Sofer in strainatate, Experienta sub 1 an
![]() ![]() ![]() |
Sofer in strainatate, Experienta sub 1 an
emil_t |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|||
romeo3108ro |
![]()
|
![]() Conducator de Twingo Group: Members Posts: 1.218 Joined: 4 March 06 From: Dirty Bucharest ![]() |
din cate stiu eu asa este si afara
|
--------------------
i help
if
i can Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH Twingo 1.2 16 ventricole ex angajat renou :)) Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana |
|
emil_t |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca iei un sofer "cu ani" in masina, nu ai nici un fel de probleme.
Unde vrei sa mergi? ![]() This post has been edited by tudor.: 1 Aug 2009, 22:50 |
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(emil_t @ 1 Aug 2009, 15:22) Din cate stiu din legislatia romana nu ai voie sa iesi din tara daca ai carnet de mai putin de un an de zile. Dar, este vreo lege de exemplu in Ungaria, Cehia, Germania, Franta, Elvetia, Austria si Anglia sa reglementeze ca soferii din orice alt stat din EU sa nu aiba voie sa circule daca nu au carnetul de mai mult de un an de zile ? eu nu stiu sa existe la noi vreun articol de lege care sa interzica strainilor care au permis de mai putin de 1 an de zile sa conduca masini pe drumurile patriei. |
-------------------- |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Deci nu pot sa ma duc in BG, nu?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi tu să ne zici, că doar se presupune că ai codul rutier proaspăt în memorie...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
nenestean |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 22 October 08 From: Sighetu Marmatiei ![]() |
poti merge oriunde
![]() la doar doua saptamani dupa ce luasem permisul am si iesit din tara ....... doar de curiozitate....ca vroiam sa vad de ma lasa vamesii sa ies. nu au nici o treaba....nu te amendeaza nimeni ![]() calatorie placuta ![]() This post has been edited by nenestean: 2 Aug 2009, 21:37 |
--------------------
Dacia
solenza
2004 / motor 1.4
- MM 05 VFP Pe drumul cel bun !!
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
PS. Nu el a intrebat idiotenia aia.
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(Iulikk @ 2 Aug 2009, 22:39) Nu prea scrie nimic despre asta. PS: se presupune ca tu ar trebui sa il cunosti la fel de bine ca mine. Se presupune că dacă ȘTII că ”nu prea scrie nimic de asta” nu pui întrebări aiurite... QUOTE(Iulikk @ 2 Aug 2009, 16:06) Codul Rutier valabil în România NU POATE REGLEMENTA CIRCULAȚIA RUTIERĂ DIN ALT STAT. This post has been edited by MAERSK: 2 Aug 2009, 21:56 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
nu e de mirare ca stirile in marea lor majoritate sunt despre accidente rutiere grave.macar faceti-le strainezilor un pustiu de bine si mai invatati pe acasa cu volanul
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
unii invata la scoala de soferi, daca un incepator poate conduce in Romania unde e cel mai riscant, in tarile civilizate nu o sa aiba nici o problema, si o sa-i fie mai usor daca nu din cauza drumurilor, din cauza comportamentului celorlalti soferi pe care romanii nu o vor avea niciodata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
emil_t |
![]()
|
QUOTE(nenestean @ 2 Aug 2009, 22:36) poti merge oriunde ![]() la doar doua saptamani dupa ce luasem permisul am si iesit din tara ....... doar de curiozitate....ca vroiam sa vad de ma lasa vamesii sa ies. nu au nici o treaba....nu te amendeaza nimeni ![]() calatorie placuta ![]() mersi Ideea e sa nu te opreasca nea militianu in vest si sa-ti trazneasca vreo amenda sau ceva, ca teoretic oricine are permis este atestat ca cunoastele minimul teoretic si practic de siguranta rutiera, care e realitatea acuma nu conteaza. |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Eu as trage o privire pe site-ul ministerului afacerilor externe (www.mae.ro daca nu ma insel), au acolo pentru sfaturi pentru cetatenii romani care calatoresc in afara, pentru fiecare stat in parte.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
