Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cantitate scurgere condens a/c

kleobo
post 17 Aug 2009, 21:58
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Din experienta voastra, care este cantitatea normala a scurgerii condensului a/c, dupa oprirea masinii?
Intrebarea mea este urmare a doua situatii, prima in care durata calatoriei a fost de peste o ora, iar condensul scurs a creat o pata de 10 cm diametru, iar a doua dupa un drum de 30 min, in care condensul scurs, desi tot picatura cu picatura, a fost mai abundent, balta chiar, care s-a scurs pe sub masina, inafara rotii dreapta fata, inca 30-40 cm.
A/C (nu clima) functioneaza normal, racirea fiind evidenta.
Si inca o intrebare, unde este localizat precis furtunul prin care are loc aceasta scurgere, sub masina? In partea din dreapta a masinii (stanga, daca se priveste din fata masina) pe axul rotii, la 20 cm de roata dreapta fata?

Multumesc!

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 18 Aug 2009, 08:43
Post #2

Membru autentic

From: Pitesti

Cantitatea aia depinde de nivelul de umiditate din atmosfera , care nu e niciodata la fel si de numarul de persoane aflate in masina precum si viteza de recirculare a aerului-turatie aeroterma . Sub masina curge apa eliminata din aerul care se vehiculeaza prin masina -ce spui tu in primul caz- si apa care condenseaza pe conductele instalatiei din compartimentul motor-ce spui tu in al doilea caz si care curge cam pe unde apuca dupa cum e inclinat terenul.

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
kleobo
post 18 Aug 2009, 18:44
Post #3

Membru incepator

Astazi am prins un alt Symbol dci si m-am uitat cu atentie: condensul se scurge prin locul indicat de mine mai sus, iar cantitatea a fost mai mica, similar primei mele situatii, picaturi care au creat o pata 10cm diametru. Amicul meu chiar a ras, spunand ca si el ar dori sa aiba balta sub masina, numai sa-i raceasca ca lumea a/c-ul (masina e din 2005, si nici in treapta 3/4 de ventilatie nu racoreste la fel cum era noua in treptele 1/2).

--------------------
Renault Clio Symbol 2007
+
Relu11
post 19 Aug 2009, 10:06
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Amicul tau ar trebui sa mearga la service sa dea 150 - 200 lei pentru reumplerea instalatiei cu freon si o sa ii raceasca ca in prima zi. Ca idee in manual scrie ca se face verificarea instalatiei de AC la 4 ani

This post has been edited by Relu11: 19 Aug 2009, 10:06

--------------------
. . .
+
Un_dus
post 19 Aug 2009, 13:17
Post #5

Membru

From: Bucuresti

Ca un utilizator intens al AC-ului iti spun ca poate face o balta si mai mare.
Ideea e sa fie apa si nu alte lichide alea masinii, in rest numai de bine (eu am climatronic si cand merge la maxim lasa balta dupa 3 minute de stationare asa ca stai linistit)
Cu timpul scade balta, dar scade si eficienta AC-ului (de exemplu pe fiatul punto pe care il am de la servici, cand dau drumu la ac scoate un fel de.. aburi)

--------------------
Renault Symbol - B xx xxx 2008, 1.5 DcI, Fidji
10 km - 28.07.2008
10.000 km - 16.01.2009
15.000 km - 05.05.2009
30.000 km - 16.01.2010
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 17:48
Dacia