Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Prima mea masinuta :)

ogutuie
post 15 Mar 2010, 14:50
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare tuturor, de cateva zile sunt si eu posesor de automobil, prima mea masina dealtfel. Este un Renault Megane 1 din 2001, 1,9 dti. Primii proprietari au fost cei de la Turbomecanica, au avut un lot de 7.

Buun, acum eu nu am apucat sa-i fac nimic inca smile.gif dar voi incepe. Iata si problemele semnalate de catre cei de la Meridian cand am dus masina pentru un test:

- bieleta c.v. ....... am uitat sa mentionez ca nu stiu nimic despre masini
- debitmetru aer, cu un semn de intrebare langa
- brate punte spate - cica "bucsaraia" e terminata
- pivot stanga
- si altele mai mici: cate un bec, etc etc

Bube semnalate de mine:

- usa din spate dreapta nu se incuie, restul usilor da, ea nu
- niste zgomote si "zbarnaieli" pe la bord, am luat deja manualul anti-greieri de pe forum de aici
- capacul ala de pe volan, ala cu semnele de claxon sta putin cracanat in partea de jos, mai mult asaa, e posibil sa se fi declansat airbagul odata?

Cam atat am observat eu, ma voi duce cu ea in service, dar acum ma ingrijoreaza usa aia care nu se incuie. Am cules de pe aici cateva idei cu desfacutul panoului si sa ma uit sa vad ce se intampla.

Ma bucur ca am gasit o comunitate de oameni de la care sa cer sfaturi. Sper sa fiu si eu de ajutor cu ceva sfaturi cand o sa invat mai multe despre masina.

Am uitat ceva, am instalat un jaf de cdplayer si nu imi merg comenzile de la volan, vreau radiocasetofonul ei original, ma poate ajuta cineva, il aveti? sa il cumpar binenteles.

This post has been edited by ogutuie: 15 Mar 2010, 14:52

--------------------
Renault Megane 2001 - Megane 1 Phase 2 / 1.9 dTi / 72kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
jas2
post 15 Mar 2010, 17:06
Post #2

Membru autentic

From: BUCURESTI

Salut,bine ai venit pe forum.
Sa te bucuri de masina si sa ai drumuri bune.

Actualizeaza-ti profilul sa stim si noi de unde esti,si semnatura(in detaliu) sa stim ce masina ai.

Bafta

This post has been edited by jas2: 15 Mar 2010, 18:17

--------------------
Renault Megane 2.2 06.2009/1,6/16v/112 cp Privilege
+
cj98czh
post 15 Mar 2010, 17:24
Post #3

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

ogutuie - cauta un CD player original de Megane 1 la Bursa si iti vor merge si comenzile de pe volan...

Jas2 - este foarte bine ca ai de vanzare si ca este nou... este foarte rau ca ii faci reclama pe topic tehnic.... si, si mai rau ca nu i se potriveste lui avand Megane 1 Phase 2.... modelul pt. masina lui este altfel....

Si anume:

This post has been edited by cj98czh: 15 Mar 2010, 17:26

Attached thumbnail(s)
Casetofon.jpg ( Size: 22.5k ) Number of downloads: 347

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
jas2
post 15 Mar 2010, 18:17
Post #4

Membru autentic

ok,am editat

This post has been edited by jas2: 15 Mar 2010, 18:19

--------------------
+
mitzunator
post 15 Mar 2010, 20:26
Post #5

Membru autentic

From: Craiova

capacul de pe volan asa sta si la mine mai umflat in partea de jos.nu stiu daca ai ce sa ii faci

--------------------
Renault Megane 2 2008
[B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
+
super silviu
post 15 Mar 2010, 22:54
Post #6

Membru incepator

Te-as putea ajuta cu casetofonul original, doar ce l-am dat jos saptamna trecuta. Daca te intereseaza prv me pe yahoo "ct_88_rsp"

--------------------
renault megane - CT 88 RSP 1999 / clasic
renaul megane 1999 - 1.6e / 90 cp
+
xjc0c0
post 15 Mar 2010, 23:10
Post #7

Membru

From: Brasov

Deschide usa si langa pistonasul acela,ai 3 surubele. Strangele bine... de la socuri se mai desfac unpic. Si eu am patit asa. Daca nu merge,vezi ca un pistonas din acela este 150 RON la dezbembrari smile.gif Radiocasetofon pentru megane ph2 am si eu daca te intereseaza . Functioneaza si comenzile.

