Pana acum cateva luni, am alimentat in majoritatea cazurilor cu Petrom 99+. E o benzina buna, masina merge bine, motorul se impaca bine cu ea. E compromisul ideal, o benzina cu cifra octanica mare la un pret bun. Am zis totusi sa o mai schimb, sa vedem cum se comporta si cu alti carburanti. Am incercat cu mai multe tipuri de benzina 95, dar nu am fost multumit. Am incercat si cu OMV Carrera 100, dar efectul mai mult era asupra buzunarului meu, decat asupra motorului. Nu am sesizat nicio diferenta notabila intre Petrom99+ si ea. Am incercat si noul carburant ECTO 98 de la Lukoil si mi se pare ca masina e mai nervoasa, dar totodata pare sa se 'evapore' mai repede, ceea ce nu-i un lucru bun pentru buzunar, avand in vedere stilul meu de condus.
De vreo luna (de cand am vazut testul facut de cei de la Honda cu benzina) am zis sa incerc si Efix 95 (de la Rompetrol nu am alimentat mai niciodata). Mi se pare a fi un carburant bun, la un pret rezonabil, exact cum il numea cineva in alt topic - benzina REGULAR. Cat timp am fost in afara, numai cu benzina de 95 am alimentat si era o diferenta clara intre benzina noastra de 95 si cea din Germania, Austria, Slovacia.. etc. De cand cu Efix 95, pot spune ca mi se pare a fi o benzina la fel de ok, ca cea de afara, sau cel putin se apropie cel mai mult de nivelul acela. Nu duc masina in rotatii prea mari des, asa ca acest tip de carburant ma multumeste. Ma gandeam ca de acum inainte sa merg cu rezervorul aproximativ 3/4 Efix 95, 1/4 Petrom 99+.
Totusi, inainte sa devin iar "fan" al unui tip de carburant, de saptamana viitoare, cand o sa plec iar la drum lung, o sa incerc Mol Evo 100 (care am vazut-o ca e foarte laudata in testul celor de la Honda), precum si Alto 101 (cum nu mai exista Rompetrol '98.. banuiesc ca aceasta e mai buna si a fost la fel de laudata in testul facut de cei de la Honda). Voi reveni cu impresii.
Voi ce parere aveti? Ce ii dati sa pape Lagunei pe benzina? Ce diferente simtiti fata de alti carburanti? Spuneti aici
P.S. Am atasat si documentul word cu testul facut de la Honda, asta pentru cei care nu-l stiu.
This post has been edited by alexdan: 17 Mar 2010, 15:40