Probleme cu avocatul., Ce e de facut?
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu avocatul., Ce e de facut?
Geox16v |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 29 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
2006 1,6 16v Creierul a invins intotdeauna muschii!
|
|||
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
Nu ai incheiat contract de asistenta cu el si pt. recurs sau a avut intelegere cu partea adversa. Nu prea ai cum sa ii ceri socoteala din ce stiu.
|
--------------------
Renault
Trafic
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi
- SB 10 KXF With under cover face.
|
|
gamihai |
![]()
|
Gradinarul Group: Members Posts: 116 Joined: 7 February 11 From: Bucuresti ![]() |
Legea la noi in tara in 95% din cazuri e de tot k** . Stiu un prieten de al meu care a patit ceva similar doar ca suma era un pic mai mare (dar nu cu mult).Dupa ce a incercat sa gaseasca ceva legal si a vazut ca nu prea are ce , a luat-o pe abordare personala si s-a rezolvat. Se pare ca astia din sistemul juridic RO nu au stomacul tare.
|
--------------------
Megane 2
Hatchback
2005 / 1.4 benzina
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
fa-i in primul rand o reclamatie la Barou. daca toti ar face asa, avocatii care au obiceiuri dinastea ar iesi imediat la iveala, ca ar strange la reclamatii cat sa faci bradul de craciun cu ele.
poti sa il dai in judecata in civil, pt ca nu a dus toate diligentele pt a-ti apara cauza, onorariul sigur il iei, daune mai greu |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Geox16v |
![]()
|
Asta incerc sa vad unde pot sa-i fac o reclamatie. Dar daca stau sa ma gandesc la vorba aia ca "corb la corb nu-si scoate ochii" ma face sa mai caut si in alta parte.
Sa il dau in judecata e cam greu ca trebuie sa caut alt avocat pe care nu il cunosc si nu am sanse mari sa ma lupt cu ei cu armele lor. De unde sa stiu pe cine sa iau care sa ma ajute si sa nu se cunosca. |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
auzi, dupa ce ai aruncat 3000 de lei pe o panarama de avocat, poti sa mai arunci inca 5 pe o recomandata cu confirmare de primire.
corb la corb isi scoate ochii, ca il sanctioneaza disciplinar, adica amenda, si cand te gandesti ca pe la bucuresti de ex. sunt niste vize de 8000 de lei pe an la barou, or fi si amenzile cateva milioane bune |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
adrian_74 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.296 Joined: 25 May 10 From: Bucuresti ![]() |
Salut ! Fa-i reclamatie la barou cum spunea un coleg mai sus,eu am problme cu leasingul (e mai alambicat) am schimbat 4 AVOCATI,ba imi cereau bani pt,consultatie si apoi ma trimetea pe mine sa aman,insa cerea bani pentru hartia cu 2 randuri scrise pe ea,ba ma lua sa ma intalnesc cu altul in cafenele si benzinarii ca sa aflu ca nu era nici in baroul Bucuresti sau alta cica ora de consultatie 300ron+20 min la tribunal 500ron si ma intreba pe mine ce intrebari sa-i puna parti adverse si best of the best:m-a lasat cu 5 min innainte sa intru in sala de judecata.Chestia este ca din 4 avocati nici unul nu a fost in stare sa-mi dovedeasca ca-si merita banii si ca a invatat ceva in facultatea aia. Asa ca din partea mea merita linsati,am pierdut un proces in care daca-i ducea capul l-ar fii putut castiga si astfel isi creeau o faima,un CV-iu,efectiv il puteai recomanda cuiva cu incredere. Insa ei ce fac,te duci la el iti i-a bani ca-i spui necazul si daca este usor de castigat accepta ori usor de pacalit (in cazul meu ,ca am avut incredere). Te uiti la ei ca-s asa de batosi si te privesc de sus cand de fapt 90% sunt prosti ca gardul iar 10% ori sunt super scumpi ori nu-i cunosti! Asta e tara asta de cacao... Si mai ai o varianta,sa-l cauti sa stai de vb cu el,la mine afunctionat pe jumatate cu unul,era barzoi doar la telefon,pe stra da are BMW si fuge mai tare ca a mea
![]() As vrea si eu o tara ca afara(vezi melodia de la VUNK) This post has been edited by adrian_74: 5 Mar 2011, 16:07 |
--------------------
renault
laguna2
expression2003
- b545hnj 1,9dci galben 270k km, sunt in crestere!
|
|
Geox16v |
![]()
|
Am mai cautat si cred ca singura cale e asta cu reclamatia la barou.
