Schimbare culoare indicatoare bord, heeelp.. :P
![]() ![]() ![]() |
Schimbare culoare indicatoare bord, heeelp.. :P
greepo |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 21 June 09 From: BIHOR ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
1996
|
|||
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
|
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
--
- ----
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
trebuie sa bagi mana pe sub volan si sa dai afara cablul de la cutia de viteze
prin extragere cu forta. apoi o sa iasa frumos afara |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Daca scoate cu forta cablul de la cutia de viteze, cum il baga inapoi ? Are acces ? Iar kilometrajul nu e electronic ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
Vrei sa le schimbi tu ? Eu zic sa nu te bagi, daca nu stii exact ce faci.
Am vazut operatiunea asta in desfasurare, numai ca masina era o skoda nu o laguna. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu am facut asta, cu ani in urma, la o Alfa Romeo. Dar era simplu. La Laguna nu m-as baga. Cum spuneam, Laguna e plina de capcane. Daca nu stii ordinea, sau nu ai grija, poti scoate ceva si sa nu mai poti, decat foarte greu si cu multa munca sa repui la loc. Si ca mai intotdeauna, nu desfacutul e mai greu, pusul inapoi e problema.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
greepo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 21 June 09 From: BIHOR ![]() |
nu stiu cum se scoate panoul cu ceasuri , daca poate explica cineva mai exact procedeul ,
|
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
Mar|Us |
![]()
|
Eu zic sa te duci la cineva care stie ce face. Nu-ti baga degetele pe acolo ca poate apoi o sa-ti para rau...
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
greepo |
![]()
|
prefer sa ma risc
![]() |
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
zet105 |
![]()
|
QUOTE(greepo @ 22 Jun 2009, 11:51) Daca ai fi citit topicul postat de mine ai fi descoperit cum se dau ceasurile jos. 1.Tragi volanul maxim spre tine pentru a putea lucra. 2.Ai un cadran de plastic care vine in fata ceasurilor.Daca te uiti atent acest plastic este tinut de 3 suruburi cap stea in partea de sus.Trebuie sa bagi capul sub volan ca sa le vezi. 3.Dupa ce indepartezi plasticul cu grija, descoperi ca mai ai inca 3 suruburi cap stea de aceeasi marime( nu stiu exact marimea) care sustin panoul ceasurilor. 4.Extragi panoul prin rotirea acestuia din partea de jos spre tine un pic cat sa ai acces in spatele lui. 5.Ai de desfacut 3 mufe sau dupa caz 2 mufe (3 l1 ph2, 2 l1 ph1).Te prinzi usor cum sunt prinse numai sa nu tragi tare de ele sa le rupi ca au cleme de piedica. 6.Ai ramas cu panoul in brate.ATENTIE cum il scoti(ma refer la pozitie) ca sa nu ai batai de cap cand il remontezi(ce zicea si rico mai sus:usor de demontat mai greu cu remontarea). 7.Ramas cu panoul pe brate, in spatele sau mai ai 7 suruburi stea(fromat mai mic decat precedentele) care te impiedica sa ajungi la leduri.Le indepartezi si pe acestea si ai ajuns la leduri. Ce am scris mai sus ar putea ajuta pentru cei care au probleme cu ledurile de bord: daca sunt arse, pentru a le schimba. Pentru tine care vrei sa scapi de lumina portocalie problema e mult mai complicata deoarece difuzia luminii se face printr-un plastic portocaliu.Deci schimband culaorea ledului vei obtine: culoare led+culoarea portocalie = culoarea rezultata(naspa zic eu). In concluzie trebuie schimbat plasticul care face difuzia luminii(pus unul alb) dar operatiunea e complicata si implica riscuri mari. Pentru schimbarea ledurilor de la geamurile eletcrice : aici va pot spune ca ledurile sunt cu piciorusele sudate de placuta de textolit.Ledul e portocaliu.Pentru schimbarea s-a aveti nevoie de pistol de lipit rabdare experienta etc (sa nu uitam e riscuri). Concluzia: Nu se merita. Sper ca am fost de ajutor Bafta |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
greepo |
![]()
|
multumesc..
la treaba ![]() |
--------------------
renault
laguna
1996
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Bafta !
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
zet105,pentru ca ai adus vorba despre comutatoarele de la geamuri...stii cumva daca cele din spate au sau nu iluminare?
