| Nu ma indoiesc ca vreun roman ar pica intr-o astfel de teapa da nu se stie niciodata. Postez acest topic pentru ca si eu am primit un mail asemator in Franta dupa ce am intrebat de ce pretul unei Laguna 3 GT este exagerat de mic.
"Bonjour,
Mon nom est Angeline Pierre Akar et je suis la propriétaire de ce Renault Laguna III GT 2008. Je veux que vous sachiez que la voiture est comme nouvelle, tout travaille parfait, n'a jamais eu des accidents, il n'a aucune éraflure, est propre, c’est une voiture de non-fumeur, elle a été toujours maintenue dans le garage et elle n'a besoin d'aucune réparation supplémentaire. La voiture a été achetée en France, est enregistré en France et vous n'aurez aucun problème l'enregistrer sur votre nom. Toutes les papiers sont prepares.S'il vous plaît excuser ma langue française, je suis une anglaise et j'étais marié avec un français et j'ai habité en France pendant 2 années. J'ai divorcé de mon mari et j'ai gagné la voiture au divorce. Je veux la vendre rapidement parce que je ne peux pas le conduire en Angleterre.Le prix que je demande est 7.500,00 EUR avec transport inclus !Le paiement serra manipule par eBay ! L'expédition prendra 2-3 jours. La voiture est situee en mon garage verrouillé à Lyon et je suis à Newcastle, Angleterre mais ne vous inquiètez pas parce qu'après que vous effectuiez le paiement à eBay, je reviendrai en France pour embarquer ou pour apporter la voiture à votre adresse. Svp, répondez-moi bientôt avec votre nom et adresse complette, pour accomplir notre affaire et pour ménager mon temps pour notre affaire.
Merci!
P.S.: Voici quelques détails de la voiture : 7 300 Km / Diesel, 2008, 180 ch / 10 Cv, 1995 cc,Vitres électriques, Fermeture centralisée, Rétros électriques, Direction assistée, Toit ouvrant, Radio CD, Clim auto, Aide au stationnement, Régulateur de vitesse, ABS, ESP, , Alarme, Capteur de pression, Phares antibrouillard, 6 airbags, Châssis sport, Détecteur de pluie, Allumage auto des feux, Ordinateur de bord, Projecteurs xénon, Non fumeur"
Pe scurt ... ea este o englezoaica care a fost casatorita cu un francez de care a divortat si acum vinde tot numai sa scape de ele. Plata se va face prin Ebay si apoi masina va veni la mine la usa.
Normal ca eu ca romanul nu m-am putut abtine si i-am dat un mail de "dragoste" in engleza.
Rapunsul: "Sincer sa fiu, nu vroiam sa-ti dau primu text da am zis a vad daca te-ai "francizat" de tot, da romanu e tot roman frate. Bravo imi place sa fii iubit si sa ia grija de tine acolo ca stii ca sunt gretosi francezii astia, am fost si eu p'colo si nu mi-a placut ce-am vazut, si aici ma refer doar la caracterul lor fata de alte nationatilati, sper ca tu ai alta pozitie acolo. Bafta multa." "Si daca asta e mailu tau oficial si in "La France" esti foarte tare, apeciez foarte mult nationalistii, iar .ro'ul tau spune multe. Bafta(asta asa ca o mica paranteza)"
Concluziile le trageti singuri ... care erau sansele ca un roman sa dea peste alt roman tzepar pe un site frantuzesc .....
Si un alt post preluat de pe un alt forum romanesc.
