Huruit la peste 50 km/h
![]() ![]() ![]() |
Huruit la peste 50 km/h
sonique |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 31 October 06 From: Bocsa, Caras-Severin ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio symbol
2003 1.4 8v
- CS 10 BBE
|
|||
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
S-ar putea sa fie un rulment de la una din roti uzat, iar in momentul cand iei curba, masa masinii sa nu mai apese asa mult pe roata cu "buba" si sa nu se mai auda.
This post has been edited by S4b1n: 22 Apr 2010, 09:12 |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Am mai vazut problema asta la un logan, pe care am facut scoala. la fel, de la 50 km/h se auzea un huruit, vibra masina mai mult in partea cu problema, mai mult de 70 nu i am dat ca nu ma lasa instructorul iar zgomotul crestea, si a spus ca problema e un rulment.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
rulment zic si eu ca este...se verifica f usor: se salta masina pe cric si se invarte de roata....daca se aude un huruit....aia e....
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sonique @ 22 Apr 2010, 09:04) Problema: la peste 50 km/h se aude de undeva din spate un huruit ... Un amanunt important sau nu: cand virez la dreapta zgomotul parca dispare de tot sau se atenuaza cat de cat ( cu cat curba este mai stransa cu atat se aude mai putin). Verifica rulmentul dreapta spate. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
tot rulmentul zic si eu ca e.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
SIB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 April 10 ![]() |
@ sonique aceeasi problema am avut eu dar sunt doua variante
1. fie rulmentii dupa spate, se verifica usor ( dai roata jos, si invarti usor de el, daca se aude un huruit sau ma rong un zgomot ciudat inseamna ca este de la ei). Rulmentii de pe spate iti fac probleme dupa 90.000 km. 2. cauciucurile de pe spate au o deformatie( asta nu se poate remedia numai daca iti cumperi doua noi). Problema asta am avuto eu. Numai bine. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005
|
|
sonique |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 31 October 06 From: Bocsa, Caras-Severin ![]() |
Mersi pt. raspunsuri, cat de curand o sa ma duc cu ea la "doctor" sa vedem exact despre ce e vorba. Inca ceva: am citit undeva pe forum ca rulmentii de spate de solenza s-ar potrivi la symbol, asa este?
|
--------------------
renault
clio symbol
2003 1.4 8v
- CS 10 BBE
|
|
S4b1n |
![]()
|
![]() Membru Symbolist Group: Members Posts: 937 Joined: 27 February 10 From: Craiova/Bucuresti ![]() |
SIB, ce vrei sa spui prin "cauciucurile spate au deformatie"? Adica puntea spate le uzeaza neuniform?
Nu de alta, dar eu la 30000km le-am schimbat fata-spate, si ma gandesc sa nu imi creeze probleme, desi nu am vazut nimic ciudat la ele. |
--------------------
Renault Symbol
1.5 dCi 62 kW
2007
- ~ 155000 km
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
@sonique
da se potrivesc. Am schimbat eu anul trecut pe spate dreapta de Solenza - 70 de lei parca. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
SIB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 April 10 ![]() |
@ S4b1n nu, doar ca din cauza drumurilor din Romania si gropilor acumulate, cauciucuruile din spate s'au deformat. Avantajul celor din fata pentru ca mai poti ferii o groapa.
Si totodata, nu schimbam cauciucurile de vara cu cele de iarna si apar anomalii. This post has been edited by SIB: 22 Apr 2010, 18:41 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
rulment spate dreapta 100% de o saptamana l am schimbat si eu aceleasi simptome ca si la tine,poti sa iei rulment de clio linistit nu e mare diferenta la pret fata de cel de solenza ,preturile incep de la 70 de lei,cu manopera te descurci o sa fie nevoie de o presa pentru a schimba rulmentul+rabdare, la reprezentanta cand am fost mi au cerut 170 de lei cica dureaza 3 ore pan sa l schimbe! am fost la un alt service unde au lucrat cu mult profesionalism si sunt foarte multumit,manopera a fost de 40 de lei si vreo 40 de minute toata operatiunea!
|
--------------------
renault
clio
2002 expression,1.5 dci
- MM88LTI
|
|
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
@blacklitmouse cum adica rulment de clio?
