Ce solutie pentru curatat parbrizul folositi?, curatat parbriz
![]() ![]() ![]() |
Ce solutie pentru curatat parbrizul folositi?, curatat parbriz
Dj_captainu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
- IL-16-RYN Laguna 2 Dynamique
|
|||
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
M-am saturat sa tot testez toate solutiile de parbriz care toate sunt la fel adica iti aranjeaza vopseaua plasticul de la baza parbrizului lasa dungi etc. Exista solutii bune dar sunt cam scumpe Sonax Nigrin si altele. Eu folosesc apa distilata si iarna adaug 0,5l spirt medicinal la 6l apa sa nu inghete.La masina care am avut-o inainte i-am aranjat duzele pompa de apa de la spalator parbriz folosind lichide de tot felul care contin o gramada de porcarii daca te uiti pe fundul flaconului.
|
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
In general cumpar bidoane de 5 litri din hipermarketuri, nu ma prea intereseaza marca. Oricum, eu personal, inafara de miros diferit, nu am vazut mari diferente. Cand ploua si-ti umple masina din fata parbrizul cu stropi de noroi, ce mai conteaza ce solutie folosesti.
Iarna am incercat si solutii mai scumpe, cu teflon in compozitie, dar nu vad diferente majore fata de cele ieftine. Ba, uneori, cand era mai cald afara, aveam surpriza ca solutiile mai scumpe sa spumeze. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Foloseste cineva lichid de splat parbrizul de la Renault...am inteles ca Motrio se cheama. Cica rezista pana la -20 grade. Pana acum eu am folosit numai JetXpert care cica rezista pana la -30 grade, insa iarna trecuta pe la -18 grade a inghetat...asa ca sunt hotarat sa-l schimb. Ideea e ca Motrio e pe baza de etanol si nu pateaza, nu corodeaza etc.
This post has been edited by Dj_captainu: 21 Oct 2011, 14:17 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(mariusa10 @ 7 Jul 2010, 14:59) Si nu pute ca la balamuc? Eu am bagat pana acum doar porcarie de-aia roz de hypermarket, 7 lei 5l si nu am avut probleme nici la -18 grade (mai jos de atat n-am prins). Intradevar, uneori cand e in stare pulverizata pe parbriz are tendinta de a ingheta dar se ia foarte repede si repet, asta doar in cazuri de temperatura extrem de scazuta. Singurul inconvenient e ca daca pe autostrada ramai fara si opresti la benzinarie sa bagi 5l de lichid, o sa versi jumatate de bidon pe langa motor din cauza tremuriciului, vantului si faptului ca trebuie sa torni din podul casei fiind bidonul mare si plin ochi ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Dj_captainu |
![]()
|
Am cumparat astazi de la Renault lichidul de spalat parbrizul original. E ambalat la bidon de 5l si vine si cu un fel de palnie sa torni frumos fara sa faci risipa. A costat 30 lei bidonul si zice ca tine pana la -20 de grade. Dupa ce o sa-l testez o sa vin cu pareri.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Adica prin ianuarie-februarie ca atunci "speram" sa avem mai putin de -20grade. In rest n-are cum sa fie rau.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
A folosit cineva si alcool tehnic in solutia de spalat parbrizul pe timp de iarna ?
Am luat un litru de alcool tehnic (Tehnisol D) de la un magazin de piese auto si pe ambalaj scrie ca se foloseste la spalarea geamurilor, parbrizelor si pt. curatarea si intretinerea aparaturii electrocasnice si electronice. Alcoolul tehnic ataca cumva vopseaua de pe caroserie, daca il folosesc in amestec cu solutia pentru parbriz ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu cred ca nu. Intr-o vreme am pus si nu am gasit urme pe vopsea. Acum am avut de completat rezervorul si cum am luat 5l de lichid de iarna care nu a ajuns am completat cu cca 1l de lichid de vara la care am adaugat cam 200ml alcool sanitar. Oricum de la -20 grade cred ca a urcat punctul de inghet pe la vreo -15 grade si e suficient.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
eu folosesc Xrain,parca asa se numeste,din magazinele Real,se comercializeaza in niste pungi cu dop,nu a inghetat nici iarna trecuta cand au fost -20,spala bine.din cand in cand ii fac parbrizului un tratament cu o solutie ce contine teflon si pe care am luat-o din Norauto iar diferenta este majora atat in ceea ce priveste zgomotul frecarii stergatoarelor dar si frecventa utilizarii acestora deoarece apa se transforma in niste broboane minuscule ce aluneca pe sticla
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
Confirm si eu ca XRain/Jet Xpert (sau cum necuratu se numeste) e OK. Am folosit N solutii (care mai de care mai scumpe, mai bune) dar asta e singura cu care imi functioneaza si mie spalatoarele de faruri. Ba nu se ridica decat unul, ba ramaneau blocate.
