Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme cu executorul judecătoresc, un sfat vă rog...

YO4RLP
post 17 Dec 2010, 23:55
Post #1

membru radioactiv

Group: Members
From: Galați

Acum o săptămână, am găsit în cutia poștală a asociației noastre de proprietari, un ordin de executare silită, în baza unei sentințe judecătorești. Cercetând sentința, prin care suntem obligați să plătim penalități unui furnizor, am constatat că adresa asociației este total eronată. Concret, scrie: „Asociația de proprietari nr. .... (corect) cu sediul în ..... (greșit)”. Diferența dintre adresa noastră reală și adresa din sentință e de câțiva km, fiind absurd să se presupună că ne-am fi schimbat între timp sediul. Din nici un alt element din sentință nu rezultă că este vorba depre noi. Am fost să vorbesc cu executorul dar funcționarii de acolo mi-au spus că pe ei nu-i interesează sentința, ei trimit ordinul la adresa dată de „client”.
Am revenit astăzi și am avut ocazia să stau de vorbă nu numai cu executorul dar și cu un reprezentant al furnizorului, aflat întâmplător pe acolo. Ce mai calea-valea, a fost dialogul surzilor: în vreme ce unul îmi spunea că el nu execută o adresă ci un debitor, celălalt mă trimetea la sediu, la serviciul clienți...

Personal, sunt convins de faptul că pe tot timpul procesului, reprezentatul furnizorului n-a fost atent la detalii (a dormit în bocanci, ca să mă exprim mai clar) și astfel toate citațiile și somațiile s-au îndreptat aiurea, unde au fost tratate cu indiferența de rigoare.

M-am hotărât să fac contestație, în instanță, la executarea silită. Întrebarea este cum să-mi motivez acțiunea? Sentința e cumva nulă? Sau executorul nu trebuia să se apuce de treaba asta dat fiind faptul că una cere clientul și altceva e scris în sentință?

Cu scuze dacă exprimarea mea n-a fost destul de clară...

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 18 Dec 2010, 07:34
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Recuperarea debitelor se face urmand procedura indicata de art.720 1 Cod Procedura Civila.
Aspectul legat de adresa eronata poate fi un argument pentru invocarea exceptiei de nerespectarea a art.720 deoarece nu se poate face dovada instiintarii.
Din ceea ce ai scris, eu inteleg ca nu se contesta datoria in sine, ci penalitatile, respectiv se invoca neplata ca urmare a neprimirii facturilor (datorita adresei eronate - destul de subtire ca si argument deoarece odata ce primesti un serviciu este de bun simt ca trebuie sa si platesti pentru el) deci ceea ce se poate contesta este nerespectarea procedurii de recuperare, respectiv concilerea directa: invitatie/somatie cu prezentrea tuturor documentelor din care rezulta datoria conform unor intelegeri intre parti si a unor documente emise, respectiv intocmirea PV in care debitorul trebuie sa-si mentioneze pozitia.
Daca aceasta procedura nu a fost respectata (adica nu se poate face dovada ca ati fost invitati la concilierea directa), sentinta trebuia sa fie de respingere sau amanare pentru indeplinirea formalitatilor de conciliere directa si abia apoi, eventual, de executare silita.

Este totusi ciudat ca sentinta a ajuns la adresa corecta (sau nu?) si daca nu era corecta adresa nici pe sentinta, cum de a ajus unde trebuie iar facturile si somatiile nu au ajuns! nedumerire.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
YO4RLP
post 20 Dec 2010, 22:49
Post #3

membru radioactiv

Group: Members
From: Galați

Mulțam de info smile.gif

Sentința a fost redacta astfel deoarece furnizorul s-a încurcat în hârtille pe care le-a prezentat instanței. biggrin.gif
Probleme avem cu furnizorul, dar în nici un caz în dosarul a cărui cauză a fost judecată.

--------------------
Dacia SuperNova Confort 2002 - GL-06-EAF
Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 20:16
Dacia