Placute frana, cat costa si ce tip/marca se recomanda?
![]() ![]() ![]() |
Placute frana, cat costa si ce tip/marca se recomanda?
JustInTime |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 22 August 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 2.0 DCI 150CP CVA Privilege
|
|||
tatimeu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.710 Joined: 6 September 06 ![]() |
cred ca scrie in carte, dar dupa cate stiu eu, poate ma insel la astea cu ABS desi nu cred trebuie aerisite ceea ce cred ca nu poti face singur
![]() |
--------------------
renault/audi
Megane III RS/Audi A4
2014/2019 benzinar/tractor 302/190 CP
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Pretul placutelor pentru puntea fata variaza intre 100 si 200 RON in functie de producator si de locul de unde le cumperi. Eu iti recomant FERODO. Se situeaza, ca pret, catre limita superioara a intervalulul.
Prima data schimba placutele iar apoi verifica din nou nivelul lichidului de frana. Acesta scade odata cu uzura placutelor si s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa adaugi. Lichidul de frana este de tip DOT 4. Daca mai trebuie adaugat dupa schimbarea placutelor alege un brand cunoscut: Elf, Castrol etc. Despre placutele de frana - aici gasesti informatii despre grosimea nominala a placutelor si grosimea minima. Poti sa le masori daca le schimbi tu pentru a stabili daca trebuie sau nu trebuie schimbate. Daca te duci la un service sa nu le spui sa le masoare pentru ca mai mult ca sigur vor face misto de tine ![]() This post has been edited by r_vlad: 8 Jul 2009, 19:07 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
G L G |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 25 July 08 From: CONSTANTA ![]() |
Placutele originale au codul 7701208422.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3;
- CT O6 XXX
2007 / Dinamique 1,5 DCI; clima; MP3. http://www.youtube.com/watch?v=Oxtr1EOfZig
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Astazi am schimbat placutele de frana. Dupa ~39k km. Le-am inlocuit cu unele Ferodo Premier care au costat 133 RON. In cutie, pe langa cele 4 placute se gasesc si 4 suruburi. Doar doua sunt necesare pentru inlocuirea celor vechi de pe etriere.
DSCF1956.jpg In schimb, din cutie, lipsesc ghidajele/sigurantele din tabla. Eu am avut un set de ghidaje noi pe care le-am folosit. Pot fi folosite si cele vechi insa doar dupa o curatare cu o perie de sarma. DSCF1962.jpg Placutele vechi aveau o grosime de 10,9 mm. Mai mergeau cateva mii de km pana la grosimea minima admisa de 8 mm. Le-am schimbat pentru ca de aprox. 1000-1500 km se auzea un zgomot deranjant la franare. DSCF1959.jpg This post has been edited by r_vlad: 15 Jul 2009, 13:09 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Salutare.
@r_vlad: Si eu am pus tot ceva placute Ferodo (nu stiu daca sunt acelasi model, o sa ma uit pe cutie cand ajung acasa). Am facut peste 1500 km cu ele si scartaie ingrozitor la franari usoare (adica, calc usor pedala de frana, cat sa inceapa sa prinda). Sa ne dai te rog un feedback peste cateva sute de km ![]() Numai bine. |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Salutare.
M-am uitat pe cutie si din cate am vazut placutele mele sunt Ferodo SL. Mai astept cateva sute de km si daca o sa faca la fel, o sa la schimb. Numai bine. |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
r_vlad |
![]()
|
Dupa ~2000 km de cand folosesc placutele noi nu pot decat sa ma declar multumit. Nu scot zgomote deranjante, masina franeaza bine si cursa moarta a pedalei s-a redus simtitor (se obtine acelasi lucru cu orice set de placute noi). Sistemul de franare lucreaza din nou cu finetea si precizia cu care a fost gandit sa lucreze.
@Fabu La cateva zile dupa ce le-am montat am auzit din nou scartait la franari usoare. Initial am crezut sa sunetul vine din partea din fata. Recent, in timp ce coboram un deal in coloana si folosind frana de mana mi-am dat seama ca zgomotul vine de la placutele din spate. Pentru a verifica de unde vine zgomotul trebuie trasa frana de mana usor si progresiv pana descoperi punctul in care apare zgomotul (daca apare) in timp ce masina se deplaseaza cu viteza mica. |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
adrian tutuianu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 29 August 09 From: Iasi ![]() |
Eu mi-am pus placute de la TRW si chiar daca am discurile cam tocite, nici nu imi scartaie si nici nu am vreo problema la franare.
|
--------------------
Renault
Clio 3
2006/1.4, 16V, 98CP, Euro 3
|
|
c_costel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 18 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am cumparat placute ATE 160 ron , pe langa cele 2 suruburi pachetul contine si acele ghidaje din tabla.
Nu se simte nici-o diferenta fata de placutele originale TRW. |
--------------------
renault
modus
- h 593 r
2005 1,2 dinamyque
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Cine a mai cumparat placute de frana pentru un Clio 1.5? Cat mai sunt in reprezentanta?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Avand in vedere ca e pret de anul trecut ... minim http://www.reno.ro/Preturi-revizii-Clio-3-...ml#entry1904402
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Multumesc! Voiam sa stiu pe la mai multe reprezentante din Bucuresti cam care sunt preturile. O sa ma duc saptamana viitoare sa intreb la Filaret.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pretul ar trebui sa fie destul de "uniform" pe la dealeri. Cred ca poti suna mai bine ca merge mai repede.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
ITP-ul s-a scumpit din august pana acum de la 100 la 160 lei acum sau e diferit pentru benzina/diesel?
