Zgomot rulare, Sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Zgomot rulare, Sfaturi
smiley199 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 6 August 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2000
|
|||
otiliamit |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 July 09 ![]() |
Si eu am acelasi model de masina 1.9 DTI 2000. Am si eu o problema asemanatoare, se aude un zgomot in timpul mersului in vitezele 3 si 4, parca si 5 mai nou. Nu stiu daca avem aceasi problema, nu am fost atenta daca se mai aude in viraj. In cazul meu am inteles ca sunt sanse mari sa fie ceva la cutia de viteze (schimb ulei cutie). Sambata am prog la service. O sa revin cu un mesaj, poate te va ajuta si pe tine, pt ca mie imi par asemanatoare problemele.
|
--------------------
Renault
Megane I
2000 1.9 DTI
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Zgomotul asta il ai si cand stai pe loc(accelerand, se simte vibratia in caroserie) ?
Daca da, atunci poate fi de la un suport de motor/cutie/toba, care e rupt si face ca vibratiile sa se simta mai tare. Daca nu are legatura cu turatia motorului, atunci este sigur un rulment de la o roata. |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
smiley199 - unul din rulmentii de pe fata isi da sfarsitul... identifica-l si schimba-l de urgenta..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
Daca nu se aude acel zgomot cand stai pe loc la turatie mai mare, ci numai in mers, cu siguranta e un rulment pe fata. Il detectezi rapid care e, ridici fiecare roata si invarti de ea. Care scoate un zgomot mai pronuntat la invartire acolo e buba cu rulmentul. E cam 140 - 180 de lei bucata(astea mai bune), ca gasesti si la 80 dar nu-i recomandat sa-ti iei de-ala.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6e Classic/Megane 2.2 1.6, 16v Dynamique
- 1998 / 2007
|
|
Roby_B |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 45 Joined: 21 March 09 ![]() |
Apropo de rulmenti, am si eu o nedumerire! Acum vreo 2 luni se auzea si la mine un zgomot la rulare in mers, undeva pe partea dreapta, in spate. Am fost la Autocobalcescu si mi-au zis ca intr-adevar e rulmentul de pe dreapta spate. Problema e ca la momentul respectiv mi-au spus ca rulmentul vine cu tot cu disc, iar discul vine la set cu celalalt disc, si ca nu se poate schimba doar rulmentul, ca e integrat in disc (ceva de genul asta). Asa ca am schimbat ambele discuri pe spate.
Intrebarea e ... m-au fraierit? |
--------------------
Renault
Megane Break 1,9 dCi
2003
|
|
smiley199 |
![]()
|
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Am trecut si pe la reprezentanta la renault si fara sa se uite la ea (era sfarsitul programului) mi-au spus ca e vreun rulment. Nu are legatura cu turatia motorului. Pe loc nu se aude, doar cand trec de 40km/h si intensitatea creste odata cu viteza nefiind influentata de turatia motorului.
