Pret Rulment Twingo, Pret Rulment Twingo
![]() ![]() ![]() |
Pret Rulment Twingo, Pret Rulment Twingo
csurlee |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 13 January 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scénic
2000, Fairway 1.4 16v
|
|||
Cipav |
![]()
|
![]() fan twingo Group: Members Posts: 103 Joined: 15 March 08 From: Avrig, Sibiu ![]() |
Salut, eu am luat pe fata de solenta, de origine (fabrica) la 90 lei, cele pe spate costa in jur de 60. Nu stiu la ce te referi prin original de twingo, din ce am observat eu preturile marcilor din comert sunt cu 20-30 de lei/bucata mai mari decat de solentza original. Am cautat si eu destul de mult inainte, am ajuns la concluzia ca nu merita, preferand sa iau ceva ce stiu sigur ca e calitate de fabrica.
|
--------------------
Renault
Twingo
Authentique 2001 8V
- SB 88 CYP
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Suna la alpadrino si da comanda ca sa vezi cat costa si pe urma compara.
Poti incerca de asemenea si la autokarma prin comanda pret. |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
csurlee |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 13 January 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
multumesc pt raspunsuri
|
--------------------
Renault
Scénic
2000, Fairway 1.4 16v
|
|
psymax |
![]()
|
![]() ................ Group: Members Posts: 93 Joined: 13 August 08 From: paradis ![]() |
daca ajungi sa cumperi de la alpadrino... inainde sa-ti faca factura mai intreaba odata pretul
![]() |
--------------------
renault
twingo
-
- -
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Original Twingo inseamna kit complet (rulment+siguranta elastica+piuta) in cutie galbena/gri cu sigla Renault la un pret de minim 170 lei.
Original Solenza inseamna acelasi kit in cutie albastra cu sigla Dacia la un pret de 85-90 lei. Daca le desfaci pentru comparatie o sa observi ca in ambele cutii se afla rulment SNR. Deci in ceea ce priveste calitatea de fabrica trageti singuri concluziile. Preturile de mai sus sunt in magazinele auto din Bucuresti pentru rulmentii fata de origine. Pentru partea din spate am preferat sa nu mai iau kit-uri de origine si am luat rulmentii SNR in punguta (absolut identici cu cei din kit-uri) la cca 43 lei achizitionati en gross de catre magazin...aveau si chinezarii/turcisme la 32 lei...omul mi-a pus pe masa toate variantele si mi-a explicat clar de unde vin diferentele de pret. As fi procedat la fel si pentru rulmentii fata, dar nu am gasit decat rulmenti fata la bucata facuti la Alexandria la cca 40 lei...asa ca am luat kit de origine de solenza si am schimbat si piulitele de la planetare. This post has been edited by tunderbird: 20 Jul 2009, 14:53 |
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
mitzabal |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 7 December 08 ![]() |
nu exista , am cumparat eu de la un magazid din hunedoara cu talonul , twingo 2002 , si pretul a fost 83lei , bine ca nu i ca la logan , rulment cu senzor de abs 350lei
![]() |
--------------------
renault
twingo
2002 mitzabak[B]
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu inteleg! Ce anume nu exista?
|
--------------------
Dacia
Dacia
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
mitzabal |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 52 Joined: 7 December 08 ![]() |
pentru twingo 2001 mi s-au oferit 2 modele de rulment cu piulita si siguranta , unul la 78 si unul la 83lei
|
--------------------
renault
twingo
2002 mitzabak[B]
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Aveti idee daca rulmentul pe spate la Megane 2 se potriveste unul de logan sau altceva mai ieftin.Cel de origine ma omoara.Costa 300 Ron
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
renotgo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 959 Joined: 10 September 07 From: Onesti ![]() |
Intreaba un mecanic sau cauta pe net dimensiunile exacte ale rulmentului , dupa care du-te la un magazin de piese si vezi care-ar fi cel mai ieftin rulment asemanator cu al tau .Ieftin nu inseamna intotdeauna si bun ...asta ai s-o vezi dupa ...
