Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Am nevoie de un sfat, cum se demonteaza scaunele si fetele de usi spate

Mircea_C20
post 5 Apr 2010, 11:25
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Va salut, am si eu nevoie de cateva sfaturi pe care nu le-am gasit pe forum. vreau sa imi insonorizez masina total, si nu stiu cum se demonteaza scaunele fata si fetele de usi spate.

La scaune am observat ca ar fi prinse cu 4 suruburi fiecare, dar s-ar desface de sub masina, asa este? exista niste pasi pe care trebuie sa ii urmez sa le demontez fara probleme ? am obersvat ca intre niste cabluri in scaune cu toate ca masina nu e dotata cu scaune incalzite sau airbaguri in scaune...

La usile spate nu stiu exact cum se scoate maneta de la geamuri, am pe spate geamuri manuale si nu stiu daca iese prin tragere sau are vreo siguranta ceva?

era sa uit, polita spate unde vin montate difuzoarele, cum se demonteaza?

alta intrebare, am vazut ca fata de usa vine prins in niste cleme ciudatele, daca rup vreuna, gasesc undeva sa le cumpar?

masina este un megane classic din 2001

va multumesc.

offf, sper rusinea mea, am cautat mai adanc si am gasit in mare cum se demonteaza scaunul sad.gif

This post has been edited by Mircea_C20: 5 Apr 2010, 12:18

--------------------
Renault Megane Clasic - B 70 MRC 1.9dTi (88kw / 250Nm CHIP) 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
paul paunescu
post 5 Apr 2010, 12:01
Post #2

Membru incepator

salut Mircea 20,la fetele de usi maneta de la geam are o siguranta pe axul macaralei care o vei extrage cu un electrod la care ii faci un cioc {carlig de pescuit},pune maneta in pozitie verticala si pe deasupra o scoti afara.clemele de plastic daca se rup se gasesc la mag.de piese auto, 7lei buc.spor la treaba.si eu voi face treaba asta foarte curand. biggrin.gif

--------------------
renault megane clasic 1.9dci 2001 break
+
Mircea_C20
post 5 Apr 2010, 20:38
Post #3

Membru incepator

am observat ca sunt sistem mama-tata, sigur gasesc? imi poti spune cam pe unde sa caut?

si 2 la mana, ce scut/tabla/plasic etc de sub masina trebuie sa desfac sa am acces la suruburile de la scaune? se desface usor? sau e putin de munca?

--------------------
+
ogutuie
post 6 Apr 2010, 09:29
Post #4

Membru incepator

daca reusesti cu demontatul scaunelor, fii bun si scrie si tu pasii necesari, si eu vreau sa fac operatiunea asta

apropo, intrebare pentru cei mai priceputi, fetele usilor au si o chestie "mastic", daca e foarte uzat, se poate inlocui? se poate da jos si lipi altul usor?

--------------------
Renault Megane 2001 - Megane 1 Phase 2 / 1.9 dTi / 72kw
+
radunre
post 6 Apr 2010, 19:16
Post #5

Membru autentic

From: Tg Mures

Mircea_C20, nu trebuie sa demontezi nici un scut pt. a ajunge la piulitele cu care sunt prinse scaunele. Cand ajungi sub masina o sa identifici usor cele 4(8) puncte de prindere a scaunelor, folosesti o tubulara de 13 mai lunga, 15-20cm si le scoti usor. Recomand un pic de WD40 (spray degripant/lubrifiant) inainte de surubarit.

Masticul de la usi se poate schimba/înnoi cu unul echivalent, mastic de etansare, se gaseste prin magazine auto sau cele specializate in vopsele.

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 - MS 2009
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
Mircea_C20
post 6 Apr 2010, 22:22
Post #6

Membru incepator

ok, va multumesc pt raspunsuri, m-ati luminat suficient biggrin.gif ramane sa postez poze comentarii etc dupa ce fac toate operatiunile propuse.

Daca e nevoie se poate inchide topicul ! o seara placuta !

This post has been edited by Mircea_C20: 6 Apr 2010, 22:23

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 23:49
Dacia