eu unul n-am auzit de nicio prevedere in legatura cu iesitul din tara cu masina, avand permis recent luat.clar de exemplu in cehia unde locuiesc si unde a trebuit sa dau examen pentru companie(politica lor)sa le dovedesc ca pot conduce masina lor nu exista prevederea. pe langa absurdul ei, ingradeste si dreptul la libertatea de miscare a individului, drept inalienabil parca...ma rog.sunt curios daca e vreo astfel de prevedere care sa violeze pe langa ce e mai sus si dreptul de a folosi bunuri ce imi sunt incredintate sau le detin, tinand cont ca sunt in acord cu legea(avand permisul)
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
era un zvon cu asta mai demult, cred ca il facusera parintii ca sa nu-i lase pe copii cu masina la bulgari
![]() Maresk are dreptate, codul rutier din romania nu poate reglementa circulatia in alte state. de asemenea, nu poate sa iti intrezica iesirea din tara, pt ca se bate cu codul vamal. deci pana la vama ai ajuns. acum, intri dincolo. nu au de ce sa nu te lase, deci ai trecut si de vama si te plimbi pe strazile din strainatate. din moment ce cetatenii de acolo pot sa circule cu permisul luat de mai putin de un an, poti si tu! doar ca, e bine sa stii ce restrictii au ei, ca la noi e doar mamaliga si viteza in afara, poate in alte parti trebuie sa ai caciula de bufon, sau o caprioara pe plafon ![]() |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
eu tin minte totusi ca exista, cu mult timp in urma, o prevedere prin regulamentul de circulatie, care interzicea celor ce detineau de mai putin de 1 an permisul sa iasa din tara la volan. dar am senzatia ca s-a scos prevederea asta.
Marian66, nu cred ca argumentatia ta e valida. codul vamal nu e singura lege aplicabila pe teritoriul romaniei. |
-------------------- |
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Eu conditia asta de minim 1 an vechime am vazut-o doar la societatile de leasing sau cele de inchirieri auto. Nu am auzit sa fie stipulata in vreo lege.
Acum...daca ar fi ceva asemanator in legislatia celorlalte state europene, atunci ma gandesc ca ar trebui sa fie si la noi - ati vazut vreun articol care sa se refere la vechimea permisului pentru cetatenii straini care intra pe teritoriul Romaniei? ![]() Eu unul nu am auzit...si daca ma gandesc la principiul liberei circulatii...nici nu cred ca poate exista asa ceva, in ideea de LEGE. Ar fi arbitrara si neconforma cu Constitutia Europeana. Doar o parere, nu dati cu parul ![]() |
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(argon @ 3 Aug 2009, 07:58) unii invata la scoala de soferi, daca un incepator poate conduce in Romania unde e cel mai riscant, in tarile civilizate nu o sa aiba nici o problema, si o sa-i fie mai usor daca nu din cauza drumurilor, din cauza comportamentului celorlalti soferi pe care romanii nu o vor avea niciodata. ![]() Ideea e corecta, da exprimarea e de bula. Bai nene, n-am vazut in viata mea asa ceva!!! Discutati de doua zile, da nu-i trece nimanui prin capatana sa citeasca ce scrie-n "regulamentul de aplicare"... Si nu-s decat vreo trei propozitii clare. "Soferul cu mai putin de un an vechime n-are voie sa faca cutare, cutare si cutare..." Sunt curios cat o sa va mai dati cu presupusu'. BLEAH!!! |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Mult...poate ne arati tu unde scrie Victoras
![]() Am tot cautat in RA...n-am gasit decat asta: Art. 149. – (1) Conducatorul de autovehicul sau tramvai cu o vechime mai mica de un an de la data obtinerii permisului de conducere are obligatia de a aplica semnul distinctiv sub forma unui disc de culoare galbena, cu diametrul de 100 mm, care are în centru semnul exclamarii, de culoare neagra, cu lungimea de 60 mm si diametrul punctului de 10 mm, dupa cum urmeaza: .... (2) Conducatorului de vehicul prevazut la alin.(1) îi este interzis: a) sa conduca autovehicule care transporta marfuri sau produse periculoase; ![]() c) sa conduca vehicule destinate transportului public de persoane, inclusiv în regim de taxi. So...unde scrie ca n-are voie? This post has been edited by Madriann: 3 Aug 2009, 17:36 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Poate-mi arati tu unde am scris eu ca scrie ca n-ai voie, sau ca ai.
