Cum calculati consumul de benzina, Trebuie sa aiba ph2 computer de bord?
![]() ![]() ![]() |
Cum calculati consumul de benzina, Trebuie sa aiba ph2 computer de bord?
jevelson |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 12 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna I 1,6 16V
2000
|
|||
laguna.initiale |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 2 September 09 From: Timisoara ![]() |
Salut,
Laguna mea tot ph2 din 99 anul fabricatiei si prima inmatriculare in 2000, are computer de bord care arata consumul, atat consumul instantaneu (la o viteza >= 25 Km/h) cat si media consumului la 100 Km (mai este o pozitie: trip - care arata km parcursi si consumul pt acei km). Daca am inteles eu bine, nu sti daca are computer de bord si deci nici de unde se afiseaza aceste informatii. - Laguna 1 ph2 Initiale - are (sau cel putin a mea are). - de pe comanda (maneta) de la stergator parbriz (din dreapta soferului) ar trebui sa ai un buton in capatul ei (la fel ca si claxonul), cu ... (3) puncte desenate pe el. Apasand succesiv se comuta intre diferite moduri de afisare. Afisarea se face pe LCD-ul din bord, unde arata si km masinii. |
--------------------
Renault
Laguna I ph2 Initiale
2000
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Cand sare piedica, e full. Asta daca nu ai problema la alimentare
![]() Plin la plin se face si dupa 100 km, nu doar dupa ce e gol rezervoru. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
In functie de echipare laguna 1 ph2 are computer de bord. Am atasat o poza cu display-ul computerului de bord, dc la tine e la fel inseamna ca ai, dc e mai mic ca lungime e doar pt afisaj kilometrii.
Attached thumbnail(s) Image0065.jpg ( Size: 250.89k ) Number of downloads: 1430 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
jevelson |
![]()
|
QUOTE(maister_dm @ 8 Sep 2009, 16:02) Cand sare piedica, e full. Asta daca nu ai problema la alimentare ![]() Plin la plin se face si dupa 100 km, nu doar dupa ce e gol rezervoru. In postul initial am spus ca am ceva probleme (din cate am mai vazut pe forum, cineva a avut ceva identic din cauza unei garnituri, masina fiind lovita in zona rezervorului, ....este undeva pe aici un post pe aceasta tema). Iar faptul ca imi sare piedica si apoi daca mai insist mai intra inca cca 25-30L, ma face sa cred ca nu e chiar plin.... nu ![]() @laguna.initiate @bogdyMND Multumesc de informatii....dupa ce plec de la servici am sa verific. This post has been edited by jevelson: 9 Sep 2009, 08:15 |
--------------------
Renault
Laguna I 1,6 16V
2000
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
da, era unu cu problema asta. EU
![]() Dar la mine intra maxim 1 litru la foc continuu, si pe urma cu taraita. Aia problema adevarata ![]() Incearca sa mergi pana ti se aprinde beculetul de "empty" si pe urma fa-i alimentare si vezi cat intra din punctul respectiv. E ciudat ce zici tu acolo.. foarte ciudat. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
jevelson |
![]()
|
Nu am rezistat si am mers sa verific la masina. Din pacate, nu am computer de bord. Pe display am doar kilometrajul (e mai mic si capetele rotunde, nu patratoase), iar pe maneta de la stergator nu mai am nimic in capat. Am apasat,poate apare ceva atunci...dar ...degeaba. Deci nu am computer de bord. Naspa....
![]() ![]() ![]() Poate parea cam stupid ....dar acum mai poate fi montat computer de bord (la reprezentanta reno)? .... ![]() Chiar imi place lagunita mea....si chiar mi-as dori sa o dotez cu un computer de bord..... ![]() This post has been edited by jevelson: 9 Sep 2009, 10:49 |
--------------------
Renault
Laguna I 1,6 16V
2000
|
|
laguna.initiale |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 2 September 09 From: Timisoara ![]() |
Hmm... nu stiu daca se poate pentru ca problema nu tine doar de computer de bord, mai sunt si senzorii care fac acele masuratori.
Daca se poate, sigur trebuie sa schimbi si bordul si sa pui bord ca al lui bogdyMND. Pe de alta parte, poate e posibil... de ex. am mai auzit de renault twingo (o versiune anume care avea computer de bord), la care nu ii afisa decat kilometri si trip, dar avea toti senzori montati inclusiv cei de consum si daca punea testerul pe ea, ii arata mult mai multe informatii. Deci poate e posibil sa ai si tu senzori montati chiar daca nu ai computer. Oricum doar cei de la reprezentanta pot sa iti spuna sigur daca se poate sau nu. Oricum ar trebui intrebat la mai multe reprezentante, pt ca sunt reprezentante care spun ca nu se poate face o anumita treaba si altele care o fac fara probleme (a se vedea schimbarea limbii la computerul de bord cu sinteza vocala). Chiar daca se poate, eu zic ca e o treaba destul de complicata. Spor... |
--------------------
Renault
Laguna I ph2 Initiale
2000
|
|
lag_ph |
![]()
|
Complicata.. si scumpa. Si pentru ce? Pentru a afla consumul?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(laguna.initiale @ 9 Sep 2009, 12:31) Oricum doar cei de la reprezentanta pot sa iti spuna sigur daca se poate sau nu. Oricum ar trebui intrebat la mai multe reprezentante, pt ca sunt reprezentante care spun ca nu se poate face o anumita treaba si altele care o fac fara probleme (a se vedea schimbarea limbii la computerul de bord cu sinteza vocala). Exact. Ai pus punctul pe I. Iti spun eu ca trebuie dusa munca de convingere cu unii, pentru ca le e mult mai usor sa faca revizii, decat sa-si bata capul. Sa vezi ce dolce far niente e prin service-uri Renault. Din 10 mecanici, 4 sint la tigara (dar totusi e bine ca nu le da voie sa fumeze in service, ii scoate afara), 2 la cafea sau automatele din sala de asteptare si 2 trag mata de coada pe la receptie sau piese de schimb. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
jevelson |
![]()
|
Legat de reprezentanta, ai mare dreptate. In iulie am fost la ei pt ca nu imi mergea A/C decat la treapta 4 (2 si 3 nu); au tinut-o 2 ore jumatate timp in care a stat cineva pe langa ea sa lucreze mai putin de jumatate din timp.... asa ca ....
