Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cablaj topit, garantie sau nu?

ac76
post 14 Oct 2009, 10:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am un Clio Symbol, fabricatie 2008, inca in termenul de garantie care a ajuns la service Dedeman in Bacau datorita unei defectiuni la sistemul electric, respectiv fum care iesea de la cablaj. Cu cateva zile mai inainte de acest incident, aceasta masina a fost in service la Dedeman pentru revizia la 45.000 km, ocazie la care s-a schimbat si un bec far pe partea stanga. Coincidenta sau nu, exact acea parte de cablaj (stanga fata) a fost cea care s-a topit.
In urma analizei efectuate de cei de acolo, s-a constatat ca am folosit o siguranta de o alta provenienta decat Renault, motiv pentru care au decis ca reparatia nu face obiectul garantiei si va trebui suportata de mine. Trebuie sa specific faptul ca siguranta cu pricina a fost masurata de cei de la service si avea exact 10 amperi ca si cea de origine Renault. Imi este greu sa accept ca faptul ca nu scria efectiv pe acea siguranta “Renault”, sa fie motivul defectiunii aparute, chiar daca, conform masuratorii efectuate, indeplinea aceeasi functie – nu foarte complexa de altfel.

Sunt curios ce parere au ceilalti useri de pe forum, daca au mai patit ceva similar si ce au facut in aceasta situatie.

--------------------
Renault Laguna - b62lbh 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
adi_ar
post 14 Oct 2009, 11:18
Post #2

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

O problema similara:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=400...ndpost&p=502430

O siguranta nu poate determina topirea cablajului ci poate determina, daca este incorect calibrata si nu se arde, in situatia topirii izolatiei, incendierea.
Cred, mai degraba, ca nu aste vorba de o problema de garantie Renault ci o incorecta fixare a conectorului, cu ocazia schimbarii becului, adica o eroare a celui care a facut operatia.
Un contact "slabit" produce incalzirea papucului si in continuare incalzirea firului. In cazul unui scurtcircuit, topirea izolatiei se produce "la mijlocul" firului.
Ar fi interesanta o fotografie, pentru a vedea mai exact unde s-a topit izolatia.

Nota:
Siguranta nu poate fi "masurata"! Se poate face un test "de ardere" utilizand o sursa de curent controlat dar nu se poate masura decat faptul ca este intrerupta (ceea ce se si vede).

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
vallixx
post 15 Oct 2009, 08:34
Post #3

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

Problema interesanta este de ce ai schimbat siguranta originala ?
Daca instalatia de lumini functiona corespunzator, iar tu nu ai pus alte becuri sau nu ai adaugat niciun consumator in plus, atunci siguranta originala nu avea de ce se cedeze.
De aici trebuia inceput cu "cercetari". Ce anume a determinat siguranta originala sa se arda?

Referitor la siguranta ta, daca ea are aceesi valoare cu cea originala, atunci poate sa scrie pe ea si Renault, Reno, Futachi, Xiang Ping, sau orice altceva vrei tu.
Da-te la ei, asta nu-i un motiv sa-ti respinga garantia, singura treaba insa care ramane este ca ceva era nasol de la inceput daca ti s-a ars siguranta originala.
Dar asta DOAR daca tu nu ai modificat in niciun fel, instalatia originala a masinii.

Pai asta ce ar insemna, ca daca mi se arde un bec de faza scurta iar eu pun altul cu aceleasi specificatii ( H7, 55W, temp. max. 200grade) , dar nu e OSRAM-ul NO LIGHT original icon_mrgreen.gif si e alta marca, ex. Philips, inseamna ca pierd garantia???
Asta e vrajeala pe fata !

P.S. Hellcat....HEEELLLPPP !!

This post has been edited by vallixx: 15 Oct 2009, 08:41

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 15:48
Dacia