Si ca sa fie tacamul complet binenteles ca sentinta a fost impotriva mea. Daca legea nu permitea ce am contestat eu in insanta nici nu incepeam procesul, dar cand multe alte cazuri au fost solutionate am sperat ca si eu voi fi castigator. Nesimtitul asta al meu e mai in varsta nu e incepator dar ptr faptul ca nu s-a prezentat deloc incerc pe cat pot eu sa primeasca o pedeapsa care pe mine oricum nu ma va ajuta dar poate altii nu vor mai trece pragul lui/ |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
fara roti |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 7 October 07 From: BUCURESTI ![]() |
orice ai face,cauta sa nu mai cheltui bani...nu se merita,pt ca nu vei castiga....concentreaza-te mai bine catre o alta cale de atac legat de proces...(nu vb din auzite..am ''esperenta''cum spunea un avocat)
avocatii sunt niste hiene cu simturi f fine...daca te simte ca ai bani...pt ei esti ''o gasca cu bani''..daca nu ai bani..''esti doar o gasca'' ... fara nicio aluzie la tine ... This post has been edited by fara roti: 6 Mar 2011, 09:46 |
--------------------
dacia
Papuc
1999
|
|
BH 59 FIF |
![]()
|
![]() Membru cu Break Group: Members Posts: 1.456 Joined: 13 July 06 From: Tara Crisului ![]() |
@ fara roti: Nu generaliza. Recunosc, exista avocati care adopta o atitudine "inedita" fata de clienti insa astia constituie exceptia. Cu toate acestea, trebuie sa intelegeti un alt aspect: avocatul nu iti poate garanta castigarea procesului, cu toate ca de cele mai multe ori asta intelege clientul prin faptul de "a-si lua avocat".
@ Geox16v: Daca ai avut contract de asistenta juridica incheiat pentru faza de recurs esti in drept a formula o reclamatie, in vederea angajarii raspunderii disciplinare a avocatului, binenteles incumbandu-ti tie dovedirea starii de fapt reclamate (lipsa de interes a avocatului, neprezentarea la termen, etc.) Daca nu ati incheiat contract pentru faza de recurs... se pune insasi problema lipsei mandatului oferit avocatului, adica nu doar ca nu ii incumba vreo obligatie dar nici macar nu putea sa te reprezinte in fata instantei de recurs. Dintr-o alta perspectiva, vezi ca mai exista si contestatia in anulare, respectiv revizuirea ca si cai de atac impotriva deciziei pronuntate in recurs. E drept, motivele de contestatie in anulare / revizuire sunt expres si limitativ prevazute de catre Codul de procedura civila. This post has been edited by BH 59 FIF: 6 Mar 2011, 13:59 |
--------------------
Dacia
1310 Break Alpineliebe
1986
- BH 59 FIF http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y
Cumpar priza aer capota R19 16v ph2. |
|
Geox16v |
![]()
|
Asta am cerut eu ,asistenta juridica! Inainte m-am interesat daca am sanse de castig in instanta si am hoatrat sa fac acest proces. Am contract de asistenta juridica dar atat ptr ca asistenta nu am avut. La primul termen a fost plecat din tara si cu chiu cu vai a fost cineva in locul lui care m-a bagat pe mine in cenzurat ca nu am bani sa platesc taxa de timbru juridic. La al doilea termen desi am discutat cu 2 zile inainte nu a aparut deloc idiotul.
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(Geox16v @ 6 Mar 2011, 17:11) asta n-are nicio treaba cu profesionalismul lor, cine oi fi vrand sa plateasca taxa de timbru judiciar? te-a vazut ca esti total pe langa fenomen (tu ca orice om normal te-ai dus la profiesionist, ca ai zis sa nu ai batai de cap, ceea ce gandesc toti si e normal) si a profitat in ultimul hal. reclama-l si gata. dar nu te supara, cand inchei un contract de asistenta juridica cu un avocat (nu societate, nu cabinete asociate sau alte nebunii), si la primul termen ala nu vine, mai astepti si al doilea termen ca sa iti dai seama ca arunci banii pe fereastra?!?! cum sa plece din tara cand are termen in dosarul tau, i-a murit cineva? nu era suficient primul termen ca sa maturi pe jos cu el? daca esti in civil sau comercial, mai mult ca sigur s-a dus cu o contraoferta la cealalta parte ca sa nu se prezinte si sa pierzi |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Geox16v |
![]()
|
Ideea e ca eu nu am stiut cand e primul termen ca sa platesc taxa ptr ca nu am primit citatie si nici nu am fost anuntat de avocat. Faza cu contraoferta pica ptr ca nu e cazul
|
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Desi intr-adevar singura solutie in astfel de cazuri ar fi reclamatia disciplinara la barou, in cazul de fata eu as avea niste indoieli de rezultat la o astfel de reclamatie.
