centura de siguranta, probleme la centura de siguranta
![]() ![]() ![]() |
centura de siguranta, probleme la centura de siguranta
uiop |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 10 December 07 From: iasi ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|||
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Eu am citit undeva ceva despre greierii astia dar cred ca la Megane 2, dar este acelasi lucru. La functia search cauta cu google si o sa gasesti sigur. Bafta!
<span class='edit'>23 Oct 2009, 08:07:</span> Am gasit ceva care te poate ajuta putin http://www.reno.ro/Greieri-page-2-t100101-s30.html postul 33 al lui Bogdan 2008 This post has been edited by gruita2005: 23 Oct 2009, 08:08 |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Esti sigur ca este trancanit la centura? Pentru ca acele "trancaneli" la majoritatea au fost de fapt niste "paraituri" rezultate in urma pierderii lubrifierii la zavorul usii si la balamale. Asadar iti recomand sa dai cu un wd-40 la toate zavoarele usilor cat si la balamale si apoi sa umblii la centura. Multa bafta!
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu am un asemenea scartait si nu stiu de unde,undeva in zona din spate ( centura sofer,usa spate sau haion ) inca nu stiu exact.
Eu balamalele si cred ca zavorul ( e tija aia metalica dintre balamale??) le ung in fiecare primavara si toamna cu vaselina lichida de inalta temperatura si sper sa fie ok. Pana acuma am dat cu WD-40 si dupa un timp facea la fel,acuma sper sa nu mai faca. |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
- TM 24 GBY
2001 Expression
|
|
uiop |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 10 December 07 From: iasi ![]() |
pentru gruita2005
multumesc tare mult! am citit tot topicul si mi s-a parut interesant! a acum am alta intrebare, cum ajung la butoanele din spatele dispozitivului de pe stalpul soferului? trebuie sa desfac ceva? daca dau din fata risc sa dau si pe centura de siguranta si e mai nasol! a umblat cineva pe acolo? si cum? cum se da la o parte tapiseria din acea zona? |
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Uite aici cum se desface. Bafta!
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo II
- MM 05 PMD
1997, 1.6 16V, 90CP
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am tot cautat topicuri despre centura de siguranta, cu care am o problema de cand am luat masina, problema pe care nu am reusit sa o rezolv nici pana acum.
Descrierea problemei: a devenit deja regula ca in zilele calde (probabil undeva peste 26 de grade celsius) atunci cand imi pun centura (cea de la sofer) senzorul din bord nu mai sesizeaza acest lucru si ma bipaie continuu, ca si cand as merge cu centura nepusa. In zilele cu temperaturi mai scazute si iarna nu se intampla acest lucru. In zilele cu temperaturi "la limita" adica undeva pe la 24-26 grade celsius, se intampla astfel: daca pun centura martorul din bord nu o vede insa cand plec de pe loc (cu un demaraj mai sprinten) martorul se stinge, vede centura pusa. Cand franez, iar pierde contactul si martorul se aprinde ca si cand mi-as fi scos centura. Am rugamintea sa ma indrumati sau sa furnizati ceva documentatie pentru a cauta contactele defecte de la clipsul de langa scaun (la cotiera) si pana la martorul din bord. Personal, banuiesc ca nu clipsul centurii are probleme, ci mai degraba un alt contact din scaunul soferului (unde am auzit ca ar fi plasat un senzor de greutate) - de unde teoria mea cu contactul care apare si dispare in zilele cu temperaturi medii. Cand demarez, ma afund mai tare in scaun si deci apas mai bine pe vreun contact... cand franez, ma ridic din scaun si ... ati inteles ideea. Sper ca nu e o aberatie aceasta teorie - astept sfaturi. Multumiri anticipate. |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
desfa clipsul centuri si curata contactorul, si verifica mufa sub scaun.
|
--------------------
Renault
Megane
- HR-10-xxx
2013 1.6 dci Bose Edition
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc, insa asta nu ma ajuta, astept ceva pasi mai precisi, scheme sau poze... nu stiu cum sau de unde sa desfac clipsul sau mufa de sub scaun si nu vreau sa stric. Mai ales ca pentru a umbla pe sub scaun... (unde e un sertar de depozitare) cred ca trebuie sa dau scaunul jos si as vrea sa stiu cum procedez cu airbagurile, ca sa nu le declansez.
|
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
uiop |
![]()
|
multumesc gruita2005!
m-am uitat pe ce mi-ai trimis, dar din pacate niciunul din cazuri nu arata cum se dasface partea de sus a centurii, din apropierea capului soferului! cred ca se poate desface la fel cum arata in partea de jos a stalpului, dar inca nu sunt sigur, mai ales ca acolo sunt si niste dispozitive de blocare a centurii! va trebui sa gasesc ceva mai amanuntit! intre timp sambata seara m-am enervat si am inceput sa tot scotocesc pe acolo! am gasit cauza zgomotului! centura trece printr-o garnitura inainte de a iesi din dispozitiv! din pacate aceasta garnitura, care este dintr-un material plastic finisat ptr a nu deteriora centura, s-a dezlipit si joaca! mai nasol e ca este foarte mic spatiul pe acolo si cred ca trebuie desfacut plasticul si probabil tapiseria ptr a ajunge mai bine la ea si probabil ca trebuie lipita, cu niste super glue pe toata suprafata ptr a fi sigur ca nu se mai desface(cel putin ptr catva timp). daca cineva stie cum se poate desface in zona respectiva sau daca cineva s-a mai intalnit cu o astfel de problema, va rog sa-mi scrieti! cum rezolv problema v-am anuntat, nu de alta, dar mai devreme sau mai tarziu probabil ca aceasta problema va mai apare si pe la alti lagunisti! |
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
uiop |
![]()
|
din pacate nu am reusit nici pana acum sa desfac partea de sus a centurii! acolo este o garnitura care joaca, dar daca i se gaseste o pozitie, atunci e ok, nu se mai misca deloc! mai dificil e ca de fiecare data cand folosesti centura, garnitura respectiva se misca!
daca a mai avut cineva o astfel de problema si/sau a rezolvat-o, sa nu ezite sa ne spuna si noua! |
--------------------
renault
laguna II 1,9 dCi
2003
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Am o intrebare. Dupa ce dau centura jos, mai nou nu se retrage singura in lacas, trebuie s-o imping eu acolo. Ce-i pot face?
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Spal-o!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Pai ma gandeam ca are ceva roata pe acolo care o trage la loc si nu mai are forta. Dar voi incerca si cu spalatul.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th August 2025 - 00:17 |