Problema faza scurta, Becul nu e ars, sigurantele sunt bune
![]() ![]() ![]() |
Problema faza scurta, Becul nu e ars, sigurantele sunt bune
bunicu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|||
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
ai 2 posibilitati(mufa de la cutia de sirante de la baterie sau cea care intra in far sa fie topite pe pin de faza scurta)
daca esti din bucuresti te ajut eu |
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
bunicu |
![]()
|
galati. merci de hint si disponibilitate.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
|
|
bunicu |
![]()
|
am verificat mufa care intra in far, e ok. la cutia cu sigurante mi-am prins urechile. care e pinul pentru faza scurta ?
intre mufa de la sigurante si mufa de la far mai exista si alte mufe ? |
--------------------
Renault
Megane 2.1
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Vezi aici.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
bunicu |
![]()
|
merci @19vik. am verificat mufa la cutia cu sigurante, era in regula.
mai departe nu ma pricepeam (dat bara jos, etc). am fost la service renault (APAN Galati ) si mi-au inlocuit un fir care era intrerupt. 72 ron ptr constatare, bara jos /bara sus si "refacut cablaj faruri" se poate inchide. This post has been edited by bunicu: 23 Jun 2010, 14:45 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
salutare
si eu am patit acelasi lucru...nu-mi merge faza scurta pe dreapta. semnalizarea si faza lunga merg, faza scurta nu. becul bun, sigurantele bune. @bunicu , cat te-a costat toata operatiunea? inteleg ca o constatare e 70 ron, "refacut cablaj faruri" cat a fost? |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
alex610 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 18 April 11 ![]() |
aceeasi problema, nu merge faza scurta pe dreapta in rest toate merg... mentionez ca am schimbat farurile si am masurat voltajul din mufa si mi se pare foarte mic 2 V ... aperajul nu l-am masurat ca imi stricam aparatul de masura cred...
sunt din bucuresti ... daca are cineva o idee sau ceva as fi recunoscator |
--------------------
Renault
Megane
2007 2
- B610mai
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
aceeasi problema am avut-o si eu.
am mers la un electrician bun dupa ce la service mi-au spus ca e o problema mai "grava" omul a luat aparatul a masurat tot, a scos mufele din cutia de siguranta (de unde pleca firele catre faruri) a indreptat putin un piciorus de la mufa a dat cu solutie de curatare si mi-a mers becu ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
ovy_megane_1982 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 4 November 11 ![]() |
sal.aceeiasi problema o am si eu dar mufa care intra in cutia de sigurante ce aneagra cu 8 pini s-a spart si se ating firele. aveti idee unde o pot gasi sau are cineva pe forum asa ceva de vanzare? in targoviste si ploiesti la dezmembrari nu am gasit-o. astia la reno ma pun sa cumpar toata instalatia de fata. P.S. cutiile de siguranta difera, eu am vazut 3 tipuri pana acum
9 Nov 2011, 20:32: romeo eu mufa aia din cutia de sigurante o am sparta si am tot timpul probleme. poti sa ma ajuti? sau unde pot gasi o mufa sa o schimb? This post has been edited by ovy_megane_1982: 9 Nov 2011, 20:32 |
--------------------
Renault
Laguna 3, Megane 2.1
2008 2.0 dci 110kw,2004 1.5 dci 60kw
- DB 14 VLO, DB 14 COL
|
|
dorianiasi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 9 September 11 ![]() |
cutia de sigurante de langa baterie! e o cupla asezata paralel cu parbrizul...verifica mufa mama,s-ar putea sa fie oxidati pinii
|
--------------------
Renault
Megane
2003,1.4-16v hatchback
- is 09 bmf
|
|
ovy_megane_1982 |
![]()
|
salut dorin, am depistat problema dar nu gasesc la dezmembrari sa cumpar mufa aia nenorocita. sper poate sa fie cineva pe forum care sa ma ajute.
|
--------------------
Renault
Laguna 3, Megane 2.1
- DB 14 VLO, DB 14 COL
|
|
P.A.R.I.S. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 72 Joined: 25 August 11 From: Pitesti (Arges) ![]() |
Ovy, daca mi-ai dat o poza cu acea mufa, posibil sa te pot ajuta eu..
|
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 86 cp HATCHBACK
2003
- AG 37 STO
|
|
ovy_megane_1982 |
![]()
|
P.A.R.I.S. cand o sa am timp o s-o pun. mersi mult
|
--------------------
Renault
Laguna 3, Megane 2.1
- DB 14 VLO, DB 14 COL
|
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
Mi-a picat si mie faza scurta stanga. Am schimbat becul si nimic. Poate pune careva o poza cu zona unde e cutia de sigurante de la motor? eventual daca stie careva daca siguranta de faza scurta stg. mai e legata cu alte accesorii - pana acum par sa functioneze toate accesoriile perfect. Macar sa stiu daca mai caut la sigurante sau nu.