"Prin 2006 era sa iau cea mai mare teapa a vietii... Mai uitam eu asa pe mobile.de. Si ma uitam pentru ca aveam ceva banuti, adica vreo 6000 euro, sa imi iau o masina mai de doamne-ajuta. Mai ales ca inainte avusesem Tico. Asa din una in alta, alaturi de viitoarea nevasta, ajungem pe la S la cautari. Si ia uite, Smart!!! Cum ea era inabunita dupa micutul cu motor de Mercedes, hai sa aruncam o privire... Asta dupa ce eu trambitasem atata ca nu e masina, ca e o mizerie pe doua roti de bicicleta, samd. Si uitandu-ne pe acolo, vad eu un Smart Roadster, fabricat 02/2004, 33000 km, impecabil, culoare galben - verzui cu argintiu, la 3450 euro! Am turbat, pur si simplu, de bucurie! Imi placea la nebunie micutul cu motor de Mercedes! Asadar, trimit un mail persoanei de contact (persoana fizica), cerand detalii despre cum pot sa intru in posesia masinii. Bineinteles ca pana a doua zi am stat cu sufletul la gura, asteptand raspunsul. Si uite ca vine si raspunsul: "Da, eu mai am masina. Insa masina a fost a fratelui meu care este a fost stabilit in Germania. el a facut un accident cardiovasculat si mi-a ramas mie tot ce a avut. Un apartament pe care l-am vandut, in Munchen, si masina care zace in fata blocului. Noi suntem englezi, fratele meu era la facultate in Germania, masina este cu volan pe stanga si eu nu pot sa o conduc in Anglia, unde stau, datorita legilor noastre. Asta explica si pretul mic al masinii. Eu am mai vrut sa o vand unor tipi din Europa, chiar stabilisem cu ei data si ora la care sa ne intalnim in aeroport in Munchen, dar m-am trezit singur pe acolo, nu venisera. Asa am pierdut cam 1000 euro pentru neseriosi. Asadar, daca vrei sa o cumperi, procedura cea mai simple este urmatoarea: stabilim ora si data intalnirii, tu pui banii pe un cont la Western Union in Munchen, pe numele tau. Astfel, tu vei fi singurul care ii vei putea scoate de aici. Si imi pui pe mail un scan cu chitantele de la Western Union si o copie dupa buletinul si pasaportul tau. Eu la randul meu, ca sa vezi ca sunt tip serios, o sa imi compar bilete de avion dus-intors si o sa pun un scan cu ele pe mailul tau. Astfel vom avea incredere reciproca." Stau eu si analizez situatia, o intorc pe o parte si pe alta si ajung la concluzia ca e OK. Mai ales ca in aceeasi perioada am fost cu un prieten sa primeasca niste bani de la sora-sa din Gresia si de la Western Union nu a vrut sa ii dea pentru simplul fapt ca pe chitanta scria Zaiceanu Sebastian petru si in buletin Zaiceanu Petru Sebastian. A trebuit sa i se returneze banii in Grecia si sa ii trimita din nou dupa o saptamana. Oameni seriosi, domne'. Dar totusi, eu nu vroiam sa ajung eu pana in Germania dupa masina. Oricum aveam un prieten de familie care urma sa vina de Pasti acasa de la Nurenberg. Vorbesc repede cu el si ii spun ca o sa ii trimit niste date de contact ale unui tip de la care va cumpara o masina pentru mine. Bineinteles, eu urma sa ii achit totul la final. De acord, tipul. Ii trimit din nou mail omului nostru din Londra cu solutia mai mult decat simpla. La care el imi raspunde ca nu se poate, trebuie sa ii trimit neaparat dovada ca EU vin personal, ca el nu are incredere in oricine, ca e patit, ca a pierdut deja 1000 euro cu masina asta... Iau din nou legatura cu prietenul si ii spun ca pana la urma vin eu, el doar sa fie de fata si ne intoarcem impreuna. Toate bune si frumoase. La vreo saptamana dupa, merg la un Western Union sa depun banii. Si ii spun lu tanti despre ce e vorba, ca vreau sa depun niste banii PE NUMELE MEU in Munchen. Si ma intreaba tipa (care era si simpatica pe deasupra), de ce vreau sa fac asta. Si ii povestesc toata tarasenia. La care ea izbucneste in ras si imi spune ca sunt nebun, ca mi-e cald cu banii in buzunar si ca daca vreau sa fac astfel de lucruri, mai bine arunc banii la gunoi, macar nu mai consum pasta la pix. Si ma lumureste ca in Germania, oricine poate merge la Western Union, sa semene cat de cat cu mine, sa spuna ca e roman, ca si-a pierdut actele si banii, ca a primit din tara bani si copii dupa acte ca sa se poata intoarce inapoi. Asadar, eu ramaneam fara bani. Initial nu mi-a venit sa cred. Parca eram prost, asa ma simteam. M-am dus tinta la un prieten samsar si i-am povestit. Bineinteles ca si el a ras de mine cu o asa pofta... Si m-a facut si prost in fata! Mai auzise si el de asa ceva, ca se practica prin afara, ca ala nici nu avea masina si ca e foarte probabil sa fi fost chiar roman sau turc, bulgar. Am ramas masca!!!
Asadar, nu va incredeti in visuri efemere. Era sa iau cea mai mare teapa a vietii!!! "
|