Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cu cine sa vad masini second, cu cine sa merg sa testez masini second

puidesomn
post 15 Feb 2011, 07:34
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare!
Vreau sa-mi iau o masina second inmatriculata in romania si m-am documentat un pic despre cum se cumpara astfel de masini. Problema mea este ca nu stiu cu cine sa merg sa vad masinile pe care le gasesc prin anunturi. Ma gandesc ca ideal ar fi sa merg cu cineva cu experienta la masini (mecanic, sofer sau chiar cineva care si-a luat mai multe sh-uri) care sa isi poata da seama de eventuale probleme ale masinii mai putin evidente (sunete ciudate & stuff). Omul asta m-ar ajuta sa negociez pretul si sa triez masinile pe care sa le duc apoi in service pentru o analiza profesionista. Stiu ca veti zice ca pot sa iau tzeapa si daca merg cu mama mecanicului dar tocmai de asta cred ca mergand cu cineva neexperimentat sunt si mai expus.
Problema e ca printre prieteni/colegi nu gasesc pe nimeni care sa fie si dispus sa se plimbe prin Bucuresti sa vada n masini cu mine.
Ce parere aveti, merita sa platesc un mecanic (instructor auto, sofer profesionist etc) sa vina cu mine? Daca a mai facut cineva asta sa-mi zica cum a fost si cat a dat icon_mrgreen.gif . Poate aveti si alte propuneri...

--------------------
- - - - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mahamann
post 15 Feb 2011, 07:52
Post #2

Membru autentic

poate ca generalizez acum, dar eu unul prin sofer profesionist inteleg o persoana cu cateva clase care habar nu are de mecanica sau ce are sub capota!! si am lucrat cu niste "soferi". citeste mai intai topicul asta http://www.reno.ro/Achizitionare-Megane2-t204661.html si formeaza-ti macar o parere despre ce vrei sa cumperi, ca daca esti genul de persoana care vrea renault vw skoda ford etc diesel sau benzina indiferent de nivelul de echipare si mai esti si pretentios la pete, zgarieturi o sa fie foarte greu sa te poti hotari chiar daca iti spune cineva ca e buna masina si fara a cadea si in extrema cealalta sa iei o masina doar pentru ca iti spune cineva ca e ok, dar tie sa-ti ridice semne de intrebare.

--------------------
Megane 2.2 1.5dci Kadjar 140 GPF 2007/2020
De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
+
Danezu
post 15 Feb 2011, 09:08
Post #3

un fost proprietar de megan.....

Cel mai bine te duci, vezi masinile, o alegi pe cea care iti place si mergi la un service s-o verifice. Te costa 80-150 o testare serioasa. Nimeni nu cred ca o sa alerge cu tine si mai ales sa-si puna pielea in bat daca iti iei un harb..... Masinile Sh sunt loterie, dar poti gasi masini bune si aici pe forum, vezi ce probleme au avut,etc.

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
claus
post 16 Feb 2011, 00:16
Post #4

private spice

puidesomn.. tu n-ai prieteni? eventual prieteni care sa aiba idee ce inseamna o masina second hand?

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
SorinCT
post 16 Feb 2011, 00:38
Post #5

Honor et Patria

From: Constanta

Sa ne spui de unde esti. Poate gasesti un coleg forumist sa te ajute. Au mai fost cazuri biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
puidesomn
post 17 Feb 2011, 07:53
Post #6

Membru incepator

Multumesc, mahmann, e foarte util topicul ala, baiatul ala avea exact problema mea.
Prietenii mei care au masina conduc de un an - doi deci nu cred ca ma pot baza pe cunostinele lor la cumpararea unei masini. Desi, dupa cate am citit in celalalt topic, mi-ar putea fi de folos si ei. Deocamdata nu am incredere sa ma urc singur la volan ca n-am condus de cand mi-am luat carnetul... asa ca vreau sa gasesc un instructor si sa mai fac cateva ore ca sa nu va pun in pericol cand o sa am masina smile.gif.
Eu ma documentez de cateva saptamani despre cumpararea masinilor sh, mi-am stabilit bugetul la 5000 de euro, m-am hotarat la benzinare si am o lista de vreo 4 masini care imi plac: opel corsa c, dacia sandero sau renault clio hatchback. Cel mai mult mi-ar place o corsa d (nu ma omorati ca e de la concurenta biggrin.gif) dar la banii astia slabe sanse sa gasesc sub 100 de mii de km reali. N-am vreun fix legat de masina. De fapt am unu, vreau mai mult de 2 airbaguri.
Am fost prin Vitan si mi s-a parut horror... numai smecherasi care isi cosmetizau masinile. Asa ca voi incerca sa evit samsarii, sper sa gasesc prin anunturi o masina de la primul ei proprietar.
Va mai povestesc cum merg cautarile... Multam la toti care au raspuns wink.gif

--------------------
- - - - -
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 09:41
Dacia