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
QUOTE(zet105 @ 22 Jun 2009, 13:55) Daca ai fi citit topicul postat de mine ai fi descoperit cum se dau ceasurile jos. 1.Tragi volanul maxim spre tine pentru a putea lucra. 2.Ai un cadran de plastic care vine in fata ceasurilor.Daca te uiti atent acest plastic este tinut de 3 suruburi cap stea in partea de sus.Trebuie sa bagi capul sub volan ca sa le vezi. 3.Dupa ce indepartezi plasticul cu grija, descoperi ca mai ai inca 3 suruburi cap stea de aceeasi marime( nu stiu exact marimea) care sustin panoul ceasurilor. 4.Extragi panoul prin rotirea acestuia din partea de jos spre tine un pic cat sa ai acces in spatele lui. 5.Ai de desfacut 3 mufe sau dupa caz 2 mufe (3 l1 ph2, 2 l1 ph1).Te prinzi usor cum sunt prinse numai sa nu tragi tare de ele sa le rupi ca au cleme de piedica. 6.Ai ramas cu panoul in brate.ATENTIE cum il scoti(ma refer la pozitie) ca sa nu ai batai de cap cand il remontezi(ce zicea si rico mai sus:usor de demontat mai greu cu remontarea). 7.Ramas cu panoul pe brate, in spatele sau mai ai 7 suruburi stea(fromat mai mic decat precedentele) care te impiedica sa ajungi la leduri.Le indepartezi si pe acestea si ai ajuns la leduri. Ce am scris mai sus ar putea ajuta pentru cei care au probleme cu ledurile de bord: daca sunt arse, pentru a le schimba. Pentru tine care vrei sa scapi de lumina portocalie problema e mult mai complicata deoarece difuzia luminii se face printr-un plastic portocaliu.Deci schimband culaorea ledului vei obtine: culoare led+culoarea portocalie = culoarea rezultata(naspa zic eu). In concluzie trebuie schimbat plasticul care face difuzia luminii(pus unul alb) dar operatiunea e complicata si implica riscuri mari. Pentru schimbarea ledurilor de la geamurile eletcrice : aici va pot spune ca ledurile sunt cu piciorusele sudate de placuta de textolit.Ledul e portocaliu.Pentru schimbarea s-a aveti nevoie de pistol de lipit rabdare experienta etc (sa nu uitam e riscuri). Concluzia: Nu se merita. Sper ca am fost de ajutor Bafta foarte exacta si precisa descrierea ,si eu am urmat acesti pasi si in 10 minute am demontat bordul,o singura precizare vreau sa fac : nu sant leduri ci sant niste becuri de 1,2 W.Cel putin la mine erau becuri.Culoarea am incercat sa o schimb dar am renuntat fiindca ar fi trebuit sa demontez tot bordul,am pus in loc de beculete niste Led-uri dar nu prea era Ok ,asa ca am renuntat si am revenit la beculete. |
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Deci tot bordul ai putut sa-l dai jos, zare in 10 minute ? Si avem cablu de kilometraj mecanic sau ceva cablu electric ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
deci,nu tot bordul,am dat jos doar ceasurile,eu am avut doar doua mufe de debransat ,totul este electronic,nu este ca si la batrana dacie,cablu de kilometraj mecanic si restul electronic.Undeva pe aici am deschis un topic cu luminile din bord acolo parca am explicat cam ce este pe acolo.Intradevar nu este ata de complicat de demontat doar putina rabdare si atentie.
