Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Top-Up level - scadere nivel ulei

oclaudiu
post 12 Aug 2010, 18:39
Post #1

Membru

Group: Members

Buna seara. Am facut revizia la autoturismul meu acum 1 luna. Astazi m-am trezit cu mesajul "Top-up level" pe computerul de bord. Mi s-a parut ciudat acest lucru si am verificat nivelul uleiului. Era la minim. Am fost la reprezentanta si cand am verificat acolo, la computerul de bord erau 0 cerculete . Am cazut rau. Practic, nu mai ramasese ulei deloc in motor. Acolo am aflat si problema. Nu a fost prins bine busonul de ulei si de aici s-a scurs uleiul. Mi-a fost completat normal. Dar acum am o intrebare : poate motorul sa fie afectat de la acest lucru in perioada asta ? Ar trebui sa-mi fac griji ?

--------------------
Renault Captur II 2021 , 1.33 EDC FAP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luclapin
post 12 Aug 2010, 18:46
Post #2

Membru din Ardeal

From: SIGHISOARA

Mesajul apare in momentul in care nivelul uleiului in baia de ulei este la minim(pe joja),insa cantitatea respectiva de ulei in motor asigura functionarea fara probleme a motorului.Probabil ti-au completat cu vreo 0,75 l de ulei.Dar atentie cu service-ul in care iti faci reviziile.Respect!

--------------------
Renault Laguna/Modus - MS-//-/// 2003/2007 Grandtour Privilege 1,9dci/1,5dci
+
oclaudiu
post 12 Aug 2010, 19:51
Post #3

Membru

Multumesc frumos de raspuns. Credeam ca asta afecteaza motorul. Intr-adevar, pe joja era la minim rau de tot. Iar reviziile le fac numai la reprezentanta. Oricum, au recunoscut problema si au rezolvat-o .

This post has been edited by oclaudiu: 12 Aug 2010, 20:01

--------------------
Renault Captur II 2021 , 1.33 EDC FAP
+
alc2
post 18 Aug 2010, 18:54
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Ar fi interesant de stiut cu cat au completat? Intre min si max pe joja este vorba de 1 l , acum depinde cum si cat ai mers in acest interval....dupa asta putem sa presupunem cat de mult a fost afectat motorul ,pt ca bine nu i-a fost , asat sa fii sigur.

LE Au curatat si uleiul scurs pe la buson ? Ai platit tu uleiul completat ? Daca nu e un secret , la se service ai fost ?

--------------------
Renault Kadjar Intens - Flame red_K9K-648
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
ovidiu_id
post 20 Aug 2010, 14:19
Post #5

Membru incepator

From: VULCAN HD

Salut
Am patit la fel dar poate spre norocul meu am vazut ca pierdea ulei cand deja lipseau doar 2 liniute
M-am dus la service unde am facut schimbul de ulei si mi-au strans busonul de golire
A complectat cu circa 250 ml de ulei
De platit am platit eu!
100 ron:(
Nu mai merg la serviceul ala!!
Verificati tu uleiul la punerea contactului apare mesajul'' OIL LEVEL CORRECT'', CAND APARE APESI PE BUTOANELE CARE SCHIMBI INFORMATIILE LA CALCULATORUL DE BORD

--------------------
Renault Clio 3 2007 1.2 16V/Dynamique
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 19:44
Dacia