Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

scârțîit suspect, uneori, la drum întins

viorel1628
post 27 Sep 2010, 18:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Uneori, la drum întins, se aude din spate, la roata din stânga, un scârțâit care paote dura kilometri întregi.Dar alteori, sunetul este insesizabil. Ce poate fi ? O fi rulmentul? Dacă e așa, cam cât costă schimbatul acestuia ? Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

--------------------
renault megane sedan 2006 / 2.2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
clr
post 27 Sep 2010, 18:50
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Posibila pietricica intrata la disc? Desfa si tu roata si arunca-ti un ochi pe acolo.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
skorpio_bog
post 27 Sep 2010, 20:51
Post #3

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

pot fi mai multe cauze. Ori cum a zis colegul clr, ori placutele freaca pe disc din cauza unui pistonas blocat sau care nu se retrage complet, ori rulmentul...

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
emanoil87
post 29 Sep 2010, 14:38
Post #4

SIRBU MARCEL EMANOIL

From: CRAIOVA

salut aceeasi problema am avut si eu identica chiar un scartait la roata spate stanga,am plecat din tara cu el asa,amajuns in spania si am bagat_o la revizie. de vina a fost rulmentul p kr mi lau si schimbat..miau mai zis k din cauza greutatii e vina.

--------------------
renault megane sedan expresion 1.5 dci 2008 expresion - 8222 FSJ
+
teodtc
post 29 Sep 2010, 15:47
Post #5

Membru incepator

Am avut un scartait similar unei roti de roaba, adica nu pe rotatia completa a rotii ci cu inflexiuni. Am cautat toate variantele pe roata din fata, pe roata din spate si pana la urma am ajuns la concluzia ca trebuie sa schimbam rulmentul de pe spate ca are niste zgomote cu toate ca nu erau critice ... Am schimat rulmentul si am fost tare linistit pentru o zi, ca a doua zi a reaparut zgomotul putin estompat. Am revenit la service si au ajuns la concluzia ca daca nu e la fel de suparator data voiitoare cand va trebui sa schimb rulment sau disc sa le schimb neaparat impreuna. De mentionat ca acum am discuri de frana Bosch pe spate si rulmenti Febi si se pare ca este un oarecare spatiu intre ele ca a intrat usor rulmentul si la mers se produc vibratii care se amplifica in tabla situata in spatele discului de frana. Pana la urma de la o mica uzura a rulmentului vibratia care se produce face sa vibreze nenorocita aia de tabla ... uneori.

Concluzia a fost ca dupa de am schimbat rulmentul a mai facut zgomot pana am scos-o pe autostrada si i-am dat 180 km/h si de atunci nici ca am mai auzit zgomotul.

This post has been edited by teodtc: 29 Sep 2010, 16:12

--------------------
Reno Megane II 2004 1,5 dCI, 100CP 134.444 Km
Peugeot 206 1,4 HD (ca I-ul a cazut) 67CP, 67.777 Km
Passat B3 1992 1,8 injectie monopunct, 290.000 Km
Ce-i mult strica, ce-i putin e destul.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 13:58
Dacia