Montarea si demontarea anvelopelor
![]() ![]() ![]() |
Montarea si demontarea anvelopelor
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
De cind ma stiu am avut un singur rind de jante si doua de anvelope.
Anul acesta din cauza vopsirilor repetate ale jantelor (3 la numar) am fost nevoit in decurs de 0 luna sa le schimb de 4 ori... n-au nici pe naiba si sint SH cu DOT din 2003-2004. Pina cind nu vad unul care a explodat din cauza asta imi mentin parerea, oricum sint destui care le schimba de 2 ori pe an. Ideal ar fi sa fie 2 seturi complete gata echilibrate dar aici nu vorbim de ideal. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
problema apare daca meseriasul ce iti desface cauciucul de pe janta nu stie sa foloseasca masinaria si risti sa iti ciupeasca buza cauciucului
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Cum spune audiofilu', teoretic nu e nicio problema. Insa eu am optat anul acesta sa-mi cumpar jante de tabla pentru cauciucurile de iarna, deoarece schimbam intotdeauna gumele in perioada aglomerata a vulcanizarilor (firesc, la venirea iernii si/sau a primaverii), cand "meseriasii" lucreaza prost si in fuga. Dupa ce mi-au zgariat o janta de aliaj cand au demontat plumbul de echilibrare si mi-au manevrat jantele de parca erau niste gunoaie, am decis ca e mai bine cu doua randuri. Asa incalt masina cu celelalte roti oriunde, chiar si la un service auto, sau poate singur, si daca trebuie echilibrate, o sa le echilibrez inafara "sezonului" de inlocuire roti, cand e liniste si pace.
EDIT: Nici pentru buza anvelopei nu cred ca e prea bine sa tot fie montata/demontata. In timp pot aparea fisuri (parerea mea! ![]() This post has been edited by gabizegrean: 10 Jan 2011, 17:08 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Corect asa ar fi: doua sezoane doua rinduri de jante+anvelope. Nu mai pierzi timp la vulcanizare taman cind toti vor sa puna si nu risti sa-ti zgirii jantele.
Am vazut anvelope SH care aratau foarte bine, DOT buna insa la una din set era o piscatura de 1/2 cm exact la buza anvelopei... nu stiu cine o va lua pe aia. Strict la subiect eu spun ca nu-s probleme mai ales daca exista persoane care merg mult cu masina si in perioada de viata a unei anvelope se fac 2-3 schimbari. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
nu are nimic nici cu piscatura de 2 cm chiar.....uite ce am eu pe una din anvelopele mele de iarna, e smuls cauciucul pana la talon (firul ala gros de metal), se observa ca suprafata de etansare este nitel mai sus...
SPM_A0206.jpg ( Size: 142.33k ) Number of downloads: 500 |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Inseamna ca pina la urma tu ai luat acel set de anvelope...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mahamann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 23 July 10 From: Bucuresti ![]() |
nu cred ca vorbim de aceleasi anvelope (tu esti din focsani eu le-am luat din bucuresti) da oricum stiu care e marginea de etansare si inainte sa le iau m-am dus si la vulcanizare si l-am intrebat pe ala daca-s ok ca la el le montez si daca nu-mi merg ii dau cu ele in cap...bine nu am folosit chiar limbajul asta
![]() |
--------------------
Megane 2.2 1.5dci
Kadjar 140 GPF
2007/2020 De 10k € imi iau un BMW seria 3 care a fost făcut o singură dată daună totală!
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Evident ca nu aveai cum sa le iei pe alea, doar am pus emoticon dupa afirmatie.
Si eu am luat cu 800 lei 4 Conti 225/45/17 pe care le-am dat jos de vreo 3-4 ori in ultima perioada... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
AdriaC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 3 February 11 ![]() |
eu la masina asta mi-am luat un set de jante mai frumusele si pe ele tin cauciucurile de vara. pe jantele vechi mi-au pus la service cauciucurile de iarna.
inainte insa, am schimbat la cauciucrui de mama mama si eu si sotul, si nu a facut poc niciunul. ins acum depinde si unde mergeti, ca daca va duceti la o maghernita cu un nea gigca, ala are sasne sa va faca vreo bucurie. pe la service-urile de roti cu vechime, au inclusiv protectii pt a nu se zgaria janta, deci clar vorbim de alte servicii si riscul de a va busi cauciucurile se duce la minim |
--------------------
Renault
Megan
2
- B 77 ABO ii sustin pe Omuletii Verzi
|
|
piese_sorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 February 11 ![]() |
Eu am de curand doua seturi de jante, una pentru cauciucurile de iarna, alta pentru cele de vara. Motivul achizitionarii inca unui set de jante este si faptul ca "meseriasii" de la noi fac treaba in graba si iti pot strica un cauciuc cand il demonteaza si monteaza, dar costa si o gramada de bani sa schimbi de 2-3 ori pe an cauciucurile de pe jante, sa le echilibrezi iar, etc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2001-2005
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai bine este cu jante ca sa scapi de dat cate 150 lei pe sezon....la 4-5 schimburi ai scos banii de pe jante
![]() Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
tro5 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 14 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar daca nu ai unde sa depozitezi 4 cauciucuri ce te faci???
Ori cumperi 4 allseasons si gata treaba. |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci(100cp) 2004
- B-XX-DYL
|
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
unde gasesc si eu valve de cumparat pentru niste jante de aluminiu?
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 23:37 |