Sunt la al doilea "plin" cu minunata solutie la punga si functioneaza perfect. Si pe langa asta si spala bine. This post has been edited by melcu: 18 Dec 2012, 19:48 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
audiofilu' |
![]()
|
La mine se ridica la orice solutie...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
puitzimd |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 13 August 09 From: deva romania ![]() |
am folosit si eu X pert si alte solutii si am patii de se bloca supapa de la pompa sau se infundau diuzele . de ceva vreme folosesc motrio sau acum am luat de la mol o solutie la 24 lei 5 litri pana la -20 (nu mai retin numele)
This post has been edited by puitzimd: 18 Dec 2012, 20:44 |
--------------------
renault
megane 1,9 dTi break 2000
laguna 2 1,8 16V break privilege 2001
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
Caristal de la OMV - pana la -30 C.Foarte multumit.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
- BV-10---S
|
|
melcu |
![]()
|
![]() Halatu'...cat e halatu' ? Group: Members Posts: 1.140 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti / Pottstown, PA,USA ![]() |
audiofilu', e ceva foarte dubios la mine. Toata vara m-a frecat la cap spalatorul de pe stanga pentru ca ramanea ridicat. Am folosit N solutii, ba chiar intr-un timp luam prostiile alea de 2.5L de la Petrom. Acum cand permanent sunt minusuri si cand toata "zeama" de pe sosea se aduna acolo pe functioneaza PERFECT amandoua!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 Privilege 3.0 V6 CVA
- B-33-RTN Toyota Yaris Sol 1.33 VVT-i - B-202-CSM
Totoya Prius V-Five - HRL-1459 Formatez drivere de cooler... |
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu la un moment dat am tras de capacel pana a iesit toata tija aia gri apoi am folosit WD-40 si de atunci nu au fost probleme.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Eu bag no-name-uri de hypermarket la 4-8 lei troaca de 5-6 litri, in functie de anotimp si concentratie. Ocazional am bagat tot felul de scumpeturi si minuni, dar nu mi s-au parut mai eficiente, in afara de un miros mai special in habitaclu. La cata mizerie e pe drum, mi se pare risipa sa dai 20-30 lei pe un flacon de 5L care poate il consumi in 10 zile pe vreme urata.
Solutia de iarna nu mi-a inghetat niciodata, nici chiar cea ieftina, secretul e sa nu o sporesti. |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
mada74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 12 December 12 From: Timisoara Freidorf ![]() |
ma invatat cineva inca nu stiu daca e ok ca nu prea avem treaba prea mare cu iarna aici in TM dar am facut cum mi-a zis adica 5L de -20 + 1L de -60 (de la OMV) amestecate si asta e
|
--------------------
Renault
Laguna 2 cod motor F4P-C7-70
2001 1.8 16v 86kw 117cp Privilege
- TM 74 MSY
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Pai daca nu aveti iernile aspre de ce ai mai facut asta? Era suficient un noname de 5l la 7-8-10 lei de iarna, nici mie nu mi-a inghetat niciodata. Apoi daca exista vreun risc mai pun un flacon de alcool sanitar si gata.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Solutia din Lidl: 12 lei bidon de 5 litri, cu o mica palnie inclusa. Am avut -25 de grade iarna trecuta si nu au fost probleme.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
da,si cea de la Lidl e foarte buna,am bagat ieri la masina de servici deoarece sparcaiala de 7 lei 5 litri a inghetat pe furtune saptamana trecuta la -8 in Brasov
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
anti77 |
![]() ![]()
|
IT Project Manager by day, amateur radio operator by night Group: Members Posts: 104 Joined: 23 May 11 ![]() |
Din hypermarket nu mai cumpar lichid de iarna. Anul trecut am pus in masina lichid albastru de 5 lei 5 litri, cf. etichetei pana la -20 grade ar fi trebuit sa reziste. Am uitat bidonul semiplin afara, la -2 grade o inghetat toata, s-o format in bidon un fel de slushy. Masina statate tot afara dar sub un acoperis, repede am golit tot lichidul si am bagat amestec de alcool tehnic 20% si apa demineralizata.
Apa demineralizata mi-o produce dezumidificatorul din casa, scot cam 3-4 litri pe zi din aer... ![]() ![]() Inca ma mai gandesc sa adaug si cateva picaturi de detergent la reteta, ca sa mai spele si eventualele pete mai mari de hidrocarburi.... ![]() |
--------------------
renault
symbol
2011 1.2 16v tel 0726 opt opt cinci cinci unu doi
|
|
negue |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 27 March 13 ![]() |
N-am fost atent vreodata ce cumpar. Solutie de iarna din Carrefour, nu mi-a inghetat pana acum in cei cativa ani de cand o folosesc la masini, nici macar la -20C. O torn nediluata.
Am citit unul din posturile de la inceput (cel care pune apa si spirt) si mi-am adus aminte ca am turnat la un tico, fara sa gandesc prea mult, apa + alcool dublu rafinat (ca sa nu inghete ca plecam la munte)... Cand actionam spalarea parbrizului parca eram intr-un bar, mirosea a vodca intr-un hal ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 1.6 16v
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Eu cumpăr mereu din hipermarketuri (în general kaufland) bidoane la 5 litri, cu soluție albastră iarna și roz vara. N-am avut iarna probleme niciodată. Și am prins și nopți cu multe grade sub 0.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Tot din Lidl si anul asta, 20 de lei 5 litri, albastra si foarte frumos mirositoare
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
audiofilu' |
![]()
|
5l Stropgel 7 lei din Carfur. Meserie.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:07 |