fara sa preiau leasingul, cum pot sa fac?
![]() ![]() ![]() |
fara sa preiau leasingul, cum pot sa fac?
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Plateste toate ratele, inclusiv dobanda, care la 4 luni ramase e nimica toata.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Trebuie sa faci o analiza - ce e mai ieftin si mai putin stresant:
- sa faci act notarial + comision la notar - sa platesti comision de rambursare anticipata pentru ultimele 4 rate (ceva de genul 2-3% din 4 rate) Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
daca platesti cele 4 rate cu dobanda aferenta nu se considera plata anticipata - si daca prin absurd ar considera operatiunea ca plata anticipata comisionul este mic - bafta
|
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cat e comisionul de platat anticipata?
de obicei este mai mic decat dobanda.... deci iesi mai eftin.... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Daca ar fi vorba de 1-2 ani sau peste, comisionul de plata anticipata ar fi mai mic decat dobanda, dar pentru 4 luni in mod sigur dobanda e mai mica.
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 11 Mar 2010, 15:53) cat e comisionul de platat anticipata? de obicei este mai mic decat dobanda.... deci iesi mai eftin.... In general soapte de cal intreaba, asta nu inseamna ca si stie despre ce intreaba. E mai usor sa-ti dea in gura cineva decat sa citesti 2-3 pagini de contract. Nu inteleg de ce va asteptati ca el sa stie cat e comisionul ala. Ce, vi se pare ca ar fi parte interesata? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
pai de unde sa stiu eu cat e comisionul?
aia proprietarul stie, si mi a bagat inclusiv textul asta, ca plateste acest comision... |
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Comisionul e maxim 5% din soldul ramas, deci fix-pix.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@horsewhisperer27 - cat e rata pe luna?
4*rata_lunara = suma totala datorata. daca ar fi comision de 5% (care e mare, de obicei e mai mic) ai avea 5%*suma datorata. Ex concret: rata 250E pe luna => suma datorata 1000E => comisionul e 50E Probabil tot atat ai da daca ai merge la notar. Edit: O alta varianta: daca esti amic cu proprietarul ii dai banii, el iti da masina, isi plateste ratele si apoi faceti actele. dar cred ca nu e cazul la tine. Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 11 Mar 2010, 16:48 |
--------------------
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da' valoare reziduala are masina?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
3300 valoare reziduala.
mai are 4 rate a 270 euro! nenea klaus, nu mai face afirmatii asa usor. stiu si eu ce mi a zis vanzatoru, si ala nu mi a pus contractu sub nas! atatea date am, si a tot dat din gura ca nu mai poate lasa la pret, ca astea ii sunt cheltuielile, si mi a zis de mai multe ori cum ca asta cu innchiderea leasingului il ade la buzunar. eu n am avut vreun leasing vreodata, am postat aici si nu la cafenea,ca sa aud de la cei cu experienta. This post has been edited by horsewhisperer27: 11 Mar 2010, 18:35 |
|
|
cipic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 26 November 07 ![]() |
vezi ca daca faci schimbare de proprietar, in cazul in care preiei tu leasingul, uneori mai trebuie sa platesti un comision.
Ce masina este ? Vezi cati bani trebuie sa dai exact pana la inmatricularea ei pe numele tau..valoare reziduala, etc.. |
--------------------
Dacia 1310 Break
Dacia 1310 Break
1989
|
|
klaus |
![]()
|
Daca nu sunt prea indiscret, care a fost valoarea initiala a masinii?
Si cat cere "vanzatorul" pentru a preda contractul de leasing? (adica cati bani sa-i dai lui in mana ca sa-ti dea masina cu acte cu tot) Nu de alta dar am impresia ca "vanzatorul" vrea sa faca o super smenozeala. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ma amestec si eu in discutie desi n-am avut niciodata leasing, l-am studiat doar "la rece".
