GPS-ul merge rau, parbrizul e de vina
![]() ![]() ![]() |
GPS-ul merge rau, parbrizul e de vina
ooopsss |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 11 December 05 From: deva ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
CN
- HD 12 WXU
|
|||
naighba |
![]()
|
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
De vina e parbrizul atermic. Si eu am aceasi problema. Ca rezolvare simpla am cumparat o antena cu fir (mufa MMCX ... GPS Palm Asus A686) si acum merge perfect. Gaseste satelitii in 30 de secunde si semnalul este foarte bun.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Fa...UeL._SL500_.jpg Antena am bagat-o sub tapiserie langa oglina interioara si cablu l-am tras pe langa cheder pana pe bord. Cand am nevoie o cuplez la gps si voilla. Din cate stiu exista si antene pe bluetooth care se pot folosi la majoritatea aparatelor care pot rula un soft GPS (laptop, telefon mobil, palm etc) dar sunt destul de scumpisoare. http://www.slipperybrick.com/wp-content/up...tooth-mouse.jpg |
--------------------
Renault
Laguna 3 GT 2.0T 4Control
2008 Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Ai parbriz atermic...astea ecraneaza semnalul gps. Incearca sa il pozitionezi mai aproape de oglinda...in jurul ei lipseste pelicula aia specifica parbrizelor atermice. Daca esti si intr-o zona cu cladiri inalte e cu atat mai rau...
LE: iata ca Naighba a facut postul meu inutil ![]() This post has been edited by Dan73: 11 Jan 2010, 13:13 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Fratilor, la Laguna 2 cu preechipare telefon exista antena GPS pe masina. Aveti mufa de cuplare sub schimbator, trebuie doar s-o gasiti pe cea potrivita. Antena e pe masina, micuta si neagra, in spatele plasticului care arunca apa pe luneta...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
ooopsss |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 11 December 05 From: deva ![]() |
unde este mufa?..sub schimbator?..adica sub mansonul schimbatorului?
|
--------------------
Dacia
1300
CN
- HD 12 WXU
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
care aveti o poza cu mufa de la antena de gps eu am preechipare telefon cu carkit nokia adica am o antena pe masina langa stropitoarea pentru luneta dar nu stiu cum arata mufa. L-as conecta la un gps mio pentru un semnal mai stabil.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Asta este poza mufei de "preechipare telefon". Daca ai gasit-o pe asta, te uiti pe cablu in jos pentru ca de acelasi cablu, prinsa cu un manson, este si mufa de GPS care duce la antena de pe masina. Multa bafta si tine-ne la curent daca reusesti.
Attached thumbnail(s) mufa.jpg ( Size: 24.68k ) Number of downloads: 1220 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
maine verific chiar sunt curios daca e compatibila cu mufa de la mio p550
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
Am intampinat acelasi impediment, atat cu GPS-ul (portabil) cat si cu detectorul de radar. Cu GPS-ul n-a fost mare necaz, doar am verificat de curiozitate (am Carminat 8000), iar detectorul am observat ca nu mai dadea sau erau mai tarzii multe din alarmele pe care le dadea pe fosta masina avandu-l pozitionat in partea inferioara a parbrizului (firul trecea peste bord pana in cotiera centrala).
L-am mutat langa oglinda retrovizoare pe partea punctata, suportul l-am fixat sub plafon, iar firul (pe care l-am prelungit) l-am trecut pe sub plafon, in continuare pe stalpul din dreapta fata, pe sub bord si l-am scos in cotiera exact langa priza de 12V. Rezultatul: receptia mult mai buna, nu mai am fire la vedere si, nu in ultimul rand, nu mai este vizibil pentru "oportunisti". La fel se poate proceda si cu GPS-ul. This post has been edited by cata_lag2.2: 12 Jan 2010, 23:37 |
--------------------
Renault
Laguna 2 Carminat, 1.9 dCI FAP, 110 CP,
2007
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
![]() ![]() aaaaa, si cablu ala de antena din tunel, merge doar la tel nu la gps, asta in cazul meu. poate nu am nimerit eu bine. ![]() |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Uitati si o schema, poate va ajuta la ceva. Din pacate nu am legenda la ea, dar ar trebui sa dibuim cum sta treaba : un fir merge in mufa de cuplaj iar celalalt la alimentare. Cel rosu trebuie identificat...