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
ogutuie
post 16 Mar 2010, 10:03
Post #8

Membru incepator

From: Bucuresti

multumesc pentru raspunsuri

- nu stiu ce model de megane este, phase 1 sau phase 2 sau cate sunt? unde scrie? o sa pun si poza la avatar, mai intai sa o spal
- in weekend o sa fac si chestia cu surubelele la portiera, nu am timp seara si nici dimineata asa ca acum sta deschisa sad.gif, aseara am ascultat mecanismul si nu face nici un zgomot, restul usilor se armeaza, asta nu zice nimic

- am primit pe pm un mesaj dar din pacate nu pot raspunde la el, cica nu am destule posturi
- acum nu stiu cum sa fac sa nu supar pe nimeni cu casetofonul, il vreau, cum fac? ca la pm-uri nu pot raspunde sad.gif lasati-mi macar nr de telefon pe pm si va sun eu. apropo cat costa? smile.gif

mai vreau ceva smile.gif baiatul de la care am luat-o a dat usor cu spatele intr-un pom atat cat sa se rupa din cleme bara aia argintie de pe portbagaj, si acum zdrangane, se poate monta una noua?

...dar stati ca mai e ceva, baietii de la turbomecanica au montat pe ea senzori de parcare in bara spate, un senzor cred ca e busit ca imi tot arata ceva la 0.5 m in spate desi eu nu am nimic; problema enervanta este de fapt ca am o oglinda retrovizoare "electronica" montata peste cea originala si in momentul in care "bag marsarier" am o grafica cu o masinuta pe mijloc... ma rog, ideea este ca tiuie rau de tot, te scoate din minti, are cineva vreo idee ca eu nu mai suport, ori o "mesteresc" ori iau clestele si ii tai firele.

16 Mar 2010, 12:24:
gata, am aflat ca este phase 2 smile.gif, deci cine are un radio original, il iau! am voie sa pun numarul de telefon aici?

16 Mar 2010, 13:00:
Am rezolvat cu radioul, am vb cu un baiat din Brasov "xjc0c0" si mi-l trimite prin posta, multumesc inca o data.
Va anunt daca reusesc sa-l montez. smile.gif

This post has been edited by ogutuie: 16 Mar 2010, 13:00

--------------------
Renault Megane 2001 - Megane 1 Phase 2 / 1.9 dTi / 72kw
+
jas2
post 16 Mar 2010, 16:40
Post #9

Membru autentic

Poti atasa in semnatura nr de telefon si este permanent... biggrin.gif

--------------------
+
alex0507
post 16 Mar 2010, 19:45
Post #10

Membru autentic

From: BV

QUOTE(ogutuie @ 16 Mar 2010, 10:03)
mai vreau ceva smile.gif baiatul de la care am luat-o a dat usor cu spatele intr-un pom atat cat sa se rupa din cleme bara aia argintie de pe portbagaj, si acum zdrangane, se poate monta una noua?
*

la mine e prinsa in suruburi, poate e la fel si la tine si poti strange piulitele.

--------------------
Renault Megane 2002 Classic Expression, 1.9 dCi
+
betamax
post 16 Mar 2010, 21:21
Post #11

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

cj98czh, observatia si sugestia ta cu privire la vanzarea casetofonului era valabila numai pentru jas2 ? Ca uite, intre timp s-a rezolvat, tot aici, tot pe aria tehnica. Dar bine ca nu a fost bucuresteanul, ha ?

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 03:26
Dacia