Parerea mea este ca orice tranzactie trebuie sa fie "fara sarcini" la pret corect si cu reducere substantiala daca nu este asa. Adevarat este si ca cine nu risca nu castiga insa uneori costurile ascunse sunt ca icebergul iar daca nu sunt chestii ascunse (asigurare, daune platite, comisioane etc.), trebuie tinut cont ca in conditiile actuale nu se scapa usor de povara leasingului ! Nu se mai cumpara masini peste 5000E cu foamea disperata de acum 3-5 ani! Ca sa nu preiei leasingul inseamna sa-l lichideze vanzatorul. Eu inteleg ca ar fi de platit 4x270=2800 plus 3300 =6100 plus alte cheltuieli suplimentare cu asigurarea si comisioane, sa zicem 6500 Euro de achitat ca sa-i "lichidezi" leasingul si ai o masina de 4,5 ani. Merita? N-am retinut despre ce masina este vorba. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
klaus |
![]()
|
4x270 = 1080
![]() Problema reala este ca "vanzatorul" nu e proprietar, e utilizatorul-chirias al masinii (ca asa-i in leasing) Ce act de vanzare-cumparare sau promisiune de vanzare poate face cu un neproprietar, chiar daca el ar avea o promisiune de vanzare din partea firmei de leasing? Eu inteleg ca e oferta, ca banii ceruti sunt in pretul pietii pentru masini cu km mai multi, ca-i o masina suficient de germano-serioasa, deci ar fi o afacere. Insa nu inteleg, daca are asa mult sex-appeal, de ce chiriasii actuali nu lichideaza ei leasingul (cu imprumut bancar, de ex)si apoi vand linistiti masina ca buni-proprietari. Ce-i toata aceasta intortocheala? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Parerea mea e ca cea mai sigura varianta, in lumina posturilor de mai sus ar fi:
Actualul proprietar (sau utilizator sa ii zicem) merge si inchide leasingul, platind suma de 1080E + comision rambursare anticipata + valoare reziduala si devine proprietar. Apoi imedita tu cumperi masina de la el, suportand in plus fata de suma convenita si valoarea rambursarii anticipate (cateva zeci de E) Sau mergeti la firma de leasing si iti preiei contractul, legal. Vorba lui klaus, vezi sa nu te tepuiasca, mi se pare o scuza puerila un eventual comision de rambursare de pana in 50E ca sa faceti cine stie ce combinatie. Atentie sa nu iti para rau, vanzatorul poate e om de buna credinta, dar solutia e suspecta. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
de unde stiti ma voi ca e mic comisionul ala de rambursare anticipata?
caz concret: acum 5-6 ani, finans leasing (aka Credit Europe Leasing IFN) prevedeau in contracte un comision de rambursare anticipata de 2% din valoarea autoturismului (cat a costat la cumparare). This post has been edited by Smiley: 12 Mar 2010, 13:44 |
-------------------- |
|
klaus |
![]()
|
Pai tocmai, lumea spune ca ar trebui sa ne exprimam pe lucruri clare.
Ori de comision doar s-a spus ca exista, nu si cat e. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 12 Mar 2010, 05:03) QUOTE(klaus @ 12 Mar 2010, 09:02) ![]() Cand te culci la ore mici, mai bine taci! Ai dreptate, Klaus! Eu nu am prea multe experiente cu leasingul dar am asistat la o discutie intre un amic care amai cumparat/vandut pe masini si un "lichidator" de leasing, asemanator cu cazul de fata. Din prima, cand a auzit oferta cu leasing i-a spus: 1000 sub pretul pietii! De unde am de eu ca este ceva cu leasingul asta! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
danutsb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 15 September 07 ![]() |
Sa inteleg ca sunt aprox 4500eur sa lichideze leasing-ul, atunci cat vrea vanzatorul?
PS. nu dati in mine, nu's prea priceput in domeniul asta. |
--------------------
Wir
leben
Autos
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smiley @ 12 Mar 2010, 13:33) de unde stiti ma voi ca e mic comisionul ala de rambursare anticipata? caz concret: acum 5-6 ani, finans leasing (aka Credit Europe Leasing IFN) prevedeau in contracte un comision de rambursare anticipata de 2% din valoarea autoturismului (cat a costat la cumparare). nu te supara da cat e 2% la 30000 euro? ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
afacerea a cazut, masina fusese lovita de mai multe ori, pe toate partile!
va multumesc la toti! |
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Bine ca ti-ai dat seama la timp si nu ai apucat sa faci vreun act... succes in gasirea altei masini.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 12 Mar 2010, 17:44) 600 euro. sunt mai multe metode de calcul. poti sa imparti suma la 100 (30000 / 100 = 300) si apoi sa o inmultesti cu 2 (300 * 2 = 600), sau poti sa imparti procentele la 100 (2 / 100 = 0.02 ) si sa inmultesti rezultatul cu suma totala (0.02 * 30000 = 600). daca folosesti calculatorul din windows, ai si mai multe optiuni (depinde si cum il folosesti, in modul Standard sau Scientific). de ce intrebi? |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 14:05 |