Multumesc. |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
|
--------------------
i help
if
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
segcm |
![]()
|
![]() ... Entertainer Group: Members Posts: 642 Joined: 7 December 04 From: UE ![]() |
QUOTE(romeo3108ro @ 20 Nov 2011, 19:14) scuze, dar nu inteleg ce mufa. De obicei face astfel de pb la un contact imperfect? Sau a picat si tb sa merg la electrician sa o refaca? Intreb caci eu habar nu am unde sa gasesc placa cu sigurante cum am mai vazut in alte poze pe forum. Ca sa ajung la sigurante tb demontat ceva? Ce scule imi trebuiesc? Multumesc. This post has been edited by segcm: 20 Nov 2011, 20:07 |
--------------------
Renault
Grand ESPACE - 2.0 dci Automat
2012 Initiale Paris
- ** *1 *** Fara semnatura
|
|
ovy_megane_1982 |
![]()
|
nu-ti trebuie scule, desfaci capacul de la cutia de sigurante de langa baterie, si e o mufa neagra cu 8 fire in partea de sus inspre parbriz.
acolo e buba de obicei, oxideaza pini sau sau poate ai un scurt. problema e ca e cam greu de gasit mufa aia separat( eu o caut de vreo 4 luni) si nimic |
--------------------
Renault
Laguna 3, Megane 2.1
- DB 14 VLO, DB 14 COL
|
|
romeo3108ro |
![]()
|
QUOTE(ovy_megane_1982 @ 20 Nov 2011, 23:15) nu-ti trebuie scule, desfaci capacul de la cutia de sigurante de langa baterie, si e o mufa neagra cu 8 fire in partea de sus inspre parbriz. acolo e buba de obicei, oxideaza pini sau sau poate ai un scurt. problema e ca e cam greu de gasit mufa aia separat( eu o caut de vreo 4 luni) si nimic la segcm nu t treaba de mufa UPC la megane 2.2 nu prea a avut probleme din astea |
--------------------
i help
if
|
cristeacalincj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 20 March 11 From: Cluj-Napoca ![]() |
Subscriu si eu la aceeasi problema. Bec faza scurta nu mai merge dupa o saptamana de cand nu se mai deschide nici portbagajul. Se poate sa fie vreo legatura ? Becul nu e ars si sigurantele sunt in regula. vreo sugestie ?
|
--------------------
Renault
Megane
2003 1.5 dci 60 kw
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Multumesc sfaturilor de pe forum.
Care nu aveti becurile si nici sigurantele arse, verificati cu mare atentie mufa neagra (se cupleaza in 8 pini) care vine in apropiere de parbriz si paralela cu acesta. Astazi dupa ce a am vazut ca becul faza scurta dreapta nefiind ars, nu se mai aprinde, am verificat sigurantele din compartimentul motor care erau bune si in final, citind pe aici am revenit asupra acelei mufe negre de la sigurantele din compartimentul motor. Problema este din mufa cea neagra care a inceput sa se ancraseze(topeasca), asa ca acolo nu mai face un contact ferm si de aceea se stingea becul. Problema rezolvata deocamdata, dar trebuie ceva care sa fixeze bine contactele in pini. Miscati din fire si o sa vedeti ca de acolo este toata problema(in cazul ca nu aveti vreun bec sau siguranta arse). Posibil ca tot de acolo pe masura ce se topeste mufa, sa va arda si becurile mai repede, din cauza contactelor imperfecte.Asa ca....alta mufa. Mai greu de gasit o alta mufa, poate pe la dezmembrari. This post has been edited by cosmin_69: 5 Nov 2016, 16:22 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
fxbiel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 24 January 17 ![]() |
multumiri tuturor, e vorba de mufa neagra care e topita intre doi pini.
|
--------------------
renault
scenic megane
2005
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Este a treia oara cand umblu la acea mufa neagra din compartimentul motor.
Am curatat, am mai arcuit putin cu un ac subtire unde sunt contactele pentru lumini dreapta-stanga in cupla mufei. Cum misc de ea putin isi revine lumina in bec, deci contacte imperfecte, plasticul slabit, ancrasat si face joc in conactele care intra in pini.Deocamdata iarasi merge. Stiti cumva se poate gasi mufa aceea si sa o inlocuim? Ceva idei ca m-am saturat mai ales daca ma apuca seara e groaznic. Orice idee care duce la ceva durabil la cea mufa, este binevenita si ajuta si altora. This post has been edited by cosmin_69: 24 May 2017, 11:41 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
Mirko |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 9 April 10 From: Alba ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 5 Nov 2016, 16:19) Multumesc sfaturilor de pe forum. Care nu aveti becurile si nici sigurantele arse, verificati cu mare atentie mufa neagra (se cupleaza in 8 pini) care vine in apropiere de parbriz si paralela cu acesta. Astazi dupa ce a am vazut ca becul faza scurta dreapta nefiind ars, nu se mai aprinde, am verificat sigurantele din compartimentul motor care erau bune si in final, citind pe aici am revenit asupra acelei mufe negre de la sigurantele din compartimentul motor. Problema este din mufa cea neagra care a inceput sa se ancraseze(topeasca), asa ca acolo nu mai face un contact ferm si de aceea se stingea becul. Problema rezolvata deocamdata, dar trebuie ceva care sa fixeze bine contactele in pini. Miscati din fire si o sa vedeti ca de acolo este toata problema(in cazul ca nu aveti vreun bec sau siguranta arse). Posibil ca tot de acolo pe masura ce se topeste mufa, sa va arda si becurile mai repede, din cauza contactelor imperfecte.Asa ca....alta mufa. Mai greu de gasit o alta mufa, poate pe la dezmembrari. Buna colegi de pe forum ,la fel am patit si eu cu mufa neagra topita,mie nu mergea becul faza scurta stanga si motorasul de la stergatoare. In mufa am avut topite patru pini,5-6-7 si 8, am rezolvat curat plasticul topit,strans pinii su un patent cu varfuri ,spray de contacte si deocamdata functioneaza. Multumesc si numai bine! |
--------------------
Renault
Megan 1.6 16v
2005/privilege
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 00:35 |