Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Putere redusa, realitate sau doar impresie?

aqua
post 16 Oct 2010, 15:48
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

rasfoind eu forumul de logan gasesc un post al unui coleg

"
Eu ma confrunt cu ceva ciudat. Masina este mult mai sprintena cand in bord arata de la 2 liniute de combustibil in jos. cand este indicatorul peste 2 liniute masina este mai puturoasa iar sub 2 liniute e chiar nervoasa. nu se poate invoca greutatea combustibilului pentru ca e vorba de + sau - cateva kilograme.
dci-ul meu este remapat deci undeva este la peste 85 cai, nu l-am testat pe dyno sa vad exact cat. numai ca aceeasi chestie se intampla si inainte de resoftare. resoftarea nu am facut-o ca sa scap de anomalia asta, a fost chestie separata.
In rest masina merge foarte bine si nu am nici o problema cu ea dar ma nelamureste diferenta asta de putere care e semnificativa zic eu, undeva cam la 30%.
Aveti cumva vreo solutie pt asta? s-a mai confruntat cineva cu asta? asa o fi la toate? pe cine am mai intrebat au dat toti din umeri, cica e inexplicabil
"
pana acum eu personal am constatat acelasi lucru cel putin in ultimul an de cand mai tin si eu minte, adica exact asa mi se intampla si mie, uneori merge asa de bine ca ma miram si eu ce repede urca in ture si ce rotund merge, uneori parca nu e acelasi motor, mai zgomotos si mai puturos, trebuie calcat mult mai ferm (nu se pune problema de motorina, ca era cald sau rece motorul, sau alti factori, situatia se repeta constant in aceleasi conditii )
ei, pana sa gasesc postul de mai sus am zis ca poate am eu impresii si am trecut cu vederea, dar acum imi dau seama ca ceva e la mijloc, voua vi s-a intamplat asa ceva? exista vreo explicatie? pe dacia un raspuns zice ca ar putea fi vorba de nu stiu ce furtun vacuum
[url=http://www.xxx/forum/dci_85_lipsa_putere-24346.html?p=723530 /url]

This post has been edited by aqua: 16 Oct 2010, 15:51

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Catsclaw
post 16 Oct 2010, 16:31
Post #2

Membru

Group: Members

Si eu am sesizat chestia asta. Si asta mai ales de cand s-a racit vremea. Motorul mai zgomotos, cand accelerez se aude esapamentul , zgomot de site toba arse, mai puturoasa. Daca excludem calitatea motorinei care poate fi variabila, atunci as crede ca functie de temperatura de afara, calculatorul de injectie modifica parametrii de injectie. Pareri pro/contra?

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 02:58
Dacia