Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Volanta, Simpla sau dubla?

fiul
post 13 Oct 2009, 12:16
Post #1

Membru

Group: Members

Salut! Fratilor, volanta de pe Megane I, faza 2-1.9 dti este simpla sau dubla(bi mass)? Am inteles ca daca e simpla nu trebuie schimbata impreuna cu kitul de ambreiaj. Am cautat pe forum strict aceasta informatie, dar n-am gasit. Scuze daca n-am vazut! Nu dati cu pietre! Masina tremura la plecarea de pe loc doar pana salt complet pedala de mbreiaj, dupa aia nu mai face in nicio treapta. In rest nu bate nimic, nu caraie, motorul trage
S-auzim numai de bine!

--------------------
Renault Megane 2001-1.9dti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
IRONICK
post 13 Oct 2009, 12:40
Post #2

-

From: Romania

Ai vrea tu sa ai volanta bimasica. De fapt nu ai vrea, ca au cazut pe capete la vw.

PS Si nu mai folosi "fratilor".

This post has been edited by IRONICK: 13 Oct 2009, 12:42

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
fiul
post 13 Oct 2009, 14:11
Post #3

Membru

Doar vroiam sa stiu de care este. Raspunsul era simplu: Ai bi mass sau nu! Putin ma intereseaza ce se intampla la VW! Oricum mersi pentru dialog.
P.S. nu stiam ca este interzis cuvantul "fratilor". Era doar o formula prieteneasca, amicala.

--------------------
+
Dodone
post 14 Oct 2009, 08:14
Post #4

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

Omul a vrut sa te ajute si sa-ti dea exemple elocvente. Iat tu sari la el si tipi... (ca asta inseamna semnul exclamarii in textul tau) . nono.gif
Vezi ca aici nu suntem pe hi5 facebook sau irc. In timp ce incercam sa ne ajutam reciproc, ne mai si respectam. Nu ne tragem de sireturi imediat.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
ligrivis
post 14 Oct 2009, 21:29
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

La motorul 1.9 dci de pe Megane 1 este volanta bimasa , iar 1.9 Dti este volanta simpla pentru ca vad ca polemica e aprinsa va atasez din manualul de reparatii sa fiti mai edificati.

Attached File(s)
Attached File  megane_1_dci_dti.doc ( 41.5k ) Number of downloads: 99

--------------------
Megane 3 Duster 3 1.6 DCI 2012 2024
+
fiul
post 15 Oct 2009, 19:03
Post #6

Membru

@ligrivis, multumesc mult pentru raspuns. Scurt si concis, exact ce vroiam sa aflu. Ca sa fiu putin offtopic, eu am intrebat ceva si am dat peste comparatii cu alte marci sau teme de lingvistica si atitudine civica. Adica eu, un fraier cu doua facultati, director de ziar si jurnalist cu peste patru sute de articole scrise, am tupeul sa ma trag de sireturi cu stimabilul forumist provenit din regiunea unde se gandeste la fel de greu cum se vorbeste. Ce sa mai vorbim de ortografie si alte reguli lingvistice. Dragul meu Dodone (mebru invidios-asa scrie, dar nu-mi dau seama pe ce ai putea fi tu invidios), cand eu luam premiul AZR pentru activitatea editoriala si publicistica, ca sa fiu IRONIK, tu te incaltai cu fesu' pe dos. Activitatea nu era pe hi5, ci in marile cotidiane romanesti.