![]() This post has been edited by Victoras2001: 3 Aug 2009, 21:28 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(Smiley @ 3 Aug 2009, 16:30) Marian66, nu cred ca argumentatia ta e valida. codul vamal nu e singura lege aplicabila pe teritoriul romaniei. dar cred ca e singura lege care reglementeaza ce se petrece prin vama, si implicit, in ce conditii poti sa iesi din tara. pai in sistemul juridic romanesc, nu tot ce nu e interzis e permis? adica, daca nu e o lege care spune ca nu ai voie sa mergi in maini pe trotuar, inseamna ca ai voie, nu? bineinteles, cat timp nu se intretaie cu alta lege, la dinala gen pui in pericol pe cineva, sau ceva de genul |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Eu zic ca poti sa iesi din tara la volanul unei masini fara probleme(daca nu ai permisul de un an).Nu te intreaba nimeni in vama de cat timp ai permisul.Pe vamesi ii intereseaza ce ai in porbagaj(cu sau fara eticheta)
Cat despre soferii din alte tari....fugiti de italieni ca de drak.Aia isi obtin permisul inainte sa invete sa tina volanul drept.Nu exagerez cu nimic.60% dintre soferii italieni nu sunt in stare sa abordeze o curba(a nu se citi cu"r"va) fara sa incalce linia de mijloc.Unde mai pui ca unii soferii cu vechime sustin ca nu este obligatoriu sa semnalizezi. @ argon te asigur ca se poate si mai rau ca in Romania. |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Victoras2001 a raspuns cel mai corect: cititi codul rutier si regulamentul de aplicare al acestuia !
Daca scrie acolo ca e interzis asa ceva (iesirea din tara cu permis sub 1 an vechime) - asta e. Daca nu scrie nimic, inseamna ca nu este interzis. In art. 149 al regulamentului de aplicare (interdictii pt. conducatorii auto cu o vechime mai mica de un an) nu scrie nimic despre iesirea din tara. Va rog, trageti singuri concluzia... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
emil_t |
![]()
|
QUOTE(Batrânul @ 4 Aug 2009, 07:58) Victoras2001 a raspuns cel mai corect: cititi codul rutier si regulamentul de aplicare al acestuia ! Daca scrie acolo ca e interzis asa ceva (iesirea din tara cu permis sub 1 an vechime) - asta e. Daca nu scrie nimic, inseamna ca nu este interzis. In art. 149 al regulamentului de aplicare (interdictii pt. conducatorii auto cu o vechime mai mica de un an) nu scrie nimic despre iesirea din tara. Va rog, trageti singuri concluzia... Eu cand am citit codul rutier acum ceva vreme, asa imi aduc aminte ca era ceva reglementare, nu sunt 100% sigur. Problema e ca evident cartea codului rutier am dat-o la cineva care avea nevoie care la randul lui a mai dat-o la altcineva si asa mai departe, de aceea nu am avut de unde citi. |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai n-aveai unde, ca n-ai internet. Daca aveai il gaseai pe siteul politiei rutiere. Aveai link in partea dreapta atat catre codul rutier cat si catre regulamentul de aplicare.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Madriann |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
emil_t |
![]()
|
QUOTE(tatabobu @ 4 Aug 2009, 11:38) Pai n-aveai unde, ca n-ai internet. Daca aveai il gaseai pe siteul politiei rutiere. Aveai link in partea dreapta atat catre codul rutier cat si catre regulamentul de aplicare. ![]() am cautat nu exista reglementare ca sofer cu mai putin de un an experienta sa nu aiba voie sa iasa din tara. Dar, este vreo lege in Ungaria, Slovacia, Germania, Franta, Olanda, Belgia, Austria si Anglia sa reglementeze ca soferii din orice alt stat din EU cu mai putin de un an experienta sa nu aiba drept de circulatie in acel stat ? m-am uitat pe siteul MAE si nu scria nimic in acest sens, mai mult ma gandesc la faptul ca m-ar putea amenda ca nu am "lamaile" lor, in anglia parca e un "L" ce trebuie sa ti-l pui pe masina. This post has been edited by emil_t: 5 Aug 2009, 00:15 |
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.463 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Dar, este vreo lege in Ungaria, Slovacia, Germania, Franta, Olanda, Belgia, Austria si Anglia sa reglementeze ca soferii din orice alt stat din EU cu mai putin de un an experienta sa nu aiba drept de circulatie in acel stat ? Nu, nu este. In tarile respective este valabil permisul de conducere din RO, indiferent de vechimea acestuia. In UK problema cea mai mare pentru noi este circulatia pe stanga... |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th May 2025 - 22:10 |