Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartiitul oglinzilor la inchidere

Adi_rus
post 9 Jun 2011, 14:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

De cateva zile, de cand a dat caldura mai tare am constatat ca oglinzile scot un scartait atat la inchidere cat is la deschidere. A mai avut cineva problema asta? Stiti ce se poate face si mai ales cum si unde ar trebui gresate? Se desface ceva pe-acolo? Oare cei de la reprezentanta stiu ce sa faca daca ma duc la ei?

--------------------
Renault Laguna 3 2.0dci 2008 Dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
korn
post 9 Jun 2011, 14:53
Post #2

Made in France

Da, am avut si eu problema asta. Se poate rezolva la reprezentata, se pare ca oglinzile prind ceva praf si de aici problemele astea.

--------------------
Peugeot 508 Allure MMXII
Ex Dacia 1310 TLE
Ex Dacia Logan 1.4 MPI Preferance
Ex Citroen C4 SX HDI
Ex Renault Laguna III 1.5 dCi
Peugeot 508 Allure
+
dili
post 9 Jun 2011, 18:23
Post #3

Membru autentic

From: Constanta

Si la mine scartaie, mai ales pe dreapta. Oare faimosul WD40 o merge?

--------------------
Mercedes-Benz CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus, august 2016
VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
+
pcs
post 9 Jun 2011, 18:47
Post #4

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

Si la mine, si tot dreapta, si tot la cald. O fi prima problema de tipul "asa face toate"?

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e 05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line - HA308VT
+
digioptic
post 10 Jun 2011, 07:37
Post #5

Membru autentic

Sunt doua cauze care duc la scartait. Mizeria sau praful a tot prezent in tarisoara noastra draga si deformarea pieselor de plastic la expunere solara sau variatii mari de temperatura. Asta din urma mai tine si de calitatea plasticului (pretul de...) si procentul de material reciclat din componenta.

Eu nu as recomanda WD40, pe moment e o solutie simpla si salvatoate, dar praful se acumuleaza si mai si, formand o mazga greu de dat jos. De altfel, nu stiu in ce masura WD40, un produs petrolier, nu ataca chiar plasticul.

Solutia care o recomand eu, e demontarea ansamblului, curatarea suprafetelor cu apa si sapun foarte bine si ungerea peliculara (nu in exces) a suprafetelor de contact si frictiune, cu vaselina siliconica, un produs mult mai bun din punct de vedere al tolerarii la plastic si al stabilitatii termice. Vaselina siliconica e un produs albicios sau transparent si e de gasit pe la magazinele cu componente electronice, folosit de regula la mecanismele aparatelor de redare si inregistrare, ce au in componenta mecanisme de plastic.

--------------------
-------- ------------ ------------------
---------------------------------------
+
didiland11
post 10 Jun 2011, 08:55
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

am fost eu cu prob asta in service, se rezolva pe garantie. au dat plasticul jos, au curatat, au uns cu ceva. a mers brici, dar dupa 5-6 luni a aparut iar scartaiala.

--------------------
Renault Laguna III 1.5dci 2009
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 20:03
Dacia