Probleme in caz de despagubire la Credit Europ Asig, Casco la credit europe asigurari
![]() ![]() ![]() |
Probleme in caz de despagubire la Credit Europ Asig, Casco la credit europe asigurari
timama66 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 28 December 10 ![]() |
Attached File(s) ![]() |
||
--------------------
Hyundai
ACCENT 1.5 CRDI
2006
- TM 77 AMI
|
|||
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
eu nu inteleg de ce ti-o evalueaza la 10000 euro daca tot considera ca nu valoreaza atat(conform pietei) si iti dau 10 la suta din suma... de ce arunca sumele astea? ca sa te bucuri si sa faci la ei? ca sa iti ceara bani mai multi anual?
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Si, de cand sunt socotite anunturile de pe un anume site, oferte ferme?
Scapa cine poate, fugiti de (la) ei! |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
o sa rezolve CSAul, stai linisit. daca iti ofereau sumele alea in scris era buba. asa, daca au incercat-o, o sa se rezolve. din pacate, f aproape de termenul de 30 de zile al raspunsului de la CSA.
practica este veche, ti o umfla ca sa iti ia banii. unii arunca si niste clauze pentru prosti, gen daca SA nu mai corespunde sa se recalculeze la momentul evenimentului. asta sta in picioare pentru lucruri gen aveai jante de aliaj in polita si cand ai facut accidentul aveai de tabla, nu pt cand au ei chef. si daca ai o astfel de clauza, pica in instanta. de curiozitate, poti sa imi zici si mie anul fabricatiei, valoarea de nou si nr de km? ca vreau sa vad daca au facut reevaluarea dupa grilele pentru rca (care n au nicio leg cu casco).. |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Eu stiam ca CSA nu se implica in cazul asigurarilor CASCO.
Daca exista clauza aia in contract si s-a acceptat prin semnatura, e cam greu de castigat ceva. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
si daca exista o clauza in care scrie ca fransiza e un rinichi, si o semnezi, ce zici, e valabila?
![]() se implica, ca e comisia de supraveghere a asigurarilor, nu a asigurarilor obligatorii |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
BZN |
![]()
|
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
asta inseamna ca ti au supraevaluat masina , practic ca sa platesti un pret mai mare pentru asigurare,ei trebuie sa plateasca suma din contract, din moment ce ei au facut evaluarea ,ei trebuie sa plateasca,... sa ti i a banii au stiut...acum sa plateasca...tipic romanesc....bine oricum pe criza asta incearca sa mai reduca i din "cheltuieli" ... sa ne anunti ce ai rezolvat...
This post has been edited by chitsro: 29 Dec 2010, 16:39 |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
AMZ |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Members Posts: 2.439 Joined: 13 September 04 From: Bucuresti ![]() |
si eu tot la Credit Europe am CASCO, am folosit o singura data polita...dar pe langa ce s-a descris aici la mine a fost o suma infima..undeva la 4000 ron,, nu au comentat deloc, dar si la mine mi se pare ca a fost evaluata la un pret destul de mare..12000 euro fara fransiza, mai am pana in februarie si pana atunci musai sa schimb macazul spre Allianz.
Bafta multa timama66...sa ne spui cum decurg negocierile!! |
--------------------
Renault
Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP.
2011
- B.XXX.AMZ
|
|
timama66 |
![]()
|
Am primit adresa de la cei de la casco si raspunsul lor catre CSA in care mint cu nerusinare.
O sa atasez raspunsul lor si adresa mea catre ei, inainte de raspunsul lor catre CSA. Mentionez ca CSA-ul nu se baga in probleme de casco pt ca spun ei ca este un contract incheiart intre doua parti (contract comercial), au dreptate. Mai mult in adresa catre CSA, pe care am atasat-o, spun ca au scos epava la licitatie, fara acordul scri al proprietarului. este jarmaneala pe fata cu cei de la CREDIT EUROPE ASIGURARII. AVETI GRIJA MARE CAND INCHEIATI ASIGURARI CASCO, CITITII CONDITIILE GENERALE. SA CITITI AMBELE ATASAMENTE SI SA VEDETI CE TUPEU AU CEI DE LA ASIGURARII????????? Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Hyundai
ACCENT 1.5 CRDI
2006
- TM 77 AMI
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Introducerea unor clauze cum este cel de la art.7 lit.c reprezinta o capcana la care trebuie sa fiti foarte atenti.
Practic, acest articol da dreptul stabilirii valorii despagubirii la cea mai scazuta cota de tranzactie regasita in "softuri agreeate". Singura cale de atac a acestui articol il reprezinta verificarea identitatii dotarilor si a starii de fapt a autoturismului din respectiva oferta (reparati, istoric etc). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
BZN |
![]()
|
La RCA, hai, (poate!) te uiti la pret. La CASCO, alta treaba, cine sunt CEA?
Cum am zis si mai sus, n-ai ce contesta. Alta data, alege un Asigurator ca lumea. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
timama66 |
![]()
|
Problema este ca am ce contestat, pt ca in primul rand nu poate sa faca evenimentul dauna totala valoarea devizului de reparati trebuie sa depaseasca valoare de 75% din suma asigurata, adica din 8659 euro, ceea ce nu depaseste deoarece valoarea devizului este de 5400 euro, conform Cap.I din conditiile generale casco
Atasez conditiile generale de la polita casco Attached File(s) ![]() |
--------------------
Hyundai
ACCENT 1.5 CRDI
2006
- TM 77 AMI
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
De retinut in acest caz sunt urmatoarele aspecte:
1. Prin art.7 lit.c din contractul CASCO, asiguratorul introduce notiunea de "valoare de piata" fara o legatura directa cu notiunile consacrate prin legea asigurarilor ("valoare reala" si "valoare de nou"). Chiar propria oferta-cadru a asiguratorului omite (deliberat dupa parerea mea) notiunea de "valoare de piata". 2. Reevaluarea raportata la starea bunului asigurat la momentul producerii evenimentului nu se refera la devalorizarea datorita factorilor de piata ci la deprecieri din terte motive. 3. Pretentia platii primelor pana la sfarsitul perioadei la nivelul actual este abuziva deoarece oferta facuta reprezinta o renegociere ascunsa a sumei asigurate (SA), ceea ce ar presupune, in situatia acceptarii, recalcularea primelor. Dupa mine, ar trebui sa iei legatura cu un avocat cu oarecare experienta in domeniu. Este foarte important modul de abordare si incadrarea juridica. Principalul argument ar putea fi clauza introdusa abuziv de art.7 lit.c care nu are corespondent in oferta cadru prezentata spre studiu la incheierea contractului CASCO, precum si faptul ca legea-cadru (L 136/1995) face referire la "valoarea reala", considerandu-se aceasta ca fiind "valoarea de piata", respectiv o limita maximala de stabilire a cuantumului despagubirii integrale a bunului la data incheierii contractului. Cum intre momentul incheierii contractului si momentul producerii daunei nu se constata (prin aceleasi oferte de pe piata) o depreciere de asemenea nivel a "valorii reale", "de piata" sau cuprinsa in orice sintagma, se poate considera ca practica asiguratorului se incadreaza la categoria inselatorie prin inducerea in eroare a clientului (prin documentul purtand antetul societatii, referitor la "Conditii generale ...". Sunt ceva sanse sa castigi. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Ai mai rezolvat ceva ? |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 01:00 |