This post has been edited by OVIDIUS: 13 Jan 2010, 09:00 Attached thumbnail(s) gps_laguna.jpg ( Size: 105.68k ) Number of downloads: 1303 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.884 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu nu am probleme,am un Eten X500+ si se conecteaza bine.Detectorul e modular insa senzorul laser este montat sub oglinda retrovizoare interioara si avertizeaza,deci semnalul trece.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 530 Joined: 5 August 09 From: Timisoara ![]() |
@amadi: fa o comparatie cum ai semnal in zona punctata si cum ai in alta zona de pe parbriz.In cazul in care nu e nicio diferenta, nu ai geamuri atermice/heliomate/cum se mai numesc.
|
--------------------
Renault
2007
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
din cate am vazut eu aia nu e atena gps (nr 12), cred ca antena gps e montata pe luneta (nr 9)
![]() 13 Jan 2010, 12:17: inca o poza sa se vada tot traseeul....... This post has been edited by conzerva: 13 Jan 2010, 12:17 Attached thumbnail(s) navi.JPG ( Size: 139.78k ) Number of downloads: 1202 navi2.JPG ( Size: 141.38k ) Number of downloads: 1100 |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
Dj_captainu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 362 Joined: 14 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Nr 12 e antena GPS...scrie si pe ea
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 , 1.9DCI, 120CP
- IL-16-RYN Laguna 2 Dynamique
|
|
naighba |
![]()
|
![]() Benzinar din mosi stramosi Group: Members Posts: 589 Joined: 27 February 07 From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr) ![]() |
Multe din GPS-urile nomade folosesc ca extensie a antenei interioare o mufa Proxim, Mc-Card, UFL, MCX sau MMCX care nu sunt nici pe departe asemanatoare cu mufa aflata sub consola.
Cei cu preechipare telefon nu au mufa GPS accea este antena radio care inlocuieste antenele serigrafiate pe luneta la unele modele. Nu confundati antena "rechin" a BMW-ului Acestea sunt mufele pe care le folosesc diferite GPS-uri nomade. http://yves.maguer.free.fr/WiFi/connect_pr...c-card_u.fl.jpg In orice caz aceste asa zice "antene" sunt doar o extensie ... o aplificare a antenei incorporate in GPS-ul nomad. Antene GPS "adevarate" sunt cele pe bluetooth care transforma orice telefon, laptop, palm care suporta un soft gps intr-un aevarat receptor GPS. This post has been edited by naighba: 13 Jan 2010, 13:00 |
--------------------
Renault
Clio 2002 1.4 16v - Privilege Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial Solenza 1.4 MPI - Clima |
|
OVIDIUS |
![]()
|
Nu inlocuieste nicio antena radio, e antena GPS. Antena radio e la locul ei in luneta, e treaba probata deja. Daca are sau nu amplificare nu stiu, insa ma gandesc ca ajuta daca ai parbriz atermic. Poate chiar asta este insemnatatea ei, pentru ca pe modelele cu parbriz normal nu este pe masina...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(OVIDIUS @ 15 Jan 2010, 08:54) Nu inlocuieste nicio antena radio, e antena GPS. Antena radio e la locul ei in luneta, e treaba probata deja. Asa este,ambele afirmatii corecte,luneta are si antena in partea superioara si se observa in doua moduri:fie urmaresti traseul si vezi ca NU se continua pe toata luneta,fie folosesti degivrarea cind luneta este cu gheata. Si eu am acea antena pe cupola si am preechipare telefon (cu microfon deasupra parasolarului soferului). This post has been edited by audiofilu': 15 Jan 2010, 09:11 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
Exact. Nu exista nici un motiv pentru care Renault ar fi inlocuit antena din luneta cu un plastic, si asta doar la anumite versiuni. Erau costuri absurde si fara rost. Imi pare rau ca inca nu am un GPS ca sigur ma apucam sa vad cum functioneaza cu antena de sus. Dar curand o s-o fac si pe-asta...