|
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Deci se poate scoate cadranul cu ceasurile fara sa dai tot bordul jos ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
la orice masina se poate asa.se vede ca nu ai mai facut din astea.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Am facut la Alfa Romeo. Acolo dadeam jos tot bordul. Dar masina aia era ca un kit de do it yourself. Puteai ca simplu utilizator sa o faci bucati bucatele fara frica ca puteai strica ceva.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
QUOTE(Adi R5 @ 22 Jun 2009, 17:27) zet105,pentru ca ai adus vorba despre comutatoarele de la geamuri...stii cumva daca cele din spate au sau nu iluminare? Eu am demontat unul de pe spate si am gasit leduri portocalii cu pinii lipiti pe placa de textolit. Aveam si eu un vis de a scapa de culoarea portocalie dar citind si pe forumul francez mi-am dat seama ca aici e treaba migaloasa cu mult timp la dispozitie,scule si indemnare.Pana la urma am renuntat. Rico ceasurile se scot in 10 minute.Nu trebuie sa dai bordul jos.In spatele ceasurilor ai 2 mufe la laguna 1 phase 1 si 3 mufe la laguna 1 phase 2. @greepo daca iti vine vreo idee cum sa scapi de lumina portocalie din bord sa ne anunti.Spor la treaba |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(zet105 @ 23 Jun 2009, 09:29) Aveam si eu un vis de a scapa de culoarea portocalie dar citind si pe forumul francez mi-am dat seama ca aici e treaba migaloasa cu mult timp la dispozitie,scule si indemnare.Pana la urma am renuntat. Si eu aveam acelasi vis, insa dupa ce am mai citit si am si experimentat, pe oranj ochiul focalizeaza cel mai rapid intre intunericul de afara si bord. ![]() Treaba studiata, de optica si de sensibilitate a receptorilor de culoare din ochiul uman. Acuma chiar imi place foarte mult pe oranj. :what: PS: mie mi'ar fi placut rosu, stil audi, insa e mult mai obositor ca la reno. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Mar|Us |
![]()
|
QUOTE(strumfuadi @ 23 Jun 2009, 09:44) Si eu aveam acelasi vis, insa dupa ce am mai citit si am si experimentat, pe oranj ochiul focalizeaza cel mai rapid intre intunericul de afara si bord. ![]() Treaba studiata, de optica si de sensibilitate a receptorilor de culoare din ochiul uman. Acuma chiar imi place foarte mult pe oranj. :what: PS: mie mi'ar fi placut rosu, stil audi, insa e mult mai obositor ca la reno. ![]() Ziceam mai sus ca am vazut operatiunea asta in desfasurare pe o Skoda. Masina asta vine din fabrica cu culoarea verde in bord, ceea ce mi se pare de cacao. A schimbat omul in alb si rosu, alb la bord, usi, etc si rosu la unele butoane ale controalelor mp3-playerului. A iesit o treaba ok, insa albul acela este putin obositor. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Stiu verdele ala, e urat rau. Daca tot as schimba as pune rosu complet.
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
suruburile sunt torx de 20
bordurile sunt fie electronice, fie cu kilometraj mecanic. cablul se extrage si se pune la loc cu forta. atentie la protectia cablului, sa fie fixata si aia, ca sa nu tremure acul indicator. eu am schimbat toate becurile la bord. sunt 2 modele: de 1,2 W si de 2W. nu mi-a luat mai mult de 20 de minute, cu tot cu verificarea soclurilor... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
strumfuadi |
![]()
|
johnny, ai cumva scula pentru torx'ul de la yala usii de la sofer? (sau stii de cat este torxul?)
![]() vreau sa desfac sa ma uit la contactele pentru bazaitorul de uitat faruri aprinse. nu mai functioneaza si saptamana trecuta am pus bateria pe redresor ca a stat 2 zile cu farurile ON.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
si de ce nu dai jos fata de usa?
e un torx de 20 This post has been edited by Johnny78: 3 Jul 2009, 08:16 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
Stiu ca nu sunt ON-topic, dar vad ca pe aici lumea a mai desfacut ceasurile din bord, asa ca intreb si eu poate stie cineva: Ca sa imi mearga kilometrajul tebuie sa-i dau un bobarnac(ca la dacia veche
![]() ON topic: ledurile din bord le am albe cu rosu si panoul ala portocaliu din fata ceasurilor e schimbat (transparent - fara culoare). Nu ma intrebati cum, asa am cumparat-o ![]() P.S. Si in butoanele din portierele fata am tot lumini albe... ![]() This post has been edited by cri8sti: 3 Jul 2009, 10:33 |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
2006 Expression
- BR-11-PBC Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Poate din cauza asta nici kilometrajul nu-ti merge.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
nu e infipt bine cablul...
sau a fost bruscat tabloul; |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
ce cablu frate..sunt 2 mufe cu fire, de unde cablul vietii...
daca sunt schimbate toate beculetele si plasticul de sub ceasuri, inseamna ca au fost date acele indicatoare jos, si ala de la vitezometru e fortat prea tare si freaca in panou. demonteaza tabloul bord dupa metoda de mai su ( max 10 min, foarte usor, atentie la clemele de la mufe, se rotesc nu se trag) si indeparteaza putin acul de panou. cu grija mare.adica tragi de el cu degetul ![]() ps: eu l-am demontat...deci nu povestesc din auzite ( ca sa nu primesc intrebari idioate, ca de unde stiu ce si cum ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 16:41 |