![]() |
--------------------
Laguna 3
Inițiale Paris 2.0 DCI
. 2008
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
AM mai explicat acum vreo 2 zile: pentru megane 2 nu prea aia ce sa pui decat ORIGINAL sau Aftermarket. Este vorba ca rulmentul e mai special (nu este standard) si de aia costa mai mult. Nu inteleg de ce dl shoTgunu nu vrea sa inteleaga faptul ca pana nu intreaba la un magazin - gen: Unix, elite, nu are cum sa gaseasca.
http://www.unixauto.hu/index_ro.php http://www.elitecat.cz/ Cam asta e. Cauta dupa codul masinii, anul de fabricatie, tipul caroseriei samd, si o sa gasesti. 100% o spun. Citez raspunsul pe care l-ai primit acu vreo cateva zile in urma: QUOTE Am un prieten foarte bun care are Megane 2 si a plans cand a vazut cat costa un rulment de Megane 2 (rulmentii de pe spate). Din cate stiu a cautat 2 saptamani ceva echivalent si nu a gasit (inchipuie-ti ca cei de Logan / Solenza / DSN au fost printre primele incercari). In final a cumparat o pereche aftermarket (cei originali erau mult prea scumpi) insa pentru Megane 2 - deci pe scurt sunt cam dedicati. Rulment de Logan..NICI O SANSA nu sunt la fel. Eu stiu si te inteleg ca sunt scumpi cei originali, insa asta e..vrei masina..marci banu'. ![]() Pe colegii de la sectiunea Megane / Megane II i-ai intrebat? Pe aici nu prea sunt decat Twingozauri ![]() This post has been edited by bubu782001: 24 Jul 2009, 16:21 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Mersi pentru raspuns bubu.nu vazusem raspunsul pe celalalt topic si am mai pus o data intrebarea.Am gasit pana la urma unul aftermarket pe ingaraj.ro la 120Ron.
Luni ma duc sa il ridic si o sa il pun.stiti cumva daca trebuie scule speciale sa-l scot de pe roata si sa-l montez pe celalalt? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
0ctavianus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 10 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Offtopic:
Bubule, la elite poti sa dai comanda? Adica nu e numai pentru distribuitori, persoane juridice, e si pentru persoane fizice? This post has been edited by 0ctavianus: 24 Jul 2009, 17:05 |
--------------------
Renault
Twingo
1994
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Nu stiu, insa chiar daca ar fi numai pt distribuitori, nu este greu sa cumperi pe persoana juridica apana la urma. Intreaba totusi http://www.elit.ro/ sau http://www.elit.ro/echipa/echipaf.htm - ai aici numere de telefon.
Numai bine. This post has been edited by bubu782001: 24 Jul 2009, 17:41 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
tunderbird |
![]()
|
QUOTE(mitzabal @ 24 Jul 2009, 15:08) pentru twingo 2001 mi s-au oferit 2 modele de rulment cu piulita si siguranta , unul la 78 si unul la 83lei Aftermarket am gasit si eu cu siguranta si piulita la 55 lei, dar nu mi-a placut cum arata rulmentul...cam arata a chinezarie desi pe cutie era scris "Made in Germany". Eu vorbeam mai sus, de preturile kit-urilor de origine la magazinele din Bucuresti. |
--------------------
Dacia
Dacia
|
tunderbird |
![]()
|
QUOTE(shoTgunu @ 24 Jul 2009, 16:37) Fara suparare, dar la sectiunea Megane ai cautat/intrebat? Din pacate nu avem Megane pe aici si nu prea avem idee cu ce se mananca...pe de alta parte multumim pentru link-ul cu piese aftermarket...este foarte util. This post has been edited by tunderbird: 26 Jul 2009, 00:54 |
--------------------
Dacia
Dacia
|
Yorick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 840 Joined: 1 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema la un rulment.Huruie masina cand iau dreapta la viteze mari.Credeti ca e rulmentul drepta fata sau poate si si cel de pe spate?E musai sa ii schimb in pereche sau cel stricat?Mecanicul a invartit de roti dar nu ii s-a parut nimic concludent.
