Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Jurnal Megane 2 Sedan, 1,9DCi, 130CP, Privilege, Despre masina mea

floricelu71
post 31 Mar 2011, 13:52
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Salutari,
Deschid si eu un jurnal in calea uitarii, pentru masina mea.
Asadar vorbesc despre un Megane 2 Sedan, versiunea 2.2, 1,9DCi, 130cp, 6 trepte, echipare Privilege, din dec.2007.
L-am luat de SH la 82000km in dec. 2010, masina pe leasing fosta a unui director de firma, alergata mai mult in afara orasului.
La cumparare am mers cu ea la Serus pentru verificari amanuntite si nu au iesit probleme deosebite la suprafata.

Probleme existente la acel moment erau rulmentii suspensie fata, baterie pe duca, ceva probleme de etansare pe la cutia de viteze iar recomandarea lor a fost sa iau masina fiidca ei o cunosc, are toate reviziile facute acolo.

Am trecut peste cele cateva zgarieturi ale caroseriei, precum si peste faptul ca de la un parfum auti, rama aeratoarelor centrale este cojita intr-un loc si am cumpoarat masina.

Am mers cu ea la un alt service multimarca pentru verificari si revizia de 80000 Km, si se pare ca doar rulmentii amortizor sunt o problema care trebuie rezolvata.
revizia m-a costat 550 ron cu uleiul meu Castrol 5w40 si reconfectionat un surub pentru scutul motor plus un bec dreapta fata.

Bateria s-a dovedit in stare buna, am facut Austria si Bulgaria cu ea la minus 20gC.

Am avut o singura problema pana acum. La plecarea in Austria, pe autostrada spre Pitesti la KM 65, am ramas fara pedala de ambreiaj!!!!! Am urcat-o pe platforma si am dus-o la sersus, s-a dovedit ca legatura intre pedala si pompa de ambreiaj avea uzura si s-a decuplat.
Rezolvarea a fost una rapida, un colier care sa anuleze respectivul joc. Devizul a fost 50 ron cu inlocuirea unui bec pe lampa stop.

Estimare deviz inlocuire piese cu problema.... 1600ron. Nu cred ca am sa inlocuiesc prea curand acele componente.

De atunci, motorina si talpa!!!!
Masina imi place, este ce mi-am dorit, mai putin partea cu greierii.

Urmeaza sa ma hotarasc daca sa-i fac un tunning la 150cp si sa caut o metoda de a stopa greierii din usa fata dreapta. De cand a venit caldura am tot felul de scartaituri in acea usa si nu au disparut dupa WD40 session.

Va tin la curent cu alte interventii/modificari.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/1.9DCi/Privilege - B 73 UWU
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 31 Mar 2011, 14:21
Post #2

QUOTE(floricelu71 @ 31 Mar 2011, 13:52)
1.rulmentii suspensie fata
2.Rezolvarea a fost una rapida, un colier care sa anuleze respectivul joc.
3.Estimare deviz inlocuire piese cu problema.... 1600ron. Nu cred ca am sa inlocuiesc prea curand acele componente.
*

1.Ce reprezinta rulmentii suspensie fata?
2.Rezolvarea = Cârpeala (treaba romaneasca)
3.Daca o sa le lasi, ele tot se aduna. Urmeaza planglica , macaralele , tampoanele . Nu le lasa pentru ca se strang wink.gif

This post has been edited by M i h a i: 31 Mar 2011, 14:53

--------------------
------ ------ ------
+
bmwh548
post 31 Mar 2011, 14:31
Post #3

Membru cu insomnii

From: Iasi

Lasa tuningu' si schimba piesele cu probleme.

--------------------
- - - - -
+
floricelu71
post 31 Mar 2011, 15:15
Post #4

Membru

From: Bucuresti

2-3. Legat de "problema" cu pedala de ambreiaj.... ei ma pun sa schimb pompa de ambreiaj si pedala doar pentru ca legatura intre ele este facuta de componente de plastic care nu mai stau cuplate cum trebuie.

Daca era ceva serios, nu pregetam in a schimba componentele dar asa....
Oricum, decizia de a nu schimba componentele am luat-o dupa sfatul mecanicului sef de la... nu spun unde ca sa nu-i fac rau omului.

A nu se intelege gresit.... nu ma joc cu siguranta mea si a familiei mele dar nici nu sunt de acord sa arunc banii pe fereastra daca nu este cazul.

1. Rulment amortizoare = rulmentul si flansa din capul amortizorului fata. Inainte se schimbau cu tot cu flansa acum se gasesc si separat.

Multumesc de comentarii, sunt corecte si constructive.

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/1.9DCi/Privilege - B 73 UWU
+
aleksanders
post 31 Mar 2011, 15:44
Post #5

.

From: ...

hai cu poze- un jurnal fara poze e ca si mort

--------------------
. . . - .
....
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 23:18
Dacia