Ma gandesc ca din moment ce dispare cand virez ar trebui sa aiba legatura cu rotile directoare adica cele de pe fata. Dar voi urca masina pe elevator si am sa le incerc pe toate. Imi poate spune cineva de unde pot gasi rulmenti si ce firma sunt? Eu am inteles ca cei de la SKF sunt cei mai buni. Un magazin de unde as putea comanda piesa daca stiti ca ma gandesc ca la renault imi baga un pret triplu. O seara placuta va doresc! |
--------------------
Renault
Megane
2000
|
|
Shafu |
![]()
|
![]() SHĂFU' Group: Members Posts: 777 Joined: 19 April 07 From: Iași ![]() |
autokarma - ai si reducere pentru comezi on-line
|
--------------------
Renault
Megane Clasic
2001 1.6 16v
|
|
MirceaVio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 15 October 08 From: Oradea ![]() |
QUOTE Apropo de rulmenti, am si eu o nedumerire! Acum vreo 2 luni se auzea si la mine un zgomot la rulare in mers, undeva pe partea dreapta, in spate. Am fost la Autocobalcescu si mi-au zis ca intr-adevar e rulmentul de pe dreapta spate. Problema e ca la momentul respectiv mi-au spus ca rulmentul vine cu tot cu disc, iar discul vine la set cu celalalt disc, si ca nu se poate schimba doar rulmentul, ca e integrat in disc (ceva de genul asta). Asa ca am schimbat ambele discuri pe spate. Cu siguranta te-au cam fraierit. Ma indoiesc ca ar putea fi asa cum au zis ei. Mai nou o sa zica astia de pe la service-uri ca nu poti schimba bujiile fara sa-ti iei motorul cu ele atasate. ![]() |
--------------------
Renault
- 1998 / 2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Roby_B - nu te-au fraierit... asa este sistemul la cele cu discuri pe spate... adica la break si coupe... discul vine cu tot cu rulment... nu se pot comanda separat.. si este destul de scump...
Si inca o data, da, au dreptate... discurile de frana nu se schimba decat in pereche si cu tot cu placutele de frana... deci stai linistit nu ai luat teapa ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MirceaVio |
![]()
|
Greseala mea si scuzele de rigoare, dar mi se pare absurda chestia asta.
Scuze inca o data. |
--------------------
Renault
- 1998 / 2007
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Felicitari, ai avut puterea sa recunosti ca ai gresit si ti-ai cerut scuze.
![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
smiley199 |
![]()
|
Am rezolvat problema. Rulmentul de la roata dreapta spate a trebuit schimbat. Multumesc pentru sfaturi. Cred ca topicul se poate inchide.
|
--------------------
Renault
Megane
2000
|
|
Roby_B |
![]()
|
Multumesc frumos si eu!
![]() |
--------------------
Renault
Megane Break 1,9 dCi
2003
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
la mine cand virez drepata de volan se aude ceva la roata stanga de pe fata....in rest nu aud nimica....e tot rulmentul? si stie cinva cum sa il caut pe net...rulment...
This post has been edited by Vallybz: 10 Aug 2009, 08:10 |
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
Coupe 1999 K4M-A7-00
- BZ 87 BVM
|
|
mojorisin |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 24 July 07 ![]() |
Chiar ieri , eram cu cineva cu un Megane II si cand invartea volanul la maxim inspre dreapta, se auzeau 2-3 pacanituri in partea stanga a masinii. Stie cineva ce poate fi ?
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 107 cai alerti
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Pacaniturile pot fi de la planetara, care poate fi uzata sau de la servodirectie.
|
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Roby_B |
![]()
|
Si eu zic la fel. Daca pacaniturile se aud cand virezi maxim, dar stand pe loc, probabil ca e servodirectia. Daca pacaniturile se aud cand vrei sa pleci de pe loc, cu viraj maxim luat, cel mai probabil e planetara.
De asemenea, daca e planetara e posibil sa auzi acele pacanituri si la curbe foarte stranse, dar pe care vrei sa le iei in forta. |
--------------------
Renault
Megane Break 1,9 dCi
2003
|
|
cj98czh |
![]()
|
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
flaviu_n |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 408 Joined: 14 February 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
sa fie oare tot un rulment si in cazul meu: cand e incarcata pe spate (2-3 pers) se aud, tot asa, niste batai, parca ar fi ceva desfacut sub spate? Sesizabil in special pe drumurile cu gropite/gropi/cratere...
ps. sa aiba legatura cu Bieleta G si cuzinetii de la bara stabilizatoare (fata) care tre` sa-l/sa le schimb? respecte This post has been edited by flaviu_n: 13 Aug 2009, 22:43 |
--------------------
Renault
Megane
1999
- Cj26VNC Fara evenimente
[COLOR=red]Renault Megane I RXT 1.6 1,6 V[/COLOR] |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:09 |