Trebuie sa ii fac si geometria.Stiti cumva daca la standul de geometrie se pot verifica si rulmentii? |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
Deci ... daca huruie cand ai viteza ... peste 20 km / h este rulmentul ... nu trebuie facuta nici geometrie ... dar este o urgenta sa il schimbi
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
Yorick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 840 Joined: 1 July 10 From: Bucuresti ![]() |
Pai geometria tot trebuie sa o fac.Independent de rulment.Ma gandeam ca daca mi-o pune pe stand pe undeva poate sa-mi vericice si ce rulment e stricat sa-mi zica exact care.
Pai fara presa aia speciala nu se poate schimba???Chiar trebuie sa ma duc in reprezentanta pt asta? |
--------------------
Renault
Twingo
2001
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Rulmentii se scot cu presa de rulmenti. Asa se scot ei.
O presa de rulmenti costa 20-50 de ron in vitan. Ideea este mai intai sa vezi ce presa o sa-ti trebuiasca sa iei in functie de rulmentul tau (sunt prese mai mari mai mici...). Fa geometria NUMAI dupa ce schimbi rulmentul. This post has been edited by bubu782001: 23 Jul 2010, 17:23 |
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
Nu trebuie sa te duci in reprezentanta ... Eu mi-am schimbat rulmentul intr-un service ... si am platit manopera 20 de lei si macar stau linistit . Daca nu il pui cum trebuie la loc ... se strica din nou . Nu cumpara cel mai ieftin rulment posibil pentru ca nu se merita . Eu am pus SWAG/FEBI si este foarte bun . Un prieten a fost incapatanat si la montat singur . A schimbat rulmentul de 2 ori in interval de 1 - 2 luni . Sa dus dupaia la service si acum in doare la basca
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
iulianbubson |
![]()
|
![]() Membru cu Bub Group: Members Posts: 5 Joined: 2 May 11 From: Radauti , SV ![]() |
Buna ziua in primul rand , sunt nou aici si am o mare intrebare : Mai oameni buni , sigur sunt compatibili rulmentii roata pe fata la Twingo cu cei de la Solenza , sa nu cumpar si sa raman cu banii dati ![]() ![]() ![]() 2 May 2011, 13:02: Scuze am uitat sa mentionez ceva ... Am fost la un magazin de piese si s-a uitat vanzatoarea la coduri si a zis ca nu sunt la fel... Oare au coduri diferite dar sunt la fel ? ![]() This post has been edited by iulianbubson: 2 May 2011, 13:02 |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
GOPPO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 2 October 08 From: Tg. Mures ![]() |
Eu mi-am luat FAG si sunt rulmenti buni...
m-au costat 80 de lei buc stg-dr. Nu am vrut sa risc cu echivalentele... ![]() |
--------------------
RENAULT
Grand Scenic
2013, Initiale Paris, 1.6 131 Cp
- MS12MLA E-mail: lucian.morariu@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/lucian.morariu.3 |
|
iulianbubson |
![]()
|
![]() Membru cu Bub Group: Members Posts: 5 Joined: 2 May 11 From: Radauti , SV ![]() |
Mersi de raspuns , nici eu parca nu as risca dar cei de Solenza sunt la jumatate de pret , si cum inca nu am iesit din criza ...
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
TheEnZo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 29 September 07 From: Craiova ![]() |
Eu mi-am pus de Solenta din aia de origine cum ar veni , in cutie din aia cu Renault galben cu gri , si pe interiorul rulmentului scrie made in france ... acuma ca asa o fi sau nu ... oricum n-am probleme cu ei.
|
--------------------
Volvo/Renault
480/Twingo
'88 ES/96
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Daca ai luat piese de origine sunt din Franta sa stii.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2007
- -
|
|
iulianbubson |
![]() ![]()
|
Mersi de raspunsuri pana la urma m-am convins si eu ca e compatibil de Solenta , am masurat dimensiunile la magazin
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1998
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 17:26 |