![]() |
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
sonique |
![]()
|
mersi pt. raspuns
@blacklitmouse: in ceea ce priveste diferenta de pret intre rulmentul de clio si cel de solenza intradevar, nu-i mare diferenta daca il comand de pe net, insa pe cel de solenza il gasesc direct in pravalie (Fanimex ii zice, vinde numai piese de Dacia parca) iar pe cel de clio tre' sa-l comand ori in magazin ori pe net si dureaza mai mult putin. |
--------------------
renault
clio symbol
2003 1.4 8v
- CS 10 BBE
|
|
blacklitmouse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 3 November 08 From: baia mare ![]() |
@saftonel,eu am scris despre diferenta de pret dintre rulment renault clio si dacia solenza,care este nesemnificativa nu am pomenit eu de compatibilitatea pieselor si respectiv rulmenti la gama reno-nissan,fiindca pe om il intereseaza sa cumpere ce e mai ieftin si se potriveste,sau nu cred ca la indicatia ta va cauta resectiv cumpara rulment nissan primera!doar pentru simplul fapt ca rulmentul e acelasi dar pretul triplu,sau ce incercai sa subliniezi prin remarca ta?
|
--------------------
renault
clio
2002 expression,1.5 dci
- MM88LTI
|
|
sorinrs |
![]()
|
![]() Kalakitza Group: Members Posts: 259 Joined: 24 October 06 ![]() |
Toti rulmentii sint aproape la fel ca si calitate cu exceptia celor made in japan....restul e poveste...asta pentru cine stie.
|
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol dci 65 cp
- B-xx-SRS
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
fix in seara asta am inceput sa aud si eu un zornait/rontait cand iau stanga de volan... cineva de la intalnire mi-a spus ca planetara, vreo sansa sa fie vreun rulment?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
marius231 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 23 April 10 ![]() |
Am avut si eu problema asta la Skoda, dar pentru roata din fata
Rulmentul a fost |
--------------------
renault
clio
2004
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
pai in fata se aude...
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@rtbk: Marius 231 i-a raspuns initiatorului acestui topic, despre alte zgomote inafara de cel de huruit, care e in legatura directa cu viteza de deplasare si e cel mai usor de depistat, sunt alte discutii pe sectiune, sa nu le amestecam.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
QUOTE(sonique @ 22 Apr 2010, 09:04) Problema: la peste 50 km/h se aude de undeva din spate un huruit ce creste in intensitate si atinge punctul maxim undeva la 80-90 km/h (nu te mai intelegi om cu persoana, vibreaza geamurile si plasticaraia). Am crezut ca este toba de vina, dar huruitul nu creste odata cu cresterea turatiei motorului ci este legat de viteza masinii (la 100km/h am scos masina din viteza si zgomotul era la fel de puternic). Un amanunt important sau nu: cand virez la dreapta zgomotul parca dispare de tot sau se atenuaza cat de cat ( cu cat curba este mai stransa cu atat se aude mai putin). E rulmentul sigur. Si eu am patit tot asa si tot pe spate. Initial am crezut si eu ca e toba. |
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16V
- CJ 27 BGM
|
|
sonique |
![]()
|
problema s-a rezolvat: rulmentul spate dreapta facut praf, mers la pravalie, luat unul de solenza cu 59 de lei + 40 lei manopera, in juma' de ora.
|
--------------------
renault
clio symbol
2003 1.4 8v
- CS 10 BBE
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
Deci toti ti-am zis bine: rulmentul a fost de vina.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
sonique |
![]()
|
da, ati avut dreptate, mersi mult pt ajutor.
|
--------------------
renault
clio symbol
2003 1.4 8v
- CS 10 BBE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 20:12 |