In primul rand, exista pentru recurs delegare, e evident ( i-a luat banii cu chitanta pentru asa ceva, a declarat si a depus actele de recurs). Chiar daca nu a fost prezent la termenele de recurs, avocatul a depus oarece diligente ( a facut recursul, a intocmit actele, presupun ca a si motivat recursul). Neplata taxelor de timbru nu este imputabila avocatului (trebuie demonstrat ca i- ascuns petentului). Doar daca (rar) recursul s-a pierdut ca avocatul nu a depus stiu eu ce sau prezenta lui era absolut necesara sunt sanse de returnare a banilor (in intergralitate). Altfel doar partial (cam asta e cutuma la barou). Cine crede mai sus ca la comisia de disciplina se dau amenzi, se inseala. Nu prea se dau. Plus de alta acum e an preelectoral la baroul Bucuresti, si nu prea doreste lumea sa se puna rau cu electorii (avocati). Pentru cei care vor sa verifice daca un avocat este sau nu avocat real, poate verifica daca exista in tabloul avocatilor, care este public pe site-ul baroului Bucuresti. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Marian66 |
![]()
|
QUOTE(Geox16v @ 6 Mar 2011, 21:03) Ideea e ca eu nu am stiut cand e primul termen ca sa platesc taxa ptr ca nu am primit citatie si nici nu am fost anuntat de avocat. nu o sa primesti niciodata citatie cand tu esti petent/reclamant/recurent/etc., cand pleaca de la tine totul, pt ca tu (in cazul tau avocatul) depui actele si ti se comunica pe loc. da, aici e vina lui ca nu ti-a zis de termen (de unde si trebuia sa se nasca mania ta fata de el si trebuia sa te dezlantui, sau eu unul asa as fi facut), dar nu era mai bine daca timbrai actiunea de la inceput si gata? ca nu cred ca te judeci pe miliarde ca sa zici ca nu erau bani pe moment. pe viitor, poti sa verifici si pe internet sau la sediul instantei situatia unui dosar. sincer, eu ma confrunt acum in familie cu un caz ca celui al tau, matusimea a avut o problema cu niste actionari dintr-o firma si tot asa a dat peste o panarama de avocata. la noi s-a complicat si e si parchetul pe fir acum pt ca avocata in cauza chiar se intelesese cu ailalti si am gasit si martori, in fine, balamuc |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Geox16v |
![]()
|
Asta am gasit ca se poate face. Poate mai e cineva interesat
Orice persoana care este nemultumita de calitatea serviciilor profesionale ale unui avocat poate formula plangere impotriva acestuia. Plangerea indreptata impotriva unui avocat se adreseaza consiliului baroului pe al carui tablou avocatul figureaza cu drept de exercitare a profesiei. Consiliul baroului procedeaza la anchetarea abaterii indicate in plangere sau in sesizare, desemnand un consilier pentru efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. Consilierul desemnat pentru efectuarea cercetarii prealabile se poate abtine sau poate fi recuzat de avocatul cercetat. Cererea de recuzare se formuleaza in scris si se judeca de catre consiliul baroului, in absenta consilierului recuzat. Cercetarile se efectueaza dupa convocarea in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, a avocatului cercetat, trimisa la sediul profesional al acestuia. De asemenea, convocarea se poate face si prin instiintare in scris printr-un mijloc de comunicare ce asigura conservarea dovezii si a datei la care s-a facut instiintarea, ori prin luarea la cunostinta prin semnatura. Subliniem faptul ca refuzul de a da curs convocarii constituie o incalcare a indatoririlor profesionale si nu impiedica desfasurarea anchetei disciplinare. In cursul cercetarilor, consilierul delegat va convoca in vederea ascultarii persoana care a formulat plangerea, precum si orice alte persoane ale caror declaratii sunt necesare solutionarii plangerii. De asemenea, va face verificari de inscrisuri si va culege informatii in acest sens. Dupa terminarea cercetarilor, consilierul delegat intocmeste un referat in care va consemna faptele, probele administrate, pozitia celui cercetat si propunerea privind solutionarea plangerii sau sesizarii. Consiliul baroului procedeaza la anchetarea abaterii pe baza referatului si a lucrarilor care au stat la baza intocmirii acestuia. Dupa efectuarea anchetei disciplinare, consiliul baroului va decide, dupa caz, exercitarea actiunii disciplinare, clasarea cauzei sau completarea cercetarilor. Solutia se va comunica, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau direct prin semnatura pe copie, avocatului cercetat, persoanei care a facut plangerea si presedintelui Uniunii Nationale Barourilor din Romania, in termen de cel mult 15 zile de la luarea deciziei. In cazul in care se decide exercitarea actiunii disciplinare, consiliul baroului va desemna consilierul insarcinat cu sustinerea acesteia la instanta disciplinara. Actiunea disciplinara se redacteaza in scris, motivat in fapt si in drept, cu indicarea persoanelor care urmeaza a fi citate in fata instantei disciplinare, si se semneaza de catre decanul baroului. In fata instantei disciplinare avocatul se va infatisa personal, fiind permisa si asistarea de un alt avocat. Sedinta instantei disciplinare nu este publica, iar lucrarile sedintei se consemneaza intr-o incheiere. Instanta disciplinara hotaraste, cu majoritate de voturi, si pronunta o decizie disciplinara. Decizia disciplinara ramasa definitiva are autoritate de lucru judecat fata de parti si de organele profesiei. Impotriva incheierii prin care s-a luat o masura disciplinara se poate declara recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Recursul declarat se depune si se inregistreaza la secretariatul baroului pe al carui tablou avocatul figureaza cu drept de exercitare a profesiei. Sanctiunile disciplinare sunt urmatoarele: mustrarea; avertismentul; amenda; interdictia de a exercita profesia pe o perioada de la o luna la un an; excluderea din profesie. |
--------------------
EX-DACIA
LOGAN PRESTIGE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:00 |