Am fost offtopic ca aveam si o nelamurire de placutele de frana. Placute+ITP ar fi cam 420lei la Serus pentru Clio 3 diesel. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 10 Dec 2010, 12:10 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Peruschi |
![]()
|
![]() Doar membru Group: Members Posts: 89 Joined: 25 January 08 From: Ploiesti ![]() |
Salutare,
Si eu am pus tot TRW si sunt multumit de ele... Am facut inca 5000 de km de cand le-am schimbat si nu se aude nici un zgomot deranjant. ITP-ul din cate stiu nu esti obligat sa il faci la service autorizat RENAULT. Poti sa il faci in orice statie autorizata de RAR. Un prieten de-al meu a facut azi ITP-ul si l-a costat 75 lei. ![]() |
--------------------
Renault
Clio III
- B 61 RCE
2007, 1,4 16V 105 CP Renault Megane Estate / 1,6 16V 115 CP
|
|
pepelutza |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
Si eu le-am schimbat la 37000 km dar mai mergeau. Lichidul era la minim dar dupa ce le-am pus pe cele noi ,care apropo sunt TRW, a revenit la limita maxima. Placutele nu scartie deloc , f. multumit de ele. M-a costat 175 lei cu tot cu manopera, iar placutele a fost la pret de service, NU REPREZENTANTA.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- BV-10---S
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
|
|
stefix |
![]()
|
![]() Posesor de Renault Group: Members Posts: 50 Joined: 12 December 10 ![]() |
Recomandarea producatorului este de a schimba placutele de frana la intervale de 30k (1,6 benzina). Eu am peste 80k cu placutele originale, abia acum trebuie schimbate. La fiecare revizie am masurat placutele, desi eficienta la franare nu scazuse dupa 30k. Precizez ca stilul de condus a fost, intr-adevar, foarte pasnic, in acest interval. Am achizitionat in vederea inlocuirii placute REMSA - Spania, deoarece pretul celor din reprezentanta era foarte piperat ~220Lei. Acestea au fost 100Lei, dar m-am interesat despre producator si e ok. Daca aveti un stil mai agresiv, trebuie schimbate, desigur, mai des. Oricum, recomandarea producatorului este orientativa, verificati eficienta franarii si, eventual, grosimea placutelor inainte de inlocuire. La reprezentanta le vor schimba la 30k sau mai des daca nu decideti altfel.
|
--------------------
renault
Clio 3
2007 Dynamique 1.6 Laguna 3 2.0 Dci FAP 150
|
|
valpred |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 27 November 07 From: Galati ![]() |
Ai pus placute de frana cu 100 de ron si ai facut economie de 120ron.
"Bravo!" sper totusi ca ai luat in calcul ca de aceste placute de frana depinde pana la urma viata ta ![]() ![]() Mare atentie prieteni la aceste "super oferte" ![]() This post has been edited by valpred: 15 Jan 2011, 15:00 |
--------------------
Renault
Clio III
- GL-07-...
Dynamique / 2007 / 1.4 16V 100cP
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
La mine la revizia de 30k i-am intrebat daca trebuie inlocuite si au zis ca nu. M-am uitat acum cateva zile la ele si intr-adevar mai merg, dar nu pana la revizia de 45 k
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
valpred |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 27 November 07 From: Galati ![]() |
Eu am 41000 km si placutele originale. Am mers foarte mult extra-urban si de aceea nu a trebuit sa la schimb pana acum. La revizia de 4 ani o sa pun placute de la reprezentanta. 200 de ron pentru 4 ani nu e mult (si am si garantia ca nu sunt facute "pe vapor")
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
- GL-07-...
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Da,"sanatos" principiu.Si de unde sti tu ca-s facute pe vapor?Poate asta le e pretul!
A,si vezi ca Renault nu face placute de frana,si de multe ori ce-i pe masina din fabrica nu este ce-i mai bun pe piata.Mai citeste si tu forumul! ![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
valpred |
![]()
|
Imi pare rau daca tu iei TOT ce e pe forum "de bun". Intr-adevar sunt si lucruri adevarate dar si multe basme.
Pana la urma e alegerea fiecaruia: eu unul prefer sa dau 120 ron in plus si sa stau linistit. Cei de la o reprezentanta autorizata nu iti vor monta niciodata piese contrafacute sau facute pe vapor pentru ca tu ca si client poti sa ii tragi oricand la raspundere. |
--------------------
Renault
Clio III
- GL-07-...
|
|
stefix |
![]()
|
![]() Posesor de Renault Group: Members Posts: 50 Joined: 12 December 10 ![]() |
da, nu tot ce e pe forum trebuie pus in practica. la reprezentanta anumite repere au un adaos foarte mare, de aceea trebuie sa iei in calcul cea mai buna varianta pentru tine din punct de vedere financiar. sa nu crezi ca in afara reprezentantei sunt numai piese proaste. pentru placute de frana vei gasi si mai scumpe si mai ieftine ca la service, dar si ei le iau tot de la diferiti importatori. bafta la cumparaturi!
|
--------------------
renault
Clio 3
2007 Dynamique 1.6 Laguna 3 2.0 Dci FAP 150
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Am schimbat azi placutele, aveau 40.000 km si se uzasera. Le-am schimbat la reprezentanta din Pitesti, placutele lor, pret final 205 RON. Un pret bun zic eu.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 11:15 |