Inca o data, multumesc pentru informatie.@ligrivis

--------------------
+
Dodone
post 17 Oct 2009, 20:18
Post #7

Off topic.
Daca ai fi ceea ce pretinzi ca esti ar fi trebuit sa cunosti un protocol de escaladare a unui conflict. Din reply-ul tau se vede ca nu cunosti nimic despre asta. Din contra, ai o atitudine gen "ba p'a ma-tii".
Numarul facultatilor absolvite in Romania zilelor noastre nu denota inteligenta absolventului. O stie orice om obisnuit de pe strada. Numarul articolelor publicate nu denota implicit si calitate.
Eu nu m-as lauda cu functia de director. Se cunoaste ca in Romania zilelor noastre mediocritatile conduc. Daca ar fi altfel ar trebui sa o ducem cu totii mult mai bine.
Reply-ul tau dovedeste ca nu esti exceptia de la regula.
Ultima data cand am luat fesul pe dos s-a intamplat in 1975, la 4 anisori. Daca ai luat atunci premiul, du-te si te lauda cu el in Coreea de Nord si vei primi reactia pe care o astepti ( ropote de aplauze, adulatii, plecaciuni cu frunte pana la genunchi, buchete de flori de la pionieri, etc.).
Ce scrie in avatarul meu e doar pentru cunoscatori. Prietenii stiu de ce...
In zona de unde sunt eu se gandeste mai greu, dar cu simt de raspundere. Si nu vorbim prea mult, ca apoi nu mai avem timp sa lucram. Dovada: Timisul e al treilea contribuabil cu impozite la bugetul de stat, dupa Cluj (alti "grei" de cap...).
Oricum, mi-e mila de subalternii tai, imi dau seama cate trebuie sa inghita.
Am terminat cu polemica. Definitiv.
On topic
La masina din semnatura ce tip de volanta este ? unsure.gif

This post has been edited by Dodone: 17 Oct 2009, 20:21

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
IRONICK
post 19 Oct 2009, 09:02
Post #8

-

From: Romania

Alea doua facultati nici macar nu sunt terminate cum se sutine.

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
cj98czh
post 19 Oct 2009, 10:28
Post #9

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(fiul @ 15 Oct 2009, 20:03)
Adica eu, un fraier cu doua facultati, director de ziar si jurnalist cu peste patru sute de articole scrise, am tupeul sa ma trag de sireturi cu stimabilul forumist provenit din regiunea unde se gandeste la fel de greu cum se vorbeste.

Inca o data, multumesc pentru informatie.@ligrivis
*

Si daca esti director de ziar, ce?? sunt destui cu functii mari si nu se lauda cu asta... asta din pacate denota altceva..... asa ca scuteste forumul de figuri din astea.... si ce sa-ti spun.... esti jurnalist..... ar trebui sa stam drepti domn' director????

Si cu regiunea.... scuteste-ma.... decat sa dai din gura si sa spui nimic asa ca tine mai bine gandesti incet dar bine.... biggrin.gif

This post has been edited by cj98czh: 19 Oct 2009, 10:29

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
b06fcn
post 20 Oct 2009, 09:22
Post #10

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Cred ca documentul postat de colegul de mai sus nu e de Megane ci de Laguna, tind sa cred ca de Laguna 1, care a avut atat motor 1,9 dci cat si dti, ca pe Megane 1 nu a venit niciodata volanta dubla masa...In momentul de fata sunt cu ambreiajul desfacut la Megane-ul dci din semnatura si nu are volanta dubla masa, ci volanta simpla.

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Dodone
post 21 Oct 2009, 17:36
Post #11

Atunci e f. probabil ca si la masina mea sa fie tot volanta simpla. Merci de ajutor. smile.gif

--------------------
+
b06fcn
post 22 Oct 2009, 07:49
Post #12

DOCTOR

Mai mult ca sigur ca este volanta simpla, volanta dubla masa vine pe masinile cu cutie in 6...Ma bate gandul sa fac la mine asemenea modificare, sa vad daca merge...

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
ligrivis
post 13 Nov 2009, 21:36
Post #13

Membru autentic

Este manualul de reparatii de la Megane 1 poate ar fi mai bine sa intrebati la reprezentanta, acesta este manualul: Revue Technique Automobile - Renault Mégane Diesel 1999.pdf

This post has been edited by ligrivis: 13 Nov 2009, 21:42

--------------------
+
b06fcn
post 14 Nov 2009, 10:26
Post #14

DOCTOR

RTA nu este foarte fiabila in ceea ce priveste informatiile. Haynes este ceva mai fiabil si acolo nu se face nici o referire la volanta dubla masa. Si daca RTA de care zici este din 1999, mai mult ca sigur ca se refera la Megane faza 1, care nu a avut volanta bimasa si nici motoare dci. Informatia data de mine este sigura, pentru ca am avut masina desfacua si am vazut exact ce volanta are.

--------------------
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
ligrivis
post 15 Nov 2009, 20:56
Post #15

Membru autentic

Cartea se numeste : Etude technique et pratique des Renault Megane et Scenic phase 2 Diesel 1.9 D - 1.9 dTi - 1.9 dCiBerlines - Break - Coupe (depuis 3199)Monospace Scenic (depuis 8199).
In nici un caz nu este vorba de Laguna sau alte marci.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 16:46
Dacia