Multumesc pentru sfaturi, am sa incerc sa morbesc pe acolo, sa vad in ce toane ii gasesc ....si ce pret estimativ imi dau .... |
--------------------
Renault
Laguna I 1,6 16V
2000
|
|
ionutzcioby |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 19 August 09 ![]() |
Trebuie resetat kilometrajul mic, cel din mijlocul bordului (apesi acel buton), ii faci plinul cu kilometrajul la 0 si mergi pana pe rosu ,sau la un anumit numar de km faci plinul din nou, si vezi cat ai consumat.
Formula este: imparti litrii consumati la numarul de km care ii indica kilometrajul mic si rezultatul il inmultesti cu 100. Ex: (143/2200)*100=6.5 l/100km ![]() |
--------------------
renault
laguna
1999
- cs 05 rcm
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Litru, litri
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
ionutzcioby |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 19 August 09 ![]() |
ooooooooooopssss :
![]() |
--------------------
renault
laguna
1999
- cs 05 rcm
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
nici eu nu am cb...dar m-am uitat la consum cu DDTúl (programul, nu praful de exterminat furnici al bunicii), si am tras niste concluzii referitor la ce turatie e mai bine sa schimb, cum consuma la cald, la rece...relevant e cat apesi pedala.daca apesi tare >12 in oras.daca o apesi moderat>9-10, in functie de aglomeratie.
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Acum sa vedeti voi cum calculez consumul... Am consumat 64.3 litri din rezervor si mai am de facut un drum de 15 km. Wish me luck.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Tu ai CB, ha?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Nu m-am plimbat mult. De ce zici asta ? Si da, am CB. De ce ? Stiu ca ultima data am pus 65.7, din care am consumat 64.3. Dar cred ca ma duc sa umplu inainte de a pleca. Nu as vrea sa bag mizerie in injectoare si pe unde naiba mai trece benzina.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Daca ai zis exact cat ai consumat... Numa pe CB iti poate aparea asa, la fix
![]() Un plin consumat in vreo 3 saptamani - adica vreo 600 km de oras, estimez eu. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
lag_ph |
![]()
|
~11% ... ? Daca a mers domol, a scos. Dar vom afla, direct de la sursa
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Sursa zice asa: Ma urc in masina, sa plec, dau la demaror: nimic. Dau si dau si dau si dau, nimic. Nu venea benzina cand puneam contactul. Am oprit cu masina inclinata pe dreapta, s-ar putea ca pompa sa fie pe stanga. Asa ca am fost la benzinarie, am cumparat o canistra de 5l (63 lei)
![]() Consumul mediu in oras e 11.4 - 11.5. Cu un plin (si dupa cum se vede mai sus, cam merg de la un plin la altul) merg cam 565 - 575 km in oras. |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Nu e mai simplu sa iei un pet (sticla) de apa (de exemplu), o tai pe juma si iti improvizezi o palnie?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
lag_ph |
![]()
|
La fisa are 10,un pic... daca se chinuie un pic, scoate 11.
Daca merge in tr.2 cu 60-70 in oras, mai greu ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
cu un plin de 66 litri fac 450-500 km in oras, chinuita, birjarita, cu clima la maximum
in afara a scos 8,4 cam in aceleasi conditii. 140 KMH, clima, 4 oameni, bagaje Asta cu motorul cel nou |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Naaahhh... Cat poate costa o palnie ? Am vazut din aia, cu furtun flexibil, care intra inauntru. Cu PET-ul reusesc doar sa dau jumate pe mine si pe jos. Mie mi-e de canistra. Am luat-o de la o benzinarie si nu m-a ajutat. Daca o luam azi de la un supermarket, precis o luam la juma de pret. Chiar o sa ma uit. Masina e in continuare out of fuel. Urati-mi success in pelegrinarile si actiunile mele.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Borsec - minerala. Are gatul lung
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
ricochet2 |
![]()
|
Ma duc sa cumpar un Borsec
![]() |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
Dar pana sa platesti sticla, du-te cu ea la masina, incerca sa vezi cat intra in gaura de alimentare si daca e buna, platesti sticla, bei apa si pui carburant
![]() Daca nu e buna, o dai inapoi la magazin, cu tot cu mireasma de benzina. Nu te speria ca ar putea intra si ceva apa in rezervor. Oricum, motorul functioneaza pe baza de amestec de apa cu benzina ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 07:29 |