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
amadi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 971 Joined: 17 January 08 From: Mehedinti ![]() |
[quote=cata_lag2.2,13 Jan 2010, 10:53]
@amadi: fa o comparatie cum ai semnal in zona punctata si cum ai in alta zona de pe parbriz.In cazul in care nu e nicio diferenta, nu ai geamuri atermice/heliomate/cum se mai numesc. gps-ul il tin montat in suportul lui pe geam ca toata lumea. chiar nu am vazut diferenta daca il tin in masina sau afara. geamurile sunt cele din fabrica, au tenta movalie si nu cred ca la masina din semnatura se monta alceva. m-am mai documentat putin si stiu sigur ca acele cabluri pe care le am ratacite in spatele scrumierei (asta in cazul meu) sunt pt telefon. a fost o coincidenta sa le gasesc acolo unde trebuiau sa fie cele de la navi. |
--------------------
renault
laguna 2
2002 privilege :( 1.9 dci 120hp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Din ce stiu eu,parbrizul atermic are acea tenta mov/violet si posibil sa contina si senzorii de ploaie (nu exista parbriz atermic fara senzori de ploaie-aici poate gresesc).
Eu am un GPS si nu stiu daca il pot conecta la acea antena si nici nu vreau pentru ca am semnal bun. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Senzorul de ploaie este demontabil si parbrizul nu se vinde impreuna cu el.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
naighba |
![]()
|
Ok ... sustineti ca "antena rechin" este stric GPS . Eu am Laguna 2 Privilege 2001 fratele meu are Laguna 2 Privilege 2003. Eu nu am "antena rechin" el o are. Precizez ca nu are nici preechipare telefon. La antena montata in luneta din cate stiu eu amplificatorul antenei se afla in partea de sus a lunetei acoperit de o portiune neagra a lunetei.
Ce ziceti de asta: renoo.jpg ( Size: 941.03k ) Number of downloads: 1071 - masina fratelui meu cu "antena rechin" renooooo.jpg ( Size: 179.64k ) Number of downloads: 240 - masina mea fara "antena rechin" ... dupa cum se observa la el lipseste acea parte neagra a lunetei unde se afla amplificatorul antenei radio. Am observat clar la el un semnal mai slab la radio chiar din primele zile ... si am pus aceasta problema pe bza antenei. |
--------------------
Renault
|
ooopsss |
![]()
|
la inceptul acestui topic ma plangeam de faptul ca GPS-ul meu nu merge in Laguna...insa merge in alte masini si afara....am montat GS-ul in zona aceaa de langa oglinda si surpriza!!!..MERGE bine..adica nu mai pierde semnalul. Deci este adevarat ca unele receptoare GPS pierd semnal in dreptul parbrizelor atermice/helionate/degivrate.
Antena "rechin" este preechipare TELEFON/GPS This post has been edited by ooopsss: 15 Jan 2010, 14:09 |
--------------------
Dacia
1300
CN
- HD 12 WXU
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
cata_lag2.2 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
2007
|
|
viorel.yc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 June 17 From: DROBETA-TURNU SEVERIN ![]() |
Va salut,
Am un Megane 3 de 2010 cu navigatie si de putin timp am o problema la semanul GPS in sensul ca daca altcineva se urca la volan si regleaza scaunul si oglinda interioara semnalul se pierde, nu mai gaseste nici un satelit si isi revine dupa zeci de km. Aveti idee unde e buba, scaun....oglinda...? multumesc |
--------------------
Renault
Megane IV
2017
- MH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:10 |