Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Trepidatie la pedala de frana

elenaelena
post 19 Jul 2009, 17:32
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am fost cu masina ( un Renault Clio Fidji diesel din 2005) la revizia de 40000 km si in cadrul reviziei am schimbat si cauciucurile pe fata si bieleta pe partea dreapta la directie. Dupa ce am plect din service am constatat ca la o viteza de peste 60 Km/ora (se simte cel mai bine) cand apas pedala de frana apare o trepidatie la pedala si un zgomot la rotile din fata. Am fost din nou la service si nu au reusit sa-i de de cap. Au schimbat si discurile crezand ca sunt ovalizate, am pus un alt set de cauciucuri pe toate rotile, au pus-o pe tester, au anulat ABS-ul etc si nimic. In final au cerut ajutor la Renault si urmeza sa merg din nou cu masina in service sa mai faca citeva teste ( sa umble din nou la ABS si evetual sa schimbe planetarele).
Rugamintea mea este ca daca cineva dintre dumneavoasrea a mai patit asa ceva sa-mi spuna si mie care este cauza.
Elena

--------------------
renault clio 2005
RENAULT CLIO FIDJI, PACK EXPRESSION, 1.5 DCI, 80 CP, 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mad_biker
post 19 Jul 2009, 23:45
Post #2

Membru autentic

From: Bacau

Zgomotul si trepidatiile apar doar la apasarea pedalei de frana? Volanul tremura cand se franeaza? Au schimbat si placutele de frana sau doar discurile? Se simte ca si cum ti-ar intra ABS-ul (adica iti arunca pedala de frana inapoi in momentul franarii)? Masina merge drept daca se iau mainile de pe volan la o viteza de 60-70 km\h? Si inca ceva, jantele au fost echilibrate dupa montarea noilor cauciucuri?

--------------------
renault clio symbol 2002 1.4 8v
+
wolfin
post 20 Jul 2009, 14:45
Post #3

Haha

From: Bucuresti

inainte de revizie avea aceste probleme?

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
blacklitmouse
post 20 Jul 2009, 17:16
Post #4

Membru autentic

From: baia mare

stai linistita cu siguranta acei mecanici ti au atins ceva senzor abs si acum ai probleme tine te de capul lor pana iti rezolva problema!si eu am avut probleme dupa ce mi au schimbat capetele de bara au atins senzorul si la fel imi facea m am intors la ei m au asigurat ca se va rezolva, dar eu banuiesc ca m au rezolvat ei pe mine fiindca sunt Romani si cred ca doar mi au sters eroarea care imi aprea la bord iar o vreme a functionat perfetc masina e drept ca nici eu nu am actionat frana foarte tare fiindca nu obisnuiesc pentru a vedea daca au 'rezolvat' asa cum ziceau iar la vreo luna a aparut din nou ohmy.gif wacko.gif abs ul se activeaza cum are el chef!deci astea sunt service urile din tarisoara noastra draga unde vine "Dorel cu ranga si ciocanu si se rezolva problema!bafta!

--------------------
renault clio - MM88LTI 2002 expression,1.5 dci
+
elenaelena
post 21 Jul 2009, 14:19
Post #5

Membru incepator

Inainte de a merge sa fac revizia masina nu a avut aceasta problema. In momentul cand apas frana apar aceste trepidatii ale pedalei.Directia este foarte buna, nu trage in nicio parte masina, nu am vibratii in volan. Am echilibrat cauciucurile si am reglat si directia.

--------------------
renault clio 2005
RENAULT CLIO FIDJI, PACK EXPRESSION, 1.5 DCI, 80 CP, 2005
+
wolfin
post 22 Jul 2009, 14:00
Post #6

Haha

From: Bucuresti

cum spunea colegul black - ABS-ul

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 22:00
Dacia