanu |
![]()
|
deocamdata urmeaza sa investesc aprozimativ 1500 ron in rezvizia motorului de care am pomenit mai devreme. imi sta in spate chestia asta cu fulia defazoare. termin de pus la punct masina, o fac impecabila si ireprosabila ( acuma e in stare perfecta de functionare dar vreau sa o pun la punct ca sa stiu una si buna. ) imediat ce termin de schimbat si de remediat tot ce e de schimbat si remediat la ea, am sa ma pun pe investit intr-o instalatie GPL, pentru ca mi-am dat seama ca merita. cel putin pentru un drum mai lung, in concediu, se merita sa mergi pe GPL. oricum vreau sa pastrez performanta motorului pe benzina.....
|
--------------------
Renault
-
Dynamique 2006
|
|
Fubiansky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 362 Joined: 23 July 07 From: Arad ![]() |
Eu zic sa-i dai pace masinii asa cum este ea.
Din cate spui nu faci multi Km pe an si nu vad avantajul unei instalatii GPL. Daca te deranjeaza consumul trebuia sa-ti cumperi diesel. in plus de asta in afara orasului aveai putere mai mare si faceai depasiri mai rapide decat motorul de 1.8 pe care il ai. Intradevar la motoarele diesel costa mai mult intretinerea si daca te zgarcesti la calitatea motorinei te-ai ras pe cap. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 120cp 270 